העונה החדשה של MKR המטבח המנצח יוצאת לדרך (היום, ראשון אחרי החדשות בקשת 12) ו-15 זוגות עומדים לצאת למסע בניסיון להגשים את החלום הגדול שלהם ולפתוח מסעדה. רגע לפני שחיים ורותי מגיעים לסרוויס הראשון שעומד להתקיים במיקום מפתיע בארץ, חשבנו על כל הדברים שהמתמודדים חייבים לשים אליהם לב לפני שהם יוצאים לדרך. רמז: זה ממש לא מסתכם רק בטעם של המנות.

שיתוף פעולה והקשבה

כשאנחנו מדברים על שיתוף פעולה והקשבה, אנחנו לא מתכוונים למשימה חד פעמית במהלכה יצטרכו מתמודדי המטבח המנצח להתחשב בדעה של מישהו אחר, אלא על ערך שהם יהיו חייבים לקדש. בתוכנית הזאת הם מתחרים כצמד ושיתוף פעולה הוא הכרחי כדי להתנהל יחד בהרמוניה במקום הכי חם עלי אדמות - המטבח בבית הפרטי שלהם.

הזוג יצטרך להרים ביחד מסעדה מאפס, כולל לבנות תפריט, לבשל, לארח, להגיש ולדאוג שהכל יהיה פרפקט, וכל זה תחת תנאי לחץ וכשמדי פעם הם חוטפים ביקורות חריפות על מעשה ידם. הסבלנות תפקע, המעלות יעלו, המתח והעצבים יגברו ובשלב כלשהו הכל יגלוש החוצה, אבל זוג שידע להכיל את הלהט, להקשיב ולהשלים אחד את השני, עוד ימצא את עצמו זוכה בתחרות כולה. 

האנרגיות במטבח גורמות לריבים בין עומר לעדן (צילום: MKR המטבח המנצח, שידורי קשת)
הזוגות במסעדה לא התעלמו מהויכוחים הסוערים בין השניים | צילום: MKR המטבח המנצח, שידורי קשת

קונספט טוב למסעדה

כל זוג שמגיע להתחרות במטבח המנצח חולם לפתוח מסעדה משלו, אבל המרחק בין אדם שיודע לעבוד במטבח ומכיר כמה מתכונים מוצלחים לבין אדם שמנהל מסעדה מצליחה הוא ענק. גם בימים אלה, ענף המסעדנות רווי ומלא שפע, אז חשוב מאוד להצליח לבלוט ולמשוך את העין הרבה לפני הביס הראשון.

במטבח המנצח המתמודדים חייבים להגיש אוכל טעים לסועדים, אבל בלי התפאורה הנכונה כל ההצגה תפספס את הפואנטה. הקונספט של המסעדה יהיה חייב לשקף לא רק את האוכל שיוגש בה, אלא גם את האנשים שעומדים מאחורי הצלחות ואת התשוקה והאהבה שלהם לאוכל. ברגע שהרעיון של המסעדה יהיה ברור ומקורי מספיק, כל השאר יבוא הרבה יותר בקלות.

לבנה מלכה  (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
לבנה וחי הופכים את המסעדה ל"ארמון" | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12

תפריט מהודק ומדויק

אחרי שהזוגות ייסגרו על שם קליט למסעדה החדשה, הם יצטרכו לבנות תפריט שישקף לסועד בדיוק את מה שהוא הולך לראות על השולחן. בכל פעם שלקוח קורא את התפריט, הוא מדמיין מה הוא הולך לפגוש בצלחת, אז רצוי שלא לקפוץ מעל הפופיק, להבטיח משהו אחד ואז להפתיע עם משהו אחר רק בגלל שמשהו התפקשש במטבח. 

מתמודדים יקרים, נייר יכול לספוג כל מה שתכתבו עליו ואפשר להיסחף איתו למחוזות בלתי אפשריים, כי זאת המסעדה שלכם ואתם תעשו בה כל מה שבא לכם, אבל אל תיסחפו עם סופרלטיבים מפציצים או מנות מתוחכמות מדי, כי בסוף הם אלו שעלולות לגרום לכם לאבד נקודות. אם הסועד הזמין ממרח כבד וטוסטונים, אבל בסוף הגשתם חלה כי הטוסטונים נשרפו, זו תקלה קשה שעלולה לסיים את המסע שלכם בתוכנית ואתם לא רוצים להיות אלה שמבשרים לרותי וחיים שהאסקלופ מתעכב.

המטבח המנצח - שמרית הילל (צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12)
צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12

אסתטיקה

במקרה הזה אין שום מקום לטעויות. השילוט של המסעדה חייב להיות ברור, השולחן צריך להיות ערוך ומעוצב אבל לא מוגזם, התפריט צריך להיות חף מטעויות, הצלחות חייבות לקבל יחס מיוחד ורצוי לא לקבל את פני האורחים כשהסינר מלוכלך. ב-MKR המטבח המנצח המסעדה חייבת להעריץ אסתטיקה והיא חייבת להיות בולטת בכל פינה ופינה.

כמובן שכל זה מתייחס לכל מה שהעין של הסועדים רואה. אף אחד לא מצפה מהמטבח להיות מצוחצח באמצע הסרוויס, אבל מה שקורה במטבח חייב להישאר שם ולא לזלוג החוצה אל המסעדה. השולחן של הסועדים הוא חלקת גן העדן הקטנה שלהם והם יעריכו כל ביס יותר אם הסביבה תהיה נעימה, אז תשאירו את הכיסאות כתר לאירוע מיוחד באמת כמו בילוי בפארק מים.

טעימת המנה הראשונה של אלכס ואלכסה (צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת)
הזוגות חששו ממנו, אבל האם החולודץ יפתיע אותם לטובה? | צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת

אינטליגנציה רגשית

בתוכניות כמו מאסטר שף מאוד קל למצוא חברים. כל המתמודדים נמצאים באותה סירה ונתונים לחסדיהם של השופטים, אז מאוד קל לפרגן ולהרים אחד לשני, זה גם הדבר האנושי והנכון לעשות. אבל במטבח המנצח האנשים שיכתירו את הזוכים הם לא רק חיים ורותי, אלא גם שאר הזוגות המתחרים, מה שהופך את כל הסיטואציה החברתית לקצת יותר מורכבת. 

אתם רוצים שכולם יאהבו אתכם ויחמיאו על הקיש שלכם, אבל הם רק יחפשו למצוא איפה טעיתם, כי הגורל שלהם בתחרות תלוי בכך. ברגע אחד, האנשים שאירחו אותך יום קודם לכן במסעדה הביתית שלהם וסחטו מחמאות, יושבים במסעדה שלך ומדברים ארוכות על כמה הבשר שצלית לא לעיס ומטרחנים על זה שהפטרוזיליה שלך לא קצוצה מספיק. 

מצד אחד, אתם חייבים לפרגן מבלי להיות נדיבים מדי, אבל מצד שני, אתם חייבים ללחוץ על נקודות רגישות ולומר את דעתכם הכנה והאמיתית על כל מחדל קטנטן, מבלי להגזים, כי אז הביקורת הלא אובייקטיבית והמטרחנת שלכם תדליק נורה אדומה אצל כולם. לא אמרנו שזאת משימה פשוטה, צריך לדעת למקד את העיניים במטרה ולנסות להימנע ממרפקים, אבל לפעמים לא תהיה ברירה.

כשהמתמודדים בריאליטי הופכים להיות השופטים (צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12)
MKR המטבח המנצח בדרך לישראל | צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12

כושר ספיגה 

לא סתם המטבח המנצח נחשבת לתחרות הבישול הקשה ביותר בעולם. המשתתפים הנחושים צריכים להתמודד עם לחץ של סרוויס מוגבל בזמן בבית הפרטי שלהם ובמקביל לקבל ביקורות חריפות משאר המתמודדים. זוהי אינה תחרות שמתאימה לכולם ומי שבוחר להשתתף בה חייב להביא איתו שריון חזק שלו, כי במוקדם או במאוחר הוא הולך לחטוף. 

רותי הולכת להגיד מתישהו שמשהו לא טעים לה, חיים הולך להגיד שמשהו התפספס ושאר המשתתפים יריחו את הדם ולא יפספסו את ההזדמנות לעקוץ. זה לא יהיה פשוט, אבל איכשהו המתמודדים יצטרכו לחזור למטבח,  להמשיך לבשל ולנסות להוציא את המנה הכי טובה שהם יכולים, אז מי שלא יכול לסבול את החום - שיצא החוצה בבקשה. 

הזוגות מגיעים למסעדה הביתית של עדן ועומר (צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת)
האם הם יתחברו לאווירה הכפרית? | צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת

תודעת אירוח ושירות 

אם אי פעם היו אצלכם חברים, הם ביקשו לשתות משהו ואתם עניתם "יש במקרר קחו מה שבא לכם", אז התחרות הזאת היא לא בשבילכם, כי עם כל הכבוד לשפונדרה המדויקת שלכם, מי שהגיע להתארח במסעדה מחפש הרבה יותר מסתם אוכל טעים, הוא מחפש יחס מיוחד. 

הסועדים אמנם לא מודעים להכל, אבל מסעדה שמכבדת את עצמה משקיעה הרבה מאמצים בשביל חווית אירוח נעימה ומוצלחת. זה מתחיל מהדרך שבה מקבלים את פני הסועדים בכניסה ונמשך עד הרגע שהאורח יוצא שבע ומחוייך. אנחנו תמיד לוקחים את הכל כמובן מאליו, אבל מאחורי כל פעולה במסעדה עומדת מחשבה שמטרתה היא לגרום לסועד להרגיש מרכז העניינים.

המסעדות של רותי ברודו ושל חיים כהן מפורסמות ומצליחות לא רק בגלל שהאוכל פשוט טוב, אלא גם בגלל האווירה, השירות, הוותק והיחס ללקוח. זה ממש לא משנה באיזו מהן נחליט לשבת, אף פעם לא יהיה חשש שמשהו יהיה לא כשורה וגם אם כן, תמיד יהיה מישהו שיקשיב לך. 

טעימת המנה העיקרית של לבנה וחי (צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12)
מה השופטים והמתמודדים חושבים על המנה? | צילום: MKR המטבח המנצח, קשת12