זה הולך להיות הגמר הנוצץ והמותח מכולם: השחקן איציק כהן ובתו דניאל העפילו הערב לגמר "המטבח המנצח VIP" שייערך מחר (ראשון, אחרי החדשות, ערוץ 12). בגמר יפגשו השניים את שיר ביליה ואלון אבוטבול, כשזכור סיימו את הארוחה שלהם בהצטיינות עם 88 נקודות. איציק ודניאל השיגו שתי נקודות יותר מבת שבע וקובי אוז שבישלו הערב, מה שהבטיח להם מקום בגמר שבסיומו נדע מי הזוג שינצח את העונה הזו.

בת שבע וקובי בישלו לשופטים חיים כהן ורותי ברודו ולזוגות שמתחרים בהם מנות דגל מהמטבח הטורקי-יהודי. "אני מחזיקה עכשיו את כל עדות טורקיה על הכתפיים, כל המאמות הטורקיות מסתכלות", צחקה בת שבע וקובי הדגיש: "בת שבע היא הסולן בהופעה הזו. אני אמור לשרת אותה בצורה הכי טובה שאני יכול".

למנה ראשונה בישלו השניים אפיו וקשקריקס, שני חמוצים טורקיים "קרירים ומתנשאים" על פוקצ'ת בישבש וקציצות פרסה. 45 דקות עמדו לרשותם, השעון דחק - ובת שבע וקובי הבינו כי לא יסיימו בזמן. הלחם לא היה אפוי, קציצות הפרסה לא מוכנות - ובני הזוג נותרו בלי מנה להגיש. "לקחנו ביס גדול מדי, ביס שאנחנו לא יכולים לעכל", הודה קובי, "אין לנו מנה, הלך עלינו בכל החזיתות". בת שבע נלחצה: "איזה בושות, אני מרגישה שהכל נופל בבת אחת ואני לא מצליחה לנהל את הדבר הזה. בא לי למות. אני לא מוכנה להוציא מנה לא סבבה. מבחינתי, אני לא רואה את הזמן - רק את המנה". בני הזוג הודיעו כי המנות ייצאו ברבע שעה איחור, מה שיעלה להם כמובן גם בניקוד.

אפיו וקשקריקס (צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12)
אפיו וקשקריקס, שני חמוצים טורקיים "קרירים ומתנשאים" על פוקצ'ת בישבש וקציצות פרסה | צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12

הזוגות התאכזבו מהמנה הראשונה. "ציפיתי לקבל משהו עמוק משניהם. היה לי טעים, אבל לא הייתי חוזרת למסעדה ואומרת: אני חייבת את המנה הזאת", הודתה ביליה. לדברי נינה ונסובסקי, "לא התחברתי לצבעים. הרוטב הלבן לא היה עמוק מדי, הרוטב האדום לא היה טעים בכלל". איציק טען: "קציצת הפרסה הייתה מאוד טעימה, אבל למה אחת? קליפות הקישואים ממש לא היו טעימות, זה היה דלוח מאוד. הלחם לא היה אפוי מספיק, קשה ובתוך עצמו". אנה ארונוב ואייל אלגבי הסכימו: "לא מנה שעומדת בפני עצמה".

חיים העיר: "הקציצה הייתה נהדרת, טעימה. מרק האפיו היה מצוין, טעים. במקום סוכר יש שזיף שנותן קצת מתיקות. יש סלרי וטיפה לימון, זה מאוד מתחבר. בקישואים חסר מלח, יצא דלוח. זה לא התגבש לכדי מנה, חוץ מאשר קישואים מבושלים במים. אני מכיר ואוהב את האוכל הזה, אבל הפעם זה לא כל כך הלך". רותי חיזקה: "מאוד אהבתי את הטעמים של האפיו, אבל משהו התפקשש בקשקריקס, זה יצא מימי ולא ברור. אני אפילו לא מצליחה להבין מה אני אמורה להרגיש שם. אני מבינה את הרצון לפתוח לנו מטבח שאנחנו פחות מכירים, אבל משהו התפקשש בטעמים. קציצות הפרסה היו פצצה בעיניי, ממש טובות".

קובי ובת שבע חזרו למטבח להכנת המנה העיקרית והתסכול מהביקורות הורגש היטב: "שמעתי רק את הדברים הרעים. אני שפופה, אין לי מצב רוח. זה לקח אותי ממש למטה. קשה לי לאסוף את עצמי ולהגיד: דף חדש, מתחילים מההתחלה". ובכל זאת, בת שבע הצליחה לאסוף את עצמה ולהסתער על הכנת המנה העיקרית בעלת השם הארוך בעולם: "מפרומה כרובית שבורה משתזפת בלי חשומה על מקרונה פלפל צ'ומה".

