אוכל. אי אפשר בלעדיו וב-2020, הוא גם נמצא בכל מקום וממש לא רק במטבח הפרטי שלנו:
בפריים טיים, בשלל תכניות בישול בכל שעות היום וגם כמובן ברשתות החברתיות, בהן קבוצות בישול מתעוררות לחיים בכל רגע נתון ועד לאינספור סטורי'ס של חובבי אוכל טוב שמדגימים לנו איך לאפות חלה מא' ועד ת' וסוחפות אותנו לסדנאות אפייה, בישול, זילוף ומה לא.

ואם זה לא מספיק - תוסיפו לזה את סגר הקורונה ודומה שכולנו נכנסנו חזק למטבח. אם יש משהו שגילינו הוא שמלבד רצון אדיר, רעב גדול ותשוקה לבישול, הסוד להצלחה במטבח הוא בבחירת המוצרים הנכונים שיעבדו בשבילנו. השאלה המתבקשת היא במה מהם לבחור? שכן הרי לכל מנה מפונפנת באינסטגרם, יש לפחות 5 גאדג'טים לקשט אותה. הנה 5 מוצרי חובה למטבח מנצח שבלעדיהם הארוחה שלכם לא תתקיים.

תנור בנוי: לאפייה קלה ומהירה

תנור הוא בייסיק במטבח וזה נכון שלסבתא אולי לא היה את התנור הכי מתוחכם ועדיין הבישולים שלה הם לחלוטין ללקק את האצבעות, ובכל זאת התנורים של היום הם ממש לא התנורים של סבתא ובהכרח הופכים את החיים לקלים הרבה יותר. קחו למשל את הדגם הזה מבית Sauter, שמאפשר לכם להתארגן הרבה יותר מהר לארוחות, בזכות חימום מוקדם מהיר: בתוך 4 דקות, הוא מגיע לטמפרטורה של 150 מעלות צלזיוס, מה שמאפשר לכם לתקתק יותר מהר את התפריט היומי. כמו כן, יש בתנור טורבו אקטיבי שמאפשר אפייה של מספר תבניות במקביל לאפייה אחידה. וחכו כי יש לנו אחלה קינוח: התנור הזה מנקה את עצמו.

תנור פירולטי הוא תנור אפייה בעל מנגנון של ניקוי עצמי, שמתבצע באמצעות חימום התנור לטמפ' גבוהה כך שהשומן ושאריות המזון נשרפים והופכים לאפר. לאחר מכן, כל שצריך הוא להעביר מטלית לחה. מה שנקרא: גם אופה, גם מנקה.

 

 

כיריים חשמליות: גם יפות וגם מבשלות

בחירת סוג הכיריים היא החלטה חשובה שיכולה להשפיע על האופן בו אתם מבשלים, האופן והמהירות בהם האוכל שלכם מתבשל ואף משפיעה על עיצוב המטבח שלכם. כיריים אינדוקציה פועלות על חשמל, מה שאומר שאין אש כלל, כלומר הן בטוחות יותר לשימוש, במיוחד בבתים עם ילדים קטנים או בשלנים בתחילת דרכם.
האופן בו כיריים אינדוקציה עובדות הוא באמצעות שדה מגנטי שנוצר ע"י סלילים שממוקמים מתחת למשטח הזכוכית – כלומר – אם לא הנחתם סיר על הכיריים, הן לא יעבדו. חשוב להבין זאת לטובת כל אותם מקרים שלא זכרתם אם "סגרתם את האש".

מהירות הבישול בכיריים אינדוקציה גבוהה יותר משמעותית והפעלת הכיריים, כמו גם הכיבוי שלהן ושליטה על הטמפ' הוא מיידי. ואין מה לדבר על ניקוי הכיריים, שהוא בהחלט הרבה פחות עבודה. הדגם הזה, למשל של הכיריים אינדוקציה הוא תוצרת אירופה, מגיע במשטח זכוכית שחור ויפהפה ובעל 4 מוקדי חימום.עם זאת, חשוב לדעת, שרק סירים ומחבתות ייעודיים יכולים לעבוד בכיריים מסוג זה, לכן בררו טרם הרכישה של כלי עבודה חדשים במטבח.

כיריים סאוטר (צילום: אפיק גבאי)
צילום: אפיק גבאי

מיקסר מקצועי: גדול, איכותי ויעיל

זה רשמי: בקורונה כולם אפו חלות. אם פעם היה מדובר בעבודת ידיים שמתחזקת יופי של שרירי ידיים אבל לא פעם מעייפת וסיזיפית, בעידן של מיקסרים אין באמת סיבה ראויה לעבוד כל כך קשה. תשאירו את מלאכת הידיים המופלאה לשלב הכיפי באמת: עיצוב החלות ועוגת השמרים. מיקסר איכותי הוא לחלוטין החבר הכי טוב שלכם, שיקצר תהליכים ויחסוך זמן במטבח: מעוגות בחושות פשוטות ועד מאפים מעוצבים. היפה במיקסר הזה הוא ראשית גודלו שמאפשר אפייה של יותר מ-2 קילו קמח (!), מגיע עם קערה בנפח 10 ליטר ובעל מנוע 1800 וואט עוצמתי במיוחד וסופר שקט, מה שמבטיח ניחוחות של מאפייה חלומית בבית.

מיקסר סאוטר (צילום: אפיק גבאי)
צילום: אפיק גבאי

מעבד מזון שחוץ מקפה, הוא עושה הכול

סלט הוא מנת חובה בכל ארוחה של היום. אתם יכולים להתחיל לחתוך, אבל אפשר גם לתת למישהו, או במקרה הזה למשהו, לעבוד עבורכם. מעבד המזון הזה קוצץ, חותך, מקציף, ולש. כל מה שאתם צריכים במטבח במכשיר אחד: למעבד מגוון סכינים ואפשרויות משחק בערבול, כולל אביזר ייעודי לחיתוך קוביות סלט (רק תדמיינו כמה יפה זה). נפחו 1.8 ליטר, בעל קערת XL בנפח 3.5 ליטר ומנוע חזק. ויש כאן גם מטחנה קפה ותבלינים. בקיצור, חוץ מלהכין קפה – הוא יעשה הכול. תתחילו בסלט קצוץ קוביות לארוחת ערב.

מעבד מזון (צילום: אפיק גבאי)
צילום: אפיק גבאי

מוט בלנדר: בדיוק לשייקים שאתם אוהבים (ולא רק)

במיוחד בקיץ, מוט בלנדר הוא החבר הכי טוב במטבח לטובת קוקטיילים, שייקים צוננים ולערבול מזון חם וקר, הוא מרסק וכותש קרח ומיוחד לשימוש לרטבים שרוצים אותם בדרגת סמיכות כזו או אחרת. יתרון נוסף הוא העובדה שמדובר במנוע שקט אך עוצמתי מאוד, כך שתוכלו לעבוד איתו גם בשעות שהקטנים ישנים ולהתפנק בסוף היום עם דרינק מפנק על הספה.

הפכתם למאסטרים במטבח? אז אתם חייבים לעקוב אחרינו באינסטגרם