תאריך לידה:

קובי: 26.11.91

מצליח: 8.8.87

מקום מגורים:

קובי: תל אביב

מצליח: באר יעקב 

מחוץ למטבח:

קובי: שף, בעלים של חברת day-1 העוסקת בפיתוח טכנולוגי לענף המזון באון-ליין, שותף בעלים קבוצת ציפורה, שותף בעלים בקייטרינג ומסעדת פופ אפ של קובי ומאצ'.

מצליח: טבח.

באינסטגרם: mach_mazlawi | kobi ben shushan 

בפייסבוק: מצליח מצלאוי | kobi ben shushan

איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?

קובי: מלח אטלנטי ושמן זית.

מצליח: ראס אל חנות, כי הוא בנוי מתרכובת של לפחות 15 תבלינים שונים שמשלימים זה את זה ומקפיצים לי כל ,מנה אפילו הפשוטה ביותר, במינימום השקעה וסרבול.

בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?

קובי: סכין.

מצליח: סכין טובה. חיתוך נכון של חומרי הגלם החל ממלפפון ועד לקיצוב נכון של בשר מתחיל בסכין נכונה ואיכותית. יש לי קיטים של סכינים מטורפים שיודעים לתת לי מענה מדויק לכל ארוחה.

מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?

קובי: קבב עגלה טחון טרי (קבב של סבתא ציפורה): בשר טרי בלבד, לטחון ולהכין באותו היום (60% שפונדרה, 40% צוואר, שומן בוקקס טרי איכותי כ-25% מסך כל המסה, ניתן להוסיף גם שומן ליאה לאוהבי הטלה). אופן ההכנה: מלח, פלפל שחור גרוס או טחון, מרק עוף בשרי, כמון, שום טחון טרי, צנוברים קלויים, פטרוזיליה והמון המון בצל לבן קצוץ דק. מקבבים וצולים 3-4 דקות מכול צד, תלוי בחום או בכלי הבישול.

מצליח: בגדול אין לי סודות במטבח, גם לא כמויות ומתכונים מדודים. מה שכן יש לי מיקס תבלינים מיוחד שאני מכין וניתן להשיגה במיתוס מרקט שלנו. התערובת הזו נכנסת לי כמעט לכל סוג בשר שאני מכין גם בבית לילדים וגם במסעדות שאני מבשל בהם. 

מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?

קובי: סדר וניקיון. הסוד של כול טבח מסעדן או שף זה לעבוד בסדר נכון ובניקיון מוחלט ששומר על רצף הבישול והסרוויס במקום.

מצליח: אין לי טריקים מיוחדים. אוהב לעבוד נקי ומסודר שזה הבסיס מבחינתי ולהוציא פשוט אוכל טעים.

איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?

קובי: חזיר.

מצליח: גפילע פיש, פשוט לא עובר לי טוב לא בעין ולא באף.

איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?

קובי: שניצל.

מצליח: אורז וביצים בכל וריאציה שהיא. אני פשוט חולה על זה וזה תמיד יבוא לי טוב

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

קובי: לא היה מספיק מקום בבית, אלתרנו מקומות ישיבה והיה צפוף.

מצליח: לפני כמה שנים הזמנו חברים לבית לעל האש. לא ידענו שאסור להפעיל גריל פחמים במרפסת ופה התחילה הבעיה. בתוך כמה דק כל הבית היה מלא בעשן, התחילו אזעקות כיבוי אש בבניין, נוהל שריפה ומה לא בעצם. בסך הכל רצינו לארח ויצא שכל הבניין הכיר אותנו בזכות המקרה הזה וקיבלנו כמה פרצופים במעלית ביום שאחרי.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

קובי: להוסיף שפע כול הזמן שלא יחסר ולחייך.

מצליח: תארחו באהבה ולא כי "צריך". שנית, בעיני מוזיקה ואוכל זה השילוב המנצח. פלייליסט טוב ברקע תמיד ייתן תחושה נעימה ומזמינה יותר, גם למארחים וגם למתארחים.