mako
פרסומת

רק היום: איך אוכלים אוכל שוק בישיבה?

מה קורה כשתל אביבים, חוזרים בתשובה, דוגמניות, אמנים ובסטיונרים מגיעים לפריים טיים? ובכן, חגיגה. השבוע השלישי של "MKR המטבח המנצח" (קשת 12) יוצא לדרך ויש בו ניחוח של טיגונים, סאונד של קריספיות ודציבלים גבוהים. הכינו את האוזניים

מערכת תכניות קשת
mako
פורסם:
הקישור הועתק

פעם שלישית גלידה? ובכן, נסו מאפה אגסים. השבוע פתחנו את הסבב השלישי של "MKR המטבח המנצח" עם חמישה זוגות חדשים שמצטרפים לסייקל ומתחרים על מקום במטבח. מי הם ומה הם באו לעשות? בואו נכיר אותם.

ראשונים הם אמיר ונמרוד, חברים 25 שנה מתל אביב שמושפעים מהמסעדות התל אביביות (ממאכלי ים ובישול יפני) ורוצים לתת חוויה שכולה "פיין" בניחוח, ובכן, תל אביבי. מיד אחריהם, קיבלנו את יהונתן ואסתר מצפת, זוג נשוי+3 ועוד אחד בדרך, האנטיתזה של קודמיהם. יהונתן ואסתר הם חילונים שחזרו בתשובה, ניהלו מסעדה שרצתה לנחם אנשים דרך סירים של אוכל, אבל נאלצו לפשוט את הרגל ולסגור אותה. היום הם כאן כדי להוכיח שעל חלומות לא מוותרים כל כך מהר.

גם ויקטור ורן מראשל"צ, אמנים ואחים, באים להילחם על החלומות שלהם. שני אלה עפים על אוכל רחוב שמצטלם טוב, והשאיפה היא לפתוח אוכל בוטיק על הדרך ולגרום לאמא שלהם לעלות על משאית במצעד הגאווה הבא. ויקי ואווה מתל אביב, מגיעות על תקן "היפות והמפתיעות" שרוצות להוכיח שהן הכי לא פקאצות. בתוכנית: להגיש מטבח אוזבקי עם טאץ' של טופמודל'ס.

וכך, כל החבורה החדשה שלנו מתכנסת במסעדת הבית של הזוג החמישי: קובי ודור שמציגים את עצמם בתור "הנינט טייב של MKR" - ובעברית: המפתיעים ובגדול. האם יהיה כאן מקרה של "יש של דמעות" או תחושת "הכל יכול לקרות?" . איך שלא יהיה, שני הבסטיונרים משוק הכרמל שצועקים אחד על השני בקטע רומנטי מדי יום בשוק הם הזוג הפותח של השבוע. אלה מגיעים עם אג'נה ברורה: להגיש אוכל שוק אמיתי בלי חרטות עם נגיעות מתוחכמות.

בארוחת שוק אורגינל שהוקמה הוגשה למנה הראשונה: בוריקה עם טחינה, פלפל צ'ומה וצ'רשי. למנה עיקרית: חומוס מעורב עם לב, חזה וחלוואית, פיתות וסלט הדרים ולקינוח: כנאפה אגסים. שם המסעדה: "שוקראן" – שילוב של "שוק", "תודה" בערבית ואוכל נשמה שניגר על הסנטר ומטפטף בהנאה.

דור וקובי מתחילים בהכנת המנה הראשונה
הבאסטה של דור וקובי נפתחה | צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת

"אוכל מהנשמה זה אוכל מזרחי, לא? הכול יהיה עם כמון?", תוהים אמיר ונמרוד שלא נפלו מעיצוב המסעדה שהרגיש להם פשוט, אבל שאר הזוגות התרשמו לטובה מהאווירה הביתית והנעימה. "מרגיש כמו מוזיאון של שוק". ואם מוזיאון, אז למה שלא נתחיל עם נשף המסיכות?

פרסומת

בשלב שיחות החולין בין המתחרים, מתחילים לקלף שכבות. הדוגמניות במיל' מושכות הרבה מאוד תשומת לב, סטיגמות מיושנות מושלכות לכל עבר ובכל זאת – הזוגות חוששים מהפוטנציאל של השתיים. אסתר ויהונתן מרגשים את השולחן עם אהבתם לאוכל והמלחמה ההישרדותית שלהם בעקבות סגירת המסעדה. אמיר ונמרוד נתפסים בתור הזוג הזחוח והתלוש שמסתובב עם כרטיס תן ביס בכיס ורן ואחיו ויקטור מסקרנים את הזוגות בשל השילוב של תימניים, ביתיים, הומואים ומבינים בעיצוב. אמרנו סטריאוטיפים? אמרנו.

ועכשיו לאוכל: המנה הראשונה מוגשת והצליל הקריספי גורם לחבר'ה להזיל ריר. אמיר ונמרוד נהנו מהביס המטוגן, גם ויקטור ורן שהתענגו על המנה – פחות על הצילחות הצפוי והבנאלי. ויקי ואווה התלוננו על כמות השמן ואסתר ויהונתן פחות התחברו. רותי ברודו נהנתה ממנה טובה, אבל יש אבל: רותי מעדיפה לאכול את המנה הזאת בעמידה ברחוב, ולא בישיבה במסעדה. כדי ליהנות מבוריקה במסעדה, יש לעשות התאמות, לטענתה. גם חיים כהן נהנה מהבוריקה אבל העלה אי אלו טענות על המנה והמלצות לעתיד על איך להוציא אותה מהבסטה ולהביא אותה לצלחת של מסעדה.

טעימת המנה הראשונה של דור וקובי
דור וקובי לא הצליחו להפוך את הבוריקה לגורמה | צילום: מתוך "המטבח המנצח", שידורי קשת

קובי ודור יוצאים מעט מובסים מהביקורת, אבל אין כמו קריאת השכמה צורמת בדציבלים ממש ממש גבוהים כדי להתעורר לקרב מחדש עם מנה עיקרית. אמיר ונמרוד נהנו מהחומוס המעורב אבל התאכזבו מחוסר התחכום שבמנה, קובי ודור מאוד רצו לפרגן אבל לא ממש ידעו איך, אסתר ויהונתן לא קיבלו את מה שקיוו לקבל, בלשון המעטה ואווה וויקטוריה השאירו צלחת מלאה. חיים כהן התלונן על פרופורציות לא נכונות בצלחת וטעמים לא מדויקים ורותי ברודו גם לא מיהרה להעניק קריאת עידוד א-לה שוק הכרמל.

פרסומת

אחרי הפסקת דמעות של אווה על הקושי לקבל ביקורת (לא שלה), מגיע הכנאפה אגסים לנחם את החבר'ה והוא עשה בדיוק את זה. הזוגות נהנו מה"כחחחק" הקריספי והתענגו על הביסים וגרמו גם לצופה המורעב לרוץ ולקחת איזה בייגלה מהמזווה ולהתבאס שזה כל מה שיש לנו בבית.

גם רותי ברודו שיבחה את גודל הקינוח, הטמפרטורה המושלמת שלו והטוויסט בעלילה (אגסים במקום גבינה). עם זאת, הייתה חסרה לה מתיקות ועדיין, היה זה קינוח ראוי בעיניה. גם חיים כהן התענג על ההגשה, הטיגון בצבע הנכון, הטוויסט המוצלח אבל ריבוי האגסים היה מעט מוגזם. ובכל זאת, למי אכפת? זה כנאפה למען השם והיינו הורגים מישהו כדי לטעום ממנו עכשיו.

ניקוד כולל לארוחה של קובי ודור: 61 נקודות

חיים ורותי העניקו לקובי ודור 39 נקודות מתוך ה-60 שברשותם. המתחרים בשולחן הוסיפו עוד 22 נקודות . בסך הכול 61 נקודות. מה יקרה בהמשך השבוע? מחר נוסעים לצפת כדי להתארח במסעדה של אסתר ויהונתן, והתחרות עולה הילוך.

"MKR​ המטבח המנצח" משודרת בימים א'-ה' אחרי החדשות, בקשת 12