מפרומה כרובית שבורה משתזפת בלי חשומה על מקרונה פלפל צ'ומה (צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12)
מפרומה כרובית שבורה משתזפת בלי חשומה על מקרונה פלפל צ'ומה | צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12

המנה העיקרית הוגשה בזמן וזכתה למחמאות. אלגבי שיבח: "הפסטה הייתה לי מאוד כיפית, הסלט סופר כיפי ובא לך עוד ממנו. מהפסטה אני יכול לאכול כל יום". ארונוב חיזקה: "הפסטה הייתה מאוד טעימה, הרוטב היה לי טעים מאוד. מאוד נהניתי. גדלתי על שמיר, החך שלי מאוד אוהב את זה. זה הרים לטעמים. גם הסלט היה מרענן, ממש במקום". שיר ואלון פחות התחברו. ביליה טענה כי "יש משהו נורא נאיבי במנה הזאת, זה אוכל לילדים". אבוטבול הסכים: "זו ארוחה קומית בעיניי. הרגשתי שלקחו אותי למסע אחורה בזמן, כשהייתי חוזר מבית הספר והיה את זה לאכול". כהן לא התלהב בכלל: "הפסטה הייתה עבה מדי ולקחו טווח חדש למה שנקרא 'אל דנטה'. המפרום המפורק והשבור לא היה טעים כל כך".

רותי שיבחה את המנה: "אהבתי מאוד את הפסטה, היא הייתה פצצה בעיניי. מושלמת. אני יכולה לאכול כזאת פסטה כל יום, כל חיי. הייתה ציפייה לקבל מפרום קלאסי וקיבלנו כרובית מצופה עם עוף ושמיר. זה טיפה ילדותי מדי. רואים שיש ארבעה ילדים בבית, זה מה שאתם נותנים להם לאכול. הם בטוח עפים על זה, כי זה טעים ונעים". חיים אמר: "הפסטה מזכירה יותר פסטה פיצ'י מאשר מקרונה, היא עבה ונגיסה יותר. היא הייתה קצת קשוחה. המפרום היה טעים מאוד, הכרובית הייתה עשויה בול. התיבול בשמיר זו מחשבה יפה. זו הייתה מנה טעימה, כיף לאכול כזו מנה".

לקינוח, הכינו בני הזוג סוטלץ' אורז מנחם עם ריבת חצילים "חמה ובוכייה" לצד בוכא בוקובזה. מי שהפתיעה ואהבה מאוד את המנה הייתה נינה: "תאמינו לי אם אגיד לכם שזה היה לי טעים? זה האורז עם הסירופ הכי טעים שאכלתי אי פעם. אני הולכת לבקש מקובי את המתכון לסירופ". אבוטבול אהב מאוד: "אני מבסוט, זאת מנה פצצה בשבילי. אני מחפש אותה בכל העולם. היה מהמם". דניאל פחות התרשמה: "החציל לא היה קשור למנה, לא רציתי אותו שם כל כך".

סוטלץ' אורז מנחם עם ריבת חצילים (צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12)
סוטלץ' אורז מנחם עם ריבת חצילים "חמה ובוכייה" | צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP", קשת 12

חיים אהב: "זה הוגש יפה, בכלי מקסים. הכמות הייתה נהדרת. אהבתי את הקינמון ומרקם האורז. אולי היה צריך טיפה יותר מתיקות באורז עצמו. זו סיומת נהדרת לארוחה הזאת". רותי החמיאה: "אני מכירה את זה מהבית, היינו אוכלים את זה. זה קינוח מנחם וטעים. פחות אהבתי את החציל, משהו בו לא הסתדר לי. הוא לא היה מספיק ספוג בסוכר. מנה חמודה וטובה, מנחמת ואוהבת. מרגישים מלא אהבה ומשפחתיות".

בת שבע וקובי קיבלו מהזוגות 31 נקודות על הארוחה, אותו הציון בדיוק כמו איציק ודניאל. חיים ורותי היו אלה שהכריעו. על המנה הראשונה חיים ניקד 6 ורותי 7, על העיקרית שניהם ניקדו 8 ועל הקינוח אותו הציון בדיוק. קובי ובת שבע סיימו את הערב עם 76 נקודות, שתיים פחות מאיציק ודניאל - שהעפילו לגמר. מי הזוג שיבשל מחר (ראשון) את ארוחת הגמר הטובה מכולם ויזכה ב"המטבח המנצח VIP"?