שלוימי הרצל בן השמונה ממושב ארבל, הוכש בשבוע שעבר על ידי נחש ארסי. הבוקר, מחדרו בבית החולים פוריה, סיפר על רגעי האימה: "יצאתי מבית הכנסת, הלכתי ופתאום הרגשתי כאב. אח שלי בן ה-13 ראה את זה, רץ לאבא ואמר לו. אבא הסתכל אחורה וראה שאני צולע, אחרי זה הפסקתי ללכת ופתאום התחלתי להקיא. השכיבו אותי על הכביש ולא נתנו לי לזוז".

שלוימי פונה לבית החולים במצב קשה. "לא נשמתי, כמעט ולא הצלחתי לדבר. הגעתי לבית החולים פוריה, שמו לי דבר שעזר לי לנשום, גזרו לי את הבגדים. זה היה נס", סיפר. שלוימי הודה שמעכשיו יחשוב פעמיים לפני שייצא החוצה לשחק: "יותר לא אצא לשדות, אזהר קצת יותר".

לוכד הנחשים רז בירן סיפר על הסכנה הטמונה במפגש עם נחשים בחודשי הקיץ החמים. "נחש צפע הוא הנחש הנפוץ ביותר. הוא נמצא בסביבתנו, עמוס בארס אבל הוא לא בא לבזבז את הארס עלינו, אפילו שבעיקרון אנחנו האויב. ברוב המקרים, כמו במקרה הלא סימפטי עם הילד, לא רואים את הנחש. יש 300 הכשות בשנה ופחות מאחוז מתים".

זה נכון שהשנה יש עלייה במספר ההכשות?
"הנחשים יוצאים לאט לאט ככל שמתחמם. מה שקרה השנה זה שבגלל שהחורף התארך, הם יצאו במכה במאי במקום לאט לאט במרץ. אנחנו גם רואים המון צפעים ביום, כשבדרך כלל הצפע פעיל בלילה".

היו גם כמה מקרים לאחרונה שמצאו נחשים בתוך מכוניות.
"המכוניות זה מקרה די נדיר. הם כנראה לא מבינים שזה רכב ומחפשים מחסה, הם נכנסים כי קר ונעים שם".

אז מה עושים אם נתקלים בנחש?
"דבר ראשון זה להקפיא מצב, לא לזוז, להמשיך קשר עין, לא לברוח. הנחשים במדינת ישראל לא תוקפים אותנו, הם לא באים אלינו. ברגע שנפגוש אותם או שהם יראו אותנו הם ינסו למצוא מחסה ולברוח. מרבית ההכשות קורות כשלא רואים את הנחש, כשיוצאים בלילה ודורכים איפשהו".