תאריך לידה:

אושרי: 25.8.94

ירדן: 27.11.91

מקום מגורים: תל אביב

מחוץ למטבח הביתי:

אושרי: בוגר לימודי קולנוע וטבח – כיום במסעדת "מלכה" של אייל שני.

ירדן: שחקנית

באינסטגרם: oshry01 | yardenchick

בפייסבוק: Oshry mashid | Yarden shay

איזה תבלין חייב להיות לך במטבח ולמה?

אושרי: תשוקה.

ירדן: מלח ים איכותי ולח המלח הכי טעים עם טעם אמיתי של מלח. אין אוכל בלי מלח ומלח טוב לא משתלט אלא מבליט בעדינות את טעמי האוכל הטבעיים.

בלי איזה כלי מטבח אתם לא מסתדרים?

אושרי: סכין טורנה.

ירדן: לא מסתדרת בלי סכין טובה ונוחה.

מה המתכון הסודי שלכם - שהוא גם הכי קל, ומהו?

אושרי: שאיפות לשלמות ומצוינות תוך הבנה שאין דבר כזה מושלם. השאיפה לכך היא החשובה.

ירדן: צנים של לחם, עדיף מחמצת, שאני מכינה עם חמאה ומלח ים. הסוד הוא מינונים של חמאה ושל מלח, ולחם שיוצא מספיק קריספי מבחוץ ומעט רך מבפנים. לשמור על עובי נכון של פרוסת הלחם ועל טעם חמצמץ של מחמצת משובחת.

מה הטריק שלכם במטבח שאתם לא יכולים בלעדיו?

אושרי: להתחיל לסדר את כל חומרי הגלם בצורה אסתטית כדי לרצות להתחיל לבשל.

ירדן: לטעום ולהריח כל הזמן, וזה לא טריק זאת חובה וזה הכיף - אבל גם לתת לאוכל המתבשל את הזמן שלו בלעדיי.

איזה מאכל לא תסכימו לטעום בחיים?

אושרי: אני שומר כשרות, אז כל מה שהוא לא כשר.

ירדן: עטלף.

איזה מאכל תוכלו לאכול כל החיים?

אושרי: אצלנו קוראים לזה בולט או כעאבר של אמא שלי. אתם מכירים את זה בשם מפרום.

ירדן: כל החיים יכולה לאכול לחם ומאפים.

מה הפדיחה הכי גדולה שקרתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

ירדן: עפתי על קינוח שהכנתי ולא הפסיקו לדבר עליו. הוא הגיע לשולחן, ולא שמתי לב שהיא היה מתוק בצורה קיצונית. האורחים הניחו בנימוס את הקינוח ואני התפוצצתי מצחוק שעה אחר כך.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

אושרי: לאהוב את עצם זה שאתם מארחים ולכבד את האורחים בכל המובנים, הגדולים והקטנים.