mako
פרסומת

שמעון וקנין ודורון רווה

הטבחים הצבאיים של MKR המטבח המנצח הצליחו לכבוש אותנו בזכות הכנות, האותנטיות וכמובן ההומור שלהם. מסתבר שגם אחרי שנים של בישול במטבח צבאי, עדיין יכולות לקרות לך פדיחות - ומה שקרה לדורון הפיל אותנו מהכיסא

MKR המטבח המנצח
פורסם:
שמעון ודורון
צילום: טלי רוגב
הקישור הועתק

תאריך לידה:

שמעון: 22.6.82

דורון: 2.10.71

מקום מגורים:

שמעון: מושב ינון

דורון: מושב נהורה

מחוץ למטבח:

שמעון: מנהל מטבח בבסיס ג'וליס.

דורון: מנהל מטבח בבסיס ג'וליס בפנסיה.

באינסטגרם: Shimon_vaknin_chef | doron_rave1

איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?

שמעון: כמון. אוהב את הריח והטעם שלו ואת הארומה שהוא נותן בתבשיל.

דורון: חוויאג' למרק. אני משתמש בו ברוב התבשילים שלי.

בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?

שמעון: חייב מיקסר. אני בא מעולם הקונדיטוריה, ובקונדיטוריה בלי מיקסר אי אפשר לעבוד.

דורון: סכין מטבח טובה.

מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?

שמעון: עמבט"ח - זה המתכון הסודי שלנו, והוא גם הכי קל: עמבה, טחינה, חריף.

דורון: שקשוקת קישואים. חולה על זה.

מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?

שמעון: לדעת לעבוד על כמה דברים בו זמנית כדי לקצר תהליכים.

איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?

שמעון: פירות ים.

דורון: פירות ים.

איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?

שמעון: שניצל.

דורון: קובה אדומה.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

שמעון: פעם אחת הכנסתי בשר לתנור ושכחתי להדליק אותו. מיותר לציין שכלום לא התבשל.

דורון: שמתי סוכר במקום מלח במרק. נגיד שהמרק חזר כמו שהוא יצא.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

שמעון: לדעת לתת הכל מהכל ובכיף ובאהבה – גם ראשונה, גם עיקרית וקינוח ולסיים עם פירות. שירגישו שהם נהנו מהכל, כמו במסעדה. לכל ארוחה יש התחלה, אמצע וסוף ואסור לוותר על אף חלק.

דורון: לתת את הלב והנשמה.