תאריך לידה:
שמעון: 22.6.82
דורון: 2.10.71
מקום מגורים:
שמעון: מושב ינון
דורון: מושב נהורה
מחוץ למטבח:
שמעון: מנהל מטבח בבסיס ג'וליס.
דורון: מנהל מטבח בבסיס ג'וליס בפנסיה.
באינסטגרם: Shimon_vaknin_chef | doron_rave1
איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?
שמעון: כמון. אוהב את הריח והטעם שלו ואת הארומה שהוא נותן בתבשיל.
דורון: חוויאג' למרק. אני משתמש בו ברוב התבשילים שלי.
בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?
שמעון: חייב מיקסר. אני בא מעולם הקונדיטוריה, ובקונדיטוריה בלי מיקסר אי אפשר לעבוד.
דורון: סכין מטבח טובה.
מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?
שמעון: עמבט"ח - זה המתכון הסודי שלנו, והוא גם הכי קל: עמבה, טחינה, חריף.
דורון: שקשוקת קישואים. חולה על זה.
מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?
שמעון: לדעת לעבוד על כמה דברים בו זמנית כדי לקצר תהליכים.
איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?
שמעון: פירות ים.
דורון: פירות ים.
איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?
שמעון: שניצל.
דורון: קובה אדומה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?
שמעון: פעם אחת הכנסתי בשר לתנור ושכחתי להדליק אותו. מיותר לציין שכלום לא התבשל.
דורון: שמתי סוכר במקום מלח במרק. נגיד שהמרק חזר כמו שהוא יצא.
טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?
שמעון: לדעת לתת הכל מהכל ובכיף ובאהבה – גם ראשונה, גם עיקרית וקינוח ולסיים עם פירות. שירגישו שהם נהנו מהכל, כמו במסעדה. לכל ארוחה יש התחלה, אמצע וסוף ואסור לוותר על אף חלק.
דורון: לתת את הלב והנשמה.