1. בגלל חיים כהן
    חיים כהן כמעט מאז ומתמיד נחשב לשופט החם ביותר בנבחרת השופטים של מאסטר שף. השף האהוב הצטייר ככזה שמעריך אוכל מסורתי, אותנטי וביתי, אבל ב-MKR המטבח המנצח זה לא מספיק. שם, חיים כהן מחפש את המקצועיות והדיוק, והוא ממש לא יעלים עין מעלה כוסברה לא קצוץ או מגרגיר מלח עודף. ככה זה כשאתה שופט בתחרות הבישול הקשה בעולם שהולכת להצמיח את המסעדנים הבאים של ישראל: פשוט אין מקום לטעויות.
    טעימת המנה העיקרית של דור וקובי (צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת)
    מקפיד הרבה יותר. חיים כהן ב-MKR המטבח המנצח | צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת
  2. בגלל הדינמיקה בין המתמודדים
    אחד מהאתגרים המשמעותיים ביותר שמחכה למתמודדי MKR המטבח המנצח הוא האתגר החברתי. כזכור, על פי חוקי התוכנית המתמודדים נדרשים לדרג את יתר הזוגות בשלב הבתים, מה שיוצר לא מעט חיכוכים. מצד אחד, יש ביכולתם להוריד או להעלות את המתחרים שלהם בטבלה, אבל מצד שני, הם חייבים לגלות כנות ולשפוט את האוכל כמו שהוא באמת, בלי לתת לאלמנט התחרותי להשפיע עליהם ואפילו לפרגן כשצריך. אף זוג לא רוצה להצטייר כזה שמכשיל מתמודדים בכוונה, אבל תהיו בטוחים שכל המתמודדים, ללא יוצא מן הכלל, שומרים על הנקודות שלהם טוב-טוב לפני שהם מחלקים אותן.
  3. בגלל שהאוכל לבדו לא מספיק
    במאסטר שף המתמודדים נבחנים על פי קריטריון אחד ויחד: הטעם של האוכל שלהם. כמובן שאי אפשר לדלג על נראות המנה והאסתטיקה בצלחת, שכן גם אלו פרמטרים חשובים בדרך לכבוש את לבם של השופטים, אבל ב-MKR המטבח המנצח לכל המתמודדים ברור שהאוכל לבדו ממש לא מספיק. בעידן שבו בילוי במסעדה הפך לחוויה של ממש, מתמודדי MKR המטבח המנצח נדרשים להרשים את השופטים ואת יתר המתמודדים כמעט בכל אלמנט ואלמנט במסעדה שלהם, מבחירה השם, הקונספט העיצובי ועד רמת הפוליש של המזלגות והכוסות. וממש כמו בעולם האמיתי, מתמודדים שלא יעמדו ברף הזה – לא ישרדו.
    טעימת מנות הקינוח של ללי ושמרית (צילום: MKR המטבח המנצח, שידורי קשת)
    האם הטוויסט בשוקוללי יכבוש את השופטים? | צילום: MKR המטבח המנצח, שידורי קשת
  4. בגלל שהתחרות מתרחשת בזירה הביתית
    אם במאסטר שף רוב התחרות מתרחשת באולפן הסגור והמוגן, ב-MKR המטבח המנצח המתמודדים חשופים ופגיעים הרבה יותר לאור העובדה שהם מארחים את יתר המתמודדים ואת השופטים בסביבה הביתית שלהם. הפעם אין עמדות בישול רחבות, עמוסות בציוד מקצועי ובמזווה אינסופי, אלא העבודה מתבצעת בין כותלי המטבח הביתי, שהוא לא בהכרח תמיד גדול ומרשים. כשאתה מכניס מישהו לבית שלך אתה בעצם נחשף בפניו בצורה האישית והפגיעה ביותר, בטח כשמדובר בתחרות מלחיצה ורוויית יצרים כמו MKR המטבח המנצח.

  5. בגלל שאין אודישנים
    חלק נכבד מהעונה של מאסטר שף מוקדש לשלב האודישנים, מעין שלב חימום מנועים שבו המתמודדים מתבקשים לבשל לשפים מנות שיביאו לידי ביטוי את הכישרון שלהם ויוכיחו למה מגיע דווקא להם להיות בנבחרת. מצד אחד, אין ספק שמדובר בשלב מלחיץ וגורלי, אבל מנגד מדובר במעין הכנה לתחרות האמיתית שמתחילה רק בסופו. ב-MKR המטבח המנצח לעומת זאת, אין זמן להכנות. המתמודדים נזרקים למים מהרגע הראשון ונדרשים לשחות בעמוקים מבלי לטבוע. כבר מהארוחה הראשונה הם הולכים להגיש סרוויס שלהם של לא פחות מ-30 מנות לשופטים וליתר המתמודדים, שממש לא מתכוונים לתת להם זמן חסד.