התחרות של MKR המטבח המנצח מתחממת ובכל קרב מחדש המתמודדים מתנסים במשימה שלוקחת את היכולות הקולינריות שלהם עד לקצה. אמש, הייתה זו המשימה הצמחונית שהוציאה מהמתמודדים פרץ של יצירתיות וחדשנות, כי בכל זאת - לבשל בלי בשר, דגים או עוף זה עניין לא פשוט למי שלא מורגל לכך.

כזכור, נדב ודניאל בחרו להכין קארי חציל, סלט חצילים קלויים וחציל יפני מוקפץ; אבישג ומרטין הכינו קנולי ממולא זעלוק לצד סטייק כרובית וסלט קולורבי, שלומי ועדיאל בחרו במפרום חצילים במילוי פטריות ומארק ואלכס הגישו לשופטים סטייק דלעת אפוי עם בצק שקוף וסלט זוקיני.

אז כדי לתת למתמודדים השראה גם לחלקה השני של המשימה שישודר מחר (שלישי), אחרי החדשות בקשת 12, שאלנו 30 צמחונים מה הם היו רוצים להזמין במסעדה - ואלו התשובות. מסתבר שרוב הצמחונים מעדיפים את האוכל שלהם מהמטבח האיטלקי, כולל פסטה על כל גווניה, או שומרים אמונים לסלט טוב.

אוכל איטלקי

דנה, צמחונית 5 שנים: "רביולי או ניוקי ברוטב רוזה".

שחר, צמחונית 25 שנה: "רביולי גבינה".

מיה, צמחונית 6 שנים: "הכי אוהבת להזמין פסטה או רביולי ברוטב שמנת".

אופיר, צמחונית 7 שנים: "הכי בא לי כרגע ניוקי בשמנת ערמונים".

ספיר, צמחונית 8 שנים: "פסטה רוזה".

פסטה בעבודת יד (צילום:  Alessio Cola, shutterstock)
פסטה בעבודת יד | צילום: Alessio Cola, shutterstock

נסטיה, צמחונית 5 שנים: "אניולוטי – פסטה ממולאת".

דניאל, צמחונית 4 וחצי שנים: "המנה האהובה עלי היא פסטה שמנת פטריות. זה אמנם לא הכי בריא, אבל זה עושה לי טוב בבטן ובנשמה".

עמית, צמחוני 8 שנים: "פיצה עם ארטישוק וגבינת פטה".

סלטים ומה שמסביב

ליאור, צמחונית 6 שנים: "המנה האהובה עליי זה תכל'ס, איזה סלט שווה".

נמרוד, צמחוני 7 שנים: "מנת קישואים עם שורש סלרי מעושן בחלב שקדים, חומץ סלרי, לחם סלרי וזעתר".

אסף, צמחוני 4 שנים: "סלט קינואה".

דורין, צמחונית כמעט 3 שנים: "פיתה עם כרובית של אייל שני".

קינואה (צילום: Elena Schweitzer, shutterstock)
צילום: Elena Schweitzer, shutterstock

ירדן, צמחונית 9 שנים: "פסטה שמנת פטריות או סלט יווני".

שירה, צמחונית 15 שנה: "שיפודי ירקות על הגריל או קלמרי פטריות".

ריקי, צמחונית 6 שנים: "אוהבת להזמין סלט עשיר בירקות וקטניות עם גבינה טובה".

אסייתי

רועי, צמחוני 4.5 שנים: "הכי הייתי רוצה – טאלי או שאהי פאניר, אורז וצ'אטני כוסברה או דאל מאקאני".

אביעד, צמחוני 9 שנים: "הכי אוהב להזמין פאד תאי על בסיס טופו. טבעוני וללא ביצים".

נעה, צמחונית 4 שנים: "אוהבת תבשילים של קארי, רולים ויאטנמים צמחוניים או של סושי וניוקי".

טופו תוצרת בית (צילום:  Mikhailov Studio, shutterstock)
טופו תוצרת בית | צילום: Mikhailov Studio, shutterstock

ג'וזף, צמחוני 3.5 שנים: "הכי בא לי עכשיו - stir fry בלי עוף, עם ירקות ירוקים".

סהר, צמחונית 3 שנים: "נודלס צמחוני עם טופו".

גל, צמחונית 6 שנים: "פאד סי יו עם טופו".

תחליפי בשר

אלה, צמחונית 7 שנים: "המנה אהובה בכללי היא כנראה פסטה, אבל אם מדברים על תחליפי בשר, אז המבורגר צמחוני".

הדר, צמחוני שנתיים: "חומוס או המבורגר טבעוני".

רונה, צמחונית 6 שנים: "המבורגר ביונד מיט".

המבורגר צמחוני (צילום:  Elena Veselova, ShutterStock)
המבורגר צמחוני | צילום: Elena Veselova, ShutterStock

עדי, צמחונית 20 שנה: "אני אוהבת כל מה שקשור לפחמימות, פסטה, פיצה וכו' אבל גם משתדלת שתהיה מנה עם טופו/חלבון, למשל המבורגר צמחוני או נודלס עם טופו".

נעמה, צמחונית 4 שנים: "המבורגר ביונד".

רומי, צמחונית 6 שנים: "אני מאוד אוהבת פסטות, וגם די חובבת תחליפי בשר ובעיקר את ההמבורגר של ביונד מיט. אני לא אזמין במסעדה סלט בדרך כלל, ואתבאס אם זו תהיה האופציה הצמחונית/טבעונית היחידה, או אם כדי להפוך מנה לטבעונית צריך להוריד ממנה דברים, כמו סלט שמורידים ממנו את הגבינה והרוטב".

דניאל, צמחונית 8 שנים: "המבורגר של אימפוסיבל בוגר או ביונד".

אחרים

ליאת, צמחונית 9 שנים: "עוגת גבינה עם פירורים".

ריטה, צמחונית כמעט 9 שנים: "נקניקיה צמחונית, אבל ג'וסית כזאת, כיפית".