בעוד רשתות בתי הקפה מודיעות על הורדת מחירים לאחר כניסתה של קופיקס לשוק, מחירי קפה בתחנות הרכבת נותרים על כנם ומגיעים עד ל-16 שקלים לכוס גדולה של קפה הפוך. ח"כ תמר זנדברג ממרצ העלתה פוסט בפייסבוק בו זעמה על המחיר הגבוה שנאלצים הנוסעים לשלם עבור קפה בתחנת הרכבת. "ששה עשר שקלים לקפה הפוך. מחיר מופקע ששמור אך ורק לקהל שבוי בתחנות הרכבת", כתבה זדנברג והוסיפה שהעלתה שאילתא לשר התחבורה בנידון בה שאלה מדוע המכרז מיועד לזכיין אחד שגובה מחיר מופקע לקהל שהינו שבוי ואין לו ברירה אלא לשלם.

ח"כ זנדברג התארחה בתוכנית "הבוקר של קשת" וסיפרה, כי המחירים המופקעים נמצאים בכל רשתות בתי הקפה שזכו במכרז ממשלתי כמו נתב"ג ובתי חולים. זדנברג אמרה בריאיון שסגנית שר התחבורה, ציפי חוטובלי, הופתעה אף היא מהמחיר המופקע אך אמרה לה בתגובה שמחיר הקפה ברכבת מפוקח.

ח"כ זנדברג הציעה צעדים לשיפור תנאי המכרז שיבואו לקראת הצרכן: "זה תלוי בממשלה, במקום שתנאי המכרז יכללו את המחיר הכי גבוה כולל השכירות ותשלום לעובדים עליהם לעודד תחרות טובה ואת השירות הכי טוב בעבור הצרכן", היא הדגישה.

מרשת קפה עלית המפעילה את בתי הקפה בתחנות נמסר בתגובה: "הרשת משקיעה משאבים רבים על מנת לספק שירות במשך 24 שעות בתחנות הרכבת בכל רחבי הארץ. טווח מחירי כוסות הקפה שלנו מתחיל ב-12 שקלים. מחירה של כוס קפה נגזר מעלות חומרי הגלם, שכירות המשולמת לרכבת, שכר העבודה ומרכיבים נוספים. חשוב לציין שבשלוש השנים האחרונות לא העלנו מחירים ואנו עושים כפי יכולתנו על מנת לאפשר ללקוחות הקפה, משקאות ומזון במחירים הוגנים".

מרכבת ישראל נמסר בתגובה: "רכבת ישראל פועלת לקידום מכרז ארצי להפעלת רשת דוכני קפה ומאפה בכל התחנות בארץ באמצעות רשת אחת. זאת, במטרה לספק שירות ללקוחותינו גם בתחנות הקטנות הפריפריאליות בהן (נכון להיום) אין דוכני קפה ומאפה, מחוסר כדאיות עבור הזכיינים השונים. על מנת למנוע מצב של גביית מחירים מופרזים בתחנות הרכבת נקבע כי המחיר בתחנות הרכבת לא יהיה גבוה ממחיר אותו מוצר בנקודה אחרת המופעלת על ידי אותו זכיין במקום אחר בארץ". 

חשבונית עבור קפה (מתוך הפייסבוק של תמר זנדברג) (צילום: עו"ד אלי גיל)
החשבונית שפרסמה זנדברג בעמוד הפייסבוק שלה | צילום: עו"ד אלי גיל

>> למה קפה הפוך בנתב"ג עולה 21 שקלים?