mako
פרסומת

"לקח לי חודשיים להמציא את האתגר האולטימטיבי למאסטר שף"

השף ערן שוורצברד שהגה את קינוח אגרטל הפרחים, מודה שהפעם מדובר במשימה אקסטרימית במיוחד ("גם עבורנו, קונדיטורים מוכשרים זה לא פשוט"), וחושף כיצד הגיבו המתמודדים לראשונה כשראו את המנה ("הם היו בהלם, זה באמת למתוח את קצה היכולת"). פיס אוף קייק? לא בדיוק

גלית גוטמן ויואב לימור
הבוקר של קשת
פורסם:
הקישור הועתק

מדי שנה מגיע השף והקונדיטור ערן שוורצברד, אל חברי הנבחרת של מאסטר שף שנדרשים כמיטב יכולתם לשחזר את האתגרים המורכבים שהוא ממציא עבורם. הערב (ד') הם יצטרכו לשחזר את "אגרטל הפרחים", מנת קינוח שמורכבת מלא פחות מ-12 שלבים שונים.

"למתוח את קצה היכולת"

"הקושי במנה הזאת הוא לעמוד בלוחות הזמנים עם כל-כך הרבה מרכיבים", מספר השף שהתארח בתכנית 'הבוקר של קשת', "יש לנו בעצם אגרטל שבנוי מבראוניז, קרם של שוקולד, קראנץ' של נוגט וכדור אספרסו. ההיי לייט הוא להכניס את המנה לשקית הצלופן".

אגרטל הפרחים
ככה זה נראה מקרוב | צילום: דניאל בר און, mako

מאיפה הרעיון לייצר שקית מסוכר?
"לקח לי חודשיים להרכיב את המנה ולבנות אותה, כדי למצוא את האתגר האולטימטיבי למתמודדים", מתאר שוורצברד, בעוד יואב גלית ולירון טועמים את המנה ורק מהמבטים אפשר להסיק שמדובר בתענוג צרוף. "אחרי המון השתלמויות בחו"ל, ראיתי את הצלופן בתחרות שהייתי באיטליה בשנה שעברה, בעצם כשהגיע האתגר עבור מאסטר שף זאת הייתה ההזדמנות להשתמש ברעיון".

איך המתמודדים הגיבו?
"הם היו בהלם, כי זה באמת למתוח את קצה היכולת. גם עבורנו בתור קונדיטורים מוכשרים, להגיע לרמות כאלו זה לא פשוט".

איך מבשלים אגרטל פרחים?
"הם היו בהלם". המתמודדים רואים את האגרטל לראשונה | תמונת AVI: mako

האם המתמודדים יעמדו באתגר אגרטל הפרחים? מאסטר שף, הערב (ד') ב-21:00