תאריך לידה:

שמעון: 22.6.82

דורון: 2.10.71

מקום מגורים:

שמעון: מושב ינון

דורון: מושב נהורה

מחוץ למטבח:

שמעון: מנהל מטבח בבסיס ג'וליס.

דורון: מנהל מטבח בבסיס ג'וליס בפנסיה.

באינסטגרם: Shimon_vaknin_chef | doron_rave1

איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?

שמעון: כמון. אוהב את הריח והטעם שלו ואת הארומה שהוא נותן בתבשיל.

דורון: חוויאג' למרק. אני משתמש בו ברוב התבשילים שלי.

בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?

שמעון: חייב מיקסר. אני בא מעולם הקונדיטוריה, ובקונדיטוריה בלי מיקסר אי אפשר לעבוד.

דורון: סכין מטבח טובה.

מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?

שמעון: עמבט"ח - זה המתכון הסודי שלנו, והוא גם הכי קל: עמבה, טחינה, חריף.

דורון: שקשוקת קישואים. חולה על זה.

מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?

שמעון: לדעת לעבוד על כמה דברים בו זמנית כדי לקצר תהליכים.

איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?

שמעון: פירות ים.

דורון: פירות ים.

איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?

שמעון: שניצל.

דורון: קובה אדומה.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

שמעון: פעם אחת הכנסתי בשר לתנור ושכחתי להדליק אותו. מיותר לציין שכלום לא התבשל.

דורון: שמתי סוכר במקום מלח במרק. נגיד שהמרק חזר כמו שהוא יצא.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

שמעון: לדעת לתת הכל מהכל ובכיף ובאהבה – גם ראשונה, גם עיקרית וקינוח ולסיים עם פירות. שירגישו שהם נהנו מהכל, כמו במסעדה. לכל ארוחה יש התחלה, אמצע וסוף ואסור לוותר על אף חלק.

דורון: לתת את הלב והנשמה.