"יש פער שקיים במעבר הזה למקום יותר אינטימי בינינו" עינב אמרה ליעל בקליניקה. יעל הסתכלה עליה ועל רז ואמרה בתמימות: "אני לא מבינה על מה אתם מדברים". הזוג שקיווה שהיא תבין לבד, נדחק לפינה. רז קלט את הפער וציין את מה שברור לכולם: "מה זה אינטימי?", ושבר ברגע את קיר המבוכה בינינו למסך כשאמר: "היה סקס".

הרגע המיוחד הזה בקליניקה מייצג את תמצית היחסים בין סקס לטלוויזיה. מיניות שמוצגת תמיד בקצוות - בין אם זה קורה בתשוקה מטורפת, או שזה לא קורה בכלל. אבל בפרק האחרון של "חתונה ממבט ראשון" (פרק חדש במוצ"ש, קשת 12) קרה דבר, וברגע טלוויזיוני מיוחד, רז ועינב פתחו מול הפסיכולוגית את אחד הנושאים הכי חשובים ביחסים, שזוגות בעבר התייחסו אליו רק דרך מילים מכובסות כמו "אינטימיות" - התקשורת שלהם בנושא מיניות והפערים ביניהם כשזה מגיע לסקס. וכן, הם אמרו "סקס" בפריים טיים.

לרוב לא מדברים על יחסי מין בפריים טיים, לפחות לא בצורה מפורשת. אם זה קורה זה מגיע בצורה של בגידות, תסכול גדול מחוסר או פיצוץ הורמונים מטורף ובלתי ניתן לעצירה. אבל כמו עוד הרבה דברים שמבינים עם הזמן – החיים זה לא תמיד מה שקורה על המסך. המציאות הרבה יותר מורכבת, ויש המון אפור בין כל הקצוות. את האפור מציגים לנו בדרך כלל באותן מילים לא ברורות כמו אינטימיות, קירבה ועוד מילים אמורפיות שלא באמת נוגעות בדבר. לפי מחקר של ג'ני קינסלר מאוניברסיטת קליפורניה, בני נוער וגם מבוגרים, רואים בתוכניות טלוויזיה מקור לדוגמא לגישה למיניות, בין אם זה השיח על זה או האקט עצמו. כשהם פוגשים את המציאות שנמצאת באמצע הדברים, הם נשארים מבולבלים ומרגישים שהם כנראה עושים משהו לא נכון.

כשרז ועינב הגיעו לפסיכולוגית ודיברו בצורה פתוחה על הפערים שיש להם ביחסי מין – הם נתנו לגיטימיות לנושא כל כך רגיל בין כל זוג, ופתחו מקום לשיח על נקודות שהרבה זוגות פוגשים בחיים שלהם בצורה כזו או אחרת. עינב הסבירה לד"ר דורון על התחושה שרז לא נותן מספיק מעצמו כשזה מגיע למיניות, ורז מצדו, טען שלפעמים הוא לחוץ מההופעות עם הלהקה והוא פחות בעניין, והסביר ליעל: "אני יכול לעשות וי על סקס, אבל לא בא לי".

רז איתן, עינב כפיר  (צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12)
נתנו לגיטימיות לנושא כל כך רגיל בין כל זוג. רז ועינב | צילום: חתונה ממבט ראשון, קשת 12

רז הציג עמדה שהרבה גברים עומדים מאחוריה. כל בן מכיר טוב מאוד את ההנחה החברתית שבתור גבר צריך לרצות את זה תמיד ובכל מחיר. אבל המציאות כל כך הרבה יותר מורכבת מזה, וגם בנים יכולים להגיד שלא בא להם. זה כל כך פשוט, אבל בהיעדר חשיפה אמיתית של נושאים כאלה על המסך, קל לחשוב שהבעיה היא אצלך ובגבריות שלך. כשרז הוציא את זה החוצה הוא בעצם עשה שירות להרבה מאוד אנשים שחשבו שהם לא בסדר.

הבחירה להציג את זה בפריים טיים פתחה תיבה שכבר לא צריכה להיסגר. היא נותנת אפשרות בעתיד לדבר על מגוון נושאים במיניות, שנוגעים לכולנו ולזוגות בתוכנית בפרט. אומנם זה היה קצר, אבל חמש הדקות של סוף הפרק הפכו לרגע טלוויזיוני נדיר בנוף, שיש הרבה מה ללמוד ממנו.