mako
פרסומת

"להרגיש לא שייך למקום שאתה נולדת בו, זה קשה"

מתמודדי MKR המטבח המנצח ג'וזף מנסור ונידאל בראנסי חולמים לאחד בין חלקיה השונים של החברה הישראלית באמצעות אוכל, ואם תשאלו אותם, זה לגמרי יכול לעבוד. במשימת ההשראה, השניים בחרו להכין לביבה שמשלבת בין המטבח הערבי ממנו הם מגיעים - לחג החנוכה

MKR המטבח המנצח
פורסם:
הלחץ עולה: דקות אחרונות לסיום המאנץ'
מתוך "MKR המטבח המנצח" | צילום: "MKR המטבח המנצח", קשת 12
הקישור הועתק

החברים הטובים ג'וזף מנסור ונידאל בראנסי כבר לקחו כמה סיכונים בתחרות של MKR המטבח המנצח, אבל במשימת ההשראה הם החליטו ללכת צעד אחד קדימה ולשלב בין שני עולמות שהם לכאורה, שונים בתכלית. למנה העיקרית, בחרו ג'וזף ונידאל להכין כתף בשר בבישול ארוך עם לביבה, שילוב של המטבח הערבי-נוצרי שהם מגיעים ממנו והמאכל המוכר והאהוב מחג החנוכה.

בקטע מתוך הפרק שישודר הערב, אחרי החדשות בקשת 12, מסבירים השניים את הבחירה במנה יוצאת הדופן. "מה לנו וללביבה? מה למטבח הערבי וללביבה? אין קשר. הניגודים חוזרים פה שוב, זה כריסמס שלוחץ יד לחנוכה", הסביר נידאל. "כתף טלה שאנחנו רגילים לבשל יום אחרי הערב של הכריסמס, ולביבות שהן בכלל חנוכה".

עבור ג'וזף ונידאל, מדובר בהרבה יותר מסתם מנה, אלא במסר לשוויון ואחדות שהם שואפים לקיים בחברה הישראלית. "לחיות פה ולגדול פה זה קשה, זה לא קל", הוסיף נידאל. "בני האדם פה במדינת ישראל לא נותנים לעצמם את ההזדמנות לחיות ביחד. נולדנו פה, ולהרגיש לא שייך למקום שאתה נולדת בו, זה מאוד קשה. כל אחד חי בקהילה הסגורה שלו, לא נותן הזדמנות לאנשים להיכנס לתוכה. זה לא נכון להתרגל לחיות ככה וזה לא בריא. אם נתחיל לעשות את זה, אני חושב שהמצב שלנו יהיה הרבה יותר טוב".

את דבריו סיים נידאל בחלום ישן: "אולי ייקחו אותי לאיזה הסכם שלום, שאני אבשל להם אוכל שם", אמר. "מתאים לך", הסכים חברו ג'וזף.