mako
פרסומת

אל תנסו בבית: הניסוי השאפתני של אבי וליאור

השפים של ראש הממשלה והמתמודדים הכי מנוסים בתחרות של MKR המטבח המנצח ממשיכים להפתיע את השופטים חיים כהן ורותי ברודו עם מנות יצירתיות וחדשניות. בחלקה השני של משימת המישלן הם שוב עושים שימוש בחומר גלם לא טיפוסי, אבל האם גם הפעם זה יצליח להם?

MKR המטבח המנצח
פורסם:
השופטים והזוגות מחלקים ציונים לאבי וליאור
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת 12
הקישור הועתק

אבי וליאור, זוג המתמודדים הכי מנוסים בתחרות של MKR המטבח המנצח, כבר שלפו לא מעט "אסים" מהשרוול. כבר בשלב המסעדות השפים של ראש הממשלה הצליחו לכבוש את ראש הטבלה עם מנות בלתי נשכחות כמו טורטליני ארטישוק וטארט שבעת המינים, וגם הפעם, בחלקה השני של משימת המישלן, הם מחליטים להפתיע את השופטים והמתמודדים – ולצורך כך מבצעים ניסוי חצי מדעי-חצי קולינרי.

בקטע מתוך הפרק שישודר הערב, אחרי החדשות בקשת 12, נראים אבי וליאור בעיצומו של הניסוי. "הסברינה היא מאפה שאתה מכניס אותו לפה והוא כמו סוכריה, מתפוצץ לך הסירופ בפה", מסביר אבי על מנת הקינוח שבחרו להגיש. בשלב זה הוא שולף את נשק יום הדין הרומנטי: ורדים. "כבר הבינו שאנחנו מאוד מחוברים לוורדים. אנחנו רוצים לייבש אותם עם קצת מי סוכר", מסביר ליאור.

אבל האם הניסוי השאפתני שלהם ליצור צ'יפס מוורדים יצליח? "אני מורח אותם בחלמון ביצה, שם על זה סוכר ומייבש אותם טיפה. זה יהיה קריספי", אומר אבי. "אני רוצה לעשות ניסוי. את הוורדים המיובשים אני טיפה מקפיא", הוא מוסיף. בזמן הזה, כל יתר המתמודדים בקהל מבינים שאת אנשי מסעדת "שיה" לא יהיה קל לנצח, בלשון המעטה. "הם שם בנונשלנט, הכל דופק כמו שעון. לא ראיתי אותם פעם אחת רצים", מודה שלומי בחשש.