אחרי שהכירו בפעם הראשונה מתחת לחופה, הזוגות של חתונה ממבט ראשון (שבת אחרי החדשות, קשת 12) שוב צועדים אל הלא נודע, אבל הפעם עם הפרטנר שהם כבר מכירים. הסופ"ש שבו כל הזוגות נפגשים לראשונה מסמן את היציאה שלהם מהבועה הזוגית ונותן להם הזדמנות ראשונה להכיר את האנשים שחווים את אותו תהליך בדיוק. ובמילים אחרות – לעשות השוואות מי זכה בזוגיות הכי מוצלחת. את המבחן הזה, שום מפגש משפחתי או דאבל דייט עם זוג חברים לא יכול להחליף.

בתור מישהי שעברה את אותו התהליך בדיוק, תאמינו לי שאי אפשר להתכונן לדבר כזה. בדיוק כמו שאי אפשר להתכונן להיכנס מתחת לחופה עם בן אדם שלא מכירים. זה מתחיל מהדברים הקטנים של מה לובשים, איזה תבשיל להכין ומה לארוז, ועד לשאלה המסקרנת האם כולם עונדים את טבעות הנישואים. באופן טבעי זה השלב שבו צצים להם סימנים של קנאה מהולים בסרקסטיות אצל הזוגות החלשים, ואפשר לראות בוודאות למי יש אינטראקציה יותר טובה עם בני הזוג שלהם.

יש כאלה שמגיעים עם בסיס חזק וכאלה שפחות, כאלה שמשתפים בבעיות ורוצים ללמוד איך לפתור את המשברים שהם חווים, דרך העיניים של אלו שחוו אותם כבר. מניסיוני, ישנם ארבעה סוגי אנשים שמכירים בסיטואציות כאלו:

התחרותיים: מי שמטבעו תחרותי ולא נמצא במקום שהיה רוצה להיות מבחינה זוגית, יכול להרגיש מאוים במפגש עם כל הזוגות, להיכנס להשוואות ולהיפגע מאוד בסיטואציה כזו.
הקלילים: הזוגות שנמצאים במקום טוב בתהליך, ואפילו ינסו להשוויץ במה שיש להם.
המתוסכלים: אלו שירצו לשמוע מאנשים שחווים קשיים דומים לשלהם, ללמוד איך להתמודד דרך הניסיון של אחרים ואולי לנסות להציל משהו במערכת היחסים שבה הם נמצאים.
האופטימיים: אלה שינסו להתחזק דרך אנשים שחווים קשיים גדולים יותר, בכך שיבינו שהזוגיות שלהם לא כל כך גרועה כמו שהם חשבו לפני.

הזוגות בעונה הנוכחית של חתונה ממבט ראשון יכולים בקלות להיכנס לכל אחת מהקטגוריות. נתחיל במור, בחורה אינטליגנטית אבל תחרותית בנשמה (מעידה על כך קבל עם ועדה), שבקלות יכולה להתחיל להשוות איפה היא ומאור עומדים אל מול אחרים. ואכן ראינו שהיא עשתה זאת די מהר. בשנייה שהיא פגשה את נעם ורוני, מור הבינה שאצלה הדברים נראים לגמרי אחרת. מאור לעומתה פחות תחרותי, אבל גם לו יהיה קשה להתעלם מהשוואות.

בת אל ויוגב (צילום: יוסי קרסו, יחסי ציבור)
"הרגע הזה הזכיר לי את ניצוצות הלחץ שהיו לי לפני החתונה". בת אל לוי | צילום: יוסי קרסו, יחסי ציבור


את כובע המאושרים והקלילים אני אתן להדר ודניס, שמגיעים למפגש אחרי שצלחו את הריב הגדול על יפן. יהיה להם מאוד נוח להראות את הזוגיות שלהם ואולי אפילו ינסו להניף את דגל הניצחון. בדומה להם, גם רוני ונעם מגיעים אחרי שצלחו את המשבר הקטנטן שהיה להם. הם מאוהבים ומאושרים, הדינמיקה והכימיה ביניהם ניכרת היטב לעין ואין ספק שהם ימשכו הרבה תשומת לב. הם נראים טוב ביחד, צוחקים ביחד, קלילים והכי חשוב נהנים מכל החוויה הזאת שהם עוברים. נראה שהסופ"ש הזה הוא עוד חופשה בשבילם, וזה יחזק אותם מאוד להמשך הדרך.

בקטגורית המתוסכלים אני צופה שיתמקמו דובי ואריק. האחרון מראה סימנים של תסכול ממערכת היחסים ומטבעו הוא גם בן אדם תחרותי, ולדעתי יהיה לו קשה לראות שיש זוגות במצב יותר זורם מהם. לעומתו, דובי יכולה להקליל את האווירה של שניהם (כמו שרק היא יודעת לעשות) עם הקופצניות, השמחה והאנרגיה שלה ואולי אפילו להוציא את התסכול מאריק. המפגש הזה הוא קריטי עבורם כי הם עם רגל אחת בחוץ, זאת ההזדמנות שלהם להציל את מערכת היחסים.


באזור הזוגות האופטימיים נמצאים הגר וניר, שמגיעים למפגש כשהם במוד הרבה יותר מבטיח. הגר מאוד חוששת, אבל ניר בעצם היותו אופטימי מרגיע אותה. בכל מקרה, הוא יהיה שם בשבילה, ועבור הגר זהו מבחן מאוד חשוב לזוגיות שלהם. אחרונים חביבים הם דנית ואמיר שלגמרי זכו למקום של כבוד בקטגוריית האופטימיים. אמיר מתרגש מעצם המפגש החברתי שיהיה לו עם הזוגות האחרים, וכנראה ינסה להיפתח אל מול הגברים כדי לדלות מידע שיעזור לו להתמודד עם הקשיים שהוא חווה בזוגיות עם דנית. אפשר להעריך בזהירות שהנחמה שלו תגיע מאזור מאור ואריק, שחווים קשיים הרבה יותר גדולים ממנו, ויגרמו לו להבין שהמקום שהוא נמצא בו עם דנית לא רע בכלל. לעומתו, דנית מגיעה קצת מתוסכלת, היא קיוותה להגיע למפגש כשהיא בזוגיות יציבה וטובה. יותר חשוב לה לסדר את העניינים הזוגיים שלהם, אבל היא אופטימית מטבעה ויכול להיות שהמפגש הזה דווקא יקפיץ את מערכת היחסים שלהם בכמה דרגות.

בתור מי שעמדה באותה הסיטואציה בדיוק, הלקח הכי חשוב שלמדתי מהסופ"ש הזה הוא להיות נאמן למי שאתה ולא לנסות להשוות או להרשים אף אחד. הזוגות צריכים לזכור שכל פגישה שלנו עם אנשים אחרים, במיוחד כאלו שעוברים את אותם תהליכים כמונו, מלמדת אותנו דