תחרות הבישול הקשה בעולם חוזרת למסך וביום הראשון הקרוב (אחרי החדשות בקשת 12) השופטים רותי ברודו וחיים כהן יזניקו את הזוגות שיקימו מסעדות ביתיות ויתחרו ביניהם מדי יום על הניצחון. רגע לפני שזה קורה, רצינו להזכיר לכם את חוקי התחרות ומה נדרש מהמתמודדים - ולמה אתם ממש, אבל ממש, חייבים לצפות בזה.

השלב הראשון של התחרות מחולק לשלושה סבבים, כאשר בכל סבב ישנם חמישה זוגות בעלי קשר כלשהו – אחים, חברים טובים, בני זוג ועוד. בכל יום זוג אחד יפתח מסעדה בביתו, כולל בחירת שם, עיצוב וקונספט תואם. במסעדה שיפתח, כל זוג יצטרך לבשל שלוש מנות: ראשונה, עיקרית וקינוח. אם זה לא מספיק קשה, הוא יגיש את הסרוויס כולו לכל יתר המתמודדים האחרים בסבב ולזוג השופטים. כלומר, בסך הכל יוגשו 30 צלחות אל השולחן.

בסיום כל ערב, המתמודדים ידרגו את הארוחה בציון מספרי של בין 1 ל-10. לצידם, חיים ורותי יוכלו להעניק 60 נקודות לכל זוג (כל שופט ינקד כל מנה בנפרד מ-1 עד 10, כך שהוא יוכל להעניק בסך הכל 30 נקודות). בסיום כל סבב, הזוג שיקבל את מספר הנקודות הנמוך ביותר יודח מהסבב, כך שבתום שלב הסבבים נישאר עם 12 זוגות בלבד. הזוגות שישרדו את שלב הסבבים יגיעו לשלב האולפן, שם הם יתמודדו עם משימות קשות לא פחות.

ישנן לא מעט סיבות טובות למה לצפות ב-MKR המטבח המנצח: בגלל השופטים, בגלל התחרות ובגלל המנות המגרות - אבל אלה הסיבות הכי-הכי טובות.

  1. כי חתונה ממבט ראשון הסתיימה

    זהו, הזוגות הגיעו להחלטה, גילינו מי נשאר ביחד ומי לא, ועכשיו מה יש לנו לעשות עוד בחיים? להתמכר ל-MKR המטבח המנצח כמובן, עם זוגות חדשים, שהפעם לא מנסים למצוא אהבה אלא לנצח בתחרות.
  2. כי הגענו לעידן הפוסט קורונה (בערך)

    אחרי שתקופת הקורונה הכניסה אותנו למטבח כל יום בהיעדר מסעדות פתוחות, פייר, מאסנו בשניצל וצ'יפס וגם בקציצות ופירה. די, כמה אפשר? תנו לנו קצת אוכל פלצני, עם נגיעות של סומק ועלי רוקט. זה מה שאנחנו אוהבים, וזה בדיוק מה שנמצא ב-MKR. 
  3. בגלל רותי ברודו

    האחת והיחידה. מה נגיד ומה נאמר, איך אפשר להוריד את העיניים מאישה כזו? עוצמתית, גאה וללא פילטרים. אם היא לא הייתה קיימת, היו צריכים להמציא אותה, והיא הייתה נחשבת המצאת המאה. אלה רק אנחנו, או שכולם כמהים לשמוע את מה שיש לאישה הזאת להגיד? כל כך הרבה ידע, כל כך הרבה ניסיון ורזומה עשיר, רותי ברודו – תתחתני איתנו? אין לנו בעיה שגם בחתונה תלבשי שחור, אנחנו נגיע בלבן. 

    "זו גאונות": ביקורות השופטים המפתיעות על הפילמני (צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת)
    אחת ויחידה. רותי ברודו | צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת
  4. בגלל הביס של חיים כהן

    בין אם ידעתם ובין אם לא, אנחנו כבר התחלנו לעבוד על סרטון שמאגד בתוכו את כל הפעמים שחיים כהן נתן ביס מול מצלמות ואנחנו אפילו שוקלים למכור את זה לנטפליקס בתור הסדרה הכי טובה של השנה. אם לא ראיתם את חיים כהן נותן ביס במנה, לא ראיתם כלום בחיים. הרוגע, הציפייה, ההשתוקקות, ואז הטחינה שנוזלת על כל הזקן. חיים כהן, אנחנו מהופנטים.
  5. בגלל חוקי הפורמט

    מזל שיש לנו את חיים כהן שיסביר לנו בתחילת כל שלב מה מתוכנן הלאה.
  6. בגלל המריבות

    אנחנו אוהבים לראות אנשים אחרים רבים על המסך כדי להבין שהדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר, או אפילו כדי להתחיל להעריך את מה שיש לנו ביד. בין אם זה בן זוג, חבר טוב או בן דוד – ככל שאחרים רבים יותר, ככה אנחנו יותר מרוצים ממה שיש לנו. 
  7. בגלל הביקורות

    בואו לא ניתמם, גם אתם כאן בשביל האקשן. אם נשים רגע את האוכל המגרה בצד, אנחנו כמובן נהנים גם מהאקשן החברתי בתכנית, ובתוספת האוכל – יש לנו שילוב מנצח. 
    כשהמתמודדים בריאליטי הופכים להיות השופטים (צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12)
    "בלתי אכיל". מוטי ורונן | צילום: מתוך "המטבח המנצח", קשת12

עוד לא צפיתם ב-MKR? כדאי שתשלימו את העונה הראשונה ומהר.