אבי פרץ וליאור חפצדי
אחרי שהספיקו לבשל לראש הממשלה, אבי פרץ וליאור חפצדי הגיעו למבחן האמיתי מול השופטים הקשוחים של MKR המטבח המנצח. הם קיבלו עשר נקודות על המנות שהגישו בסבב הבתים מחיים כהן ורותי ברודו, ואולי זה יכול להסביר איך מעולם לא קרתה להם פדיחה במטבח

תאריך לידה:
אבי: 28.12.83
ליאור: 13.12.76
מקום מגורים:
אבי: מבשרת ציון
ליאור: ירושלים
מחוץ למטבח:
אבי: שף.
ליאור: שף.
באינסטגרם: chefaviperetz | lior_hafzadi_chef
בפייסבוק: ליאור חפצדי- שף
איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?
אבי: סומאק. מוסיף צבע ייחודי למנה וניחוח מדהים. בנוסף, אני אף פעם לא מוותר על שימוש בשמן זית מקומי שמוסיף ארומה לכל מנה ומעצים את חוויית הטעמים.
ליאור: גרגירי כוסברה. לפני השימוש אני כותש אותם וזה מעניק ארומה מיוחדת לכל מנה שאני מכין.
בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?
אבי: סכינים איכותיות.
ליאור: סכין טובה ואיכותית.
מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?
אבי: הכנת מרינדה למנות צלויות המבוססת על עשבי תיבול טריים, טימין, שום, שמן זית איכותי, עגבניות מיובשות, דבש, סומאק, ותבלינים. המרינדה מעשירה ומוסיפה טעמים וניחוחות ייחודיים לכל מנה.
ליאור: אין לי מתכון סודי אני משתף מתכונים בשמחה.
מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?
אבי: הטריק שלי מבוסס על שלושה עקרונות חשובים: סדר, ארגון וניקיון – והם המתכון הטוב ביותר להצלחה.
ליאור: הכי חשוב במטבח להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטריים.
איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?
אבי: כל מאכל לא כשר.
ליאור: יותר מתמיד היום לא אגע בעטלף.
איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?
אבי: דג חריף של שבת עם חלה טרייה וחמה.
ליאור: קובה מעשיי ידיה של אמי היקרה.
מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?
אבי: למזלי ולשמחתי, לא הייתה לי אחת כזאת.
ליאור: תודה לאל עדיין לא קרה.
טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?
אבי: לארח עם המון אהבה ותשוקה, לא משנה מה מכינים. התחושות עוברות דרך האוכל והטעמים.
ליאור: הדבר הכי חשוב שמארחים אנשים זה תכנון סדר וארגון.