mako
פרסומת

האם מתבשלות גרסאות ביחידה לחקירות הונאה?

תיעוד נדיר של חקירות אשר התרחשו לפני 10 שנים מעלה תמונה מדאיגה מאוד של עולם היחידה לחקירות הונאה. עדויות של נחקרים שלא תועדו בשום מקום מובילים בסופו של דבר להכרעות הרות גורל. האם מדובר במקרה חד פעמי או בהתנהלות נפוצה?

נדבר על זה בבית
פורסם:
הקישור הועתק

האם יכול להיות שביחידה לחקירות הונאה, "החל הקודש של החקירות הכי רגישות במדינת ישראל", מתנהלות חקירות באופן לא תקין?

בתיעוד נדיר של מה שקורה בחדר החקירות נראים החוקרים והנחקרים כשהם יוצאים מחדר חקירות סגור ולא למטרת הפסקה, אלא למטרת גיבוש לכאורה של הגרסה שתוביל להכרעה במשפט. הדלת נשארה פתוחה, והטייפ המשיך להקליט את מה שקרה מחוץ לחדר, לא תועד בפרוטוקולים ולא אמור היה להיוודע מעולם.

"הרבה פעמים כאשר מסתכלים במיקרוסקופ ניתן לזהות מחלה, ולדעתי אנחנו רואים סימפטומים של מחלה מאוד קשה בתחום החקירות - בישול גרסה של עד", אומר ניצב משנה בדימוס מאיר גלבוע, מבכירי חוקרי המשטרה.

"זה קרה הרבה פעמים במקרים של עיוות דין", ממשיך גלבוע. "אנשים הואשמו לשווא, ולמזלם זוכו". בתקופה בה מתפרסם דוח חמור ממבקר המדינה על ליקויים ועבירות בחקירתו של חיים רמון עולה לדיון השאלה האם באמת ישנו צורך בהקמת גוף שיפקח על החקירות ועל הפרקליטות. מצפייה בחומרים המתועדים ובהקלטות הנסתרות, עושה רושם שלפחות בחלק מהמקרים ניתן להימנע בצורה כזו מהרבה מאוד עוול.

"נדבר על זה בבית", יום שבת בשעה 22:30