תאריך לידה:

אבי: 28.12.83

ליאור: 13.12.76

מקום מגורים: 

אבי: מבשרת ציון

ליאור: ירושלים

מחוץ למטבח:

אבי: שף.

ליאור: שף.

באינסטגרם: chefaviperetz | lior_hafzadi_chef

בפייסבוק: ליאור חפצדי- שף

איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?

אבי: סומאק. מוסיף צבע ייחודי למנה וניחוח מדהים. בנוסף, אני אף פעם לא מוותר על שימוש בשמן זית מקומי שמוסיף ארומה לכל מנה ומעצים את חוויית הטעמים.

ליאור: גרגירי כוסברה. לפני השימוש אני כותש אותם וזה מעניק ארומה מיוחדת לכל מנה שאני מכין.

בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?

אבי: סכינים איכותיות.

ליאור: סכין טובה ואיכותית.

מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?

אבי: הכנת מרינדה למנות צלויות המבוססת על עשבי תיבול טריים, טימין, שום, שמן זית איכותי, עגבניות מיובשות, דבש, סומאק, ותבלינים. המרינדה מעשירה ומוסיפה טעמים וניחוחות ייחודיים לכל מנה.

ליאור: אין לי מתכון סודי אני משתף מתכונים בשמחה.

מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?

אבי: הטריק שלי מבוסס על שלושה עקרונות חשובים: סדר, ארגון וניקיון – והם המתכון הטוב ביותר להצלחה. 

ליאור: הכי חשוב במטבח להשתמש בחומרי גלם איכותיים וטריים.

איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?

אבי: כל מאכל לא כשר.

ליאור: יותר מתמיד היום לא אגע בעטלף.

איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?

אבי: דג חריף של שבת עם חלה טרייה וחמה. 

ליאור: קובה מעשיי ידיה של אמי היקרה.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

אבי: למזלי ולשמחתי, לא הייתה לי אחת כזאת. 

ליאור: תודה לאל עדיין לא קרה.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

אבי: לארח עם המון אהבה ותשוקה, לא משנה מה מכינים. התחושות עוברות דרך האוכל והטעמים.

ליאור: הדבר הכי חשוב שמארחים אנשים זה תכנון סדר וארגון.