מחוץ למטבח הביתי:

חי: שף במסעדת ליטל ג'ו

לבנה: מנהלת שיווק עסקי

באינסטגרם: Hai_zakuto | levana_malka

בפייסבוק: Hai Zakuto | לבנה מלכה

מה הפדיחה הכי גדולה שהייתה לכם כשאירחתם אנשים בבית?

חי: שהבשר היה לא רך.

לבנה: לפני יותר מ-25 שנה, כשהתחתנתי, אירחתי את הוריי לארוחת ערב ורציתי להכין לאבי את המאכל האהוב עליו - קורקבנים. לא שצריך להכניס את הבשר לסיר לחץ וכשהגשתי את המנה, הקורקבנים לא היו מוכנים. הוריי נהנו מהרוטב.


מה המאכל האהוב עליכם?

חי: קובות בשישי בבוקר של אמא.

לבנה: טונה ברוטב חריף עם פולים.

באיזו מסעדה הייתם רוצים להיות שפים לכמה ימים?

חי: מסעדת שף עם כוכב מישלן באירופה.

לבנה: מסעדת "יפו-תל אביב" של חיים כהן, ומסעדת "הבראסרי" של רותי ברודו.

איזה שף הוא מודל לחיקוי עבורכם?

חי: מאיר אדוני. הוא אישיות, בחור צנוע, מופנם מאוד, אני אוהב את סגנון הבישול שלו ומעריץ אותו.

לבנה: חיים כהן. הכרתי אותו לראשונה בתוכנית "שום, פלפל ושמן זית" והדרך שבה הוא העביר את התוכנית בפשטות כבשה אותי.

>> אפשר חשבון? כל מה שקרה במסעדה של חי ולבנה ב"MKR המטבח המנצח"

מתי בכיתם בפעם האחרונה?

חי: כשאיבדנו את היקר לנו מכל, בעלה של לבנה, יעקב.

לבנה: לפני כשלוש שנים, כשאיבדתי את בעלי בתאונת דרכים. יש לנו ארבעה ילדים משותפים. הגעגוע אליו וחסרונו מלווה אותו יום יום.

מה הייתם משנים בעצמכם?

חי: את תרבות הנהיגה. לפעמים אני עצבני בכביש ולא מקבל את זה שאנשים לא יודעים לנהוג, מתעצבן שאנשים נוסעים בנתיב השמאלי לאט ושאין לפניהם אף אחד.

לבנה: הייתי רוצה להיות יותר רגועה, מתונה ועם יותר נחת מהיום.

טיפ אחרון לקוראים, מה הדבר הכי חשוב שצריך לדעת כשמארחים?

חי: לתת את כל הכבוד למתארח, שירגיש כמו מלך והכי חשוב - שירגישו בבית.

לבנה: הדבר הכי חשוב למארח הוא להיות מאורגן, לדעת מראש מה התפריט והתוכנית לערב ולהשתדל ככל שניתן להיות נינוח ולא לחוץ.

MKR המטבח המנצח: תכנית הבישול הקשה בעולם, משודרת בקשת, ערוץ 12