השבוע עלה לכותרות מקרה של כלה שעמדה להתחתן עם אדם שלבסוף התגלה כנוכל ושקרן פתולוגי. בעקבות כך עלתה גם השאלה האם ניתן להימנע ממצבים כאלה ואיך אפשר להישמר מהם בעתיד.

בתוכנית "נדבר על זה בבית" עמרי אסנהיים סיפר על תופעה חדשה: הורים עוקבים אחר הארוס או החתן המיועד של בנותיהן כדי לוודא שהוא אדם אמין ובטוח. "החלטתי לצאת למסע בילוש פרטי כי הם (הבת והחתן) היו כבר ממש לפני חתונה. הייתי חייב לדעת", מתוודה אחד האבות המודאגים.
עוד מתברר כי הורים מוכנים לשלם הרבה כסף לגורמים פרטיים כדי לגלות פרטים על החתן המיועד. "פעם היו הולכים לרב או למגדת עתידות. היום פשוט הולכים למשרד חקירות", מספר אחד הבלשים הפרטיים. "לא מדובר על זוגות שהתחילו להיפגש בצבא או בלימודים, אלא בעיקר על זוגות שמתחתנים לאחר היכרות קצרה", הוא מסביר.

בדרך כלל מקבלים ההורים את התשובות לאחר שבועיים, וברוב המקרים הבנות עצמן לא מודעות לנעשה. ומה בכלל הם מחפשים? "הקווים האדומים הם עבר פלילי, בעיות נפשיות או הסתבכות כלכלית". מספרים החוקרים. "ההורים רוצים לדעת האם מה שסופר להם בפועל הוא אכן נכון".

השאלה הראשונה שמתעוררת בעקבות מצב כזה היא כמובן מה הגבול אליו צריך להגיע וכיצד ניתן לעשות את הדברים מבלי לפגוע בחופש האדם ובחירותו. אנחנו מזמינים אתכם לטקבק לנו מה אתם חושבים: האם מדובר על חדירה לפרטיות או דווקא על אקט לגיטימי של הורים מודאגים?

מסקר שביצענו בעזרת מכון מרקט ווטש בשיתוף הפאנל הישראלי באינטרנט iPanel בקרב הורים לילדים מעל גיל 18 עולה כי 16% מההורים חושדים בבן הזוג של הבת/ הבן אבל רק 10% היו מזמינים מעקב. אלא שמרבית התגובות שלכם עוינות את הקונספט.

רוצים גם אתם לקבוע את מה יהיה סדר היום?

"נדבר על זה בבית", יום רביעי בשעה 22:30