לאחר הפרק הראשון של "חתונה ממבט ראשון" (קשת 12) התעוררה סערה ברשתות החברתיות סביב ההתעסקות במידה של מעין דורי. המגישה והנטורופתית פאולה רוזנברג שמקדמת את נושא הבאדי פוזיטיב בארץ, הגיבה אמש (שישי) על השיח שנוצר סביב העניין בשיחה עם גדעון אוקו ב"חמש עם".

"אני אוהבת שיש סערות תורניות בנושא הזה כי אנחנו חייבים וחייבות שיח. כל עוד אין שיח אז אנחנו מתעלמים מהנושא. הכי הצחיק אותי שאנשים הגיבו ברשתות וכתבו 'מה אתם עושים עניין מזה שיש אישה במידה 44 בטלוויזיה?'. אני חושבת שזה כן עניין, למרות שמעל 50 אחוז מהנשים במדינת ישראל הן מעל מידה 42-44. אלו המידות הכי נפוצות באוכלוסייה. גם אם אספור על כף יד אחת לא אגיע לכמות הנשים במידה הזאת שעוסקות בלב התעשייה התקשורתית. זה כן ביג דיל שבתוכנית ריאליטי בפריים טיים מביאים אישה במידה נורמלית לחלוטין מבחינה מציאותית ולא נורמלית מבחינה טלוויזיונית. בעולם שבו שולט אידיאל יופי מאוד צר זה חריג. רוב הנשים נראות ככה ולא כמו בקטלוג", אמרה המנחה.

מעין דורי (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת12)
מעין דורי | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", קשת12

"למה אני קוראת לזה טרור הרזון? כי טרור זאת פעולה שמפחידה אותך. אני פוגשת בהרצאות שלי בקורסים נשים שמפחדות משומן. מחקרים מראים שאם אישה לא תואמת את מודל הרזון יש לה פחות סיכוי להתקבל לעבודה ויש לה פחות סיכוי לצאת לדייטים. אישה רזה יותר תתקבל ביתר קלות עם אותם נתונים".

פאולה רוזנברג. מרץ 2021 (צילום: מתוך instagram)
"אין יום שעובר בלי תגובה 'תעשי דיאטה'". פאולה רוזנברג | צילום: מתוך instagram

"אני עשיתי את זה ברמה התקשורתית אבל אני לא אשקר – עשיתי את זה בשביל אינטרס אישי. אני כבר 8 שנים מנחה כל בוקר בטלוויזיה, ואין יום שעובר בלי לקבל תגובות כמו 'פאולה תעשי דיאטה, איזה שמנה את'. לא צריך לדבר על מידות אבל אני מידה 40, זאת מידה גם לגיטימית לחלוטין ואני כל יום מקבלת הערות כאלה. אתם רוצים ורוצות לשנות? אז אל תגידו 'אל תדברו על זה'. בואו נשנה את זה בכך שנביא נשים בכל המידות והגדלים וזה יהיה טבעי. העבודה עוד כל כך רבה, יש המון שמנופוביה ודעות קדומות. אני שומעת מנערות במידה 40 או 42  שיוצאות לדייטים וגברים חותכים מהן כי הם טוענים 'אני לא רוצה לצאת עם שמנה' או שאומרים 'את מוצאת חן בעיני אבל אני מתבייש מחברים שלי שהם יראו שאני יוצא עם אישה כזאת'. הפתרון הוא לא רק להביא נשים לטלוויזיה, אלא להכניס את הנושא של גיוון בדימוי הגוף לבתי הספר כי זאת מגפה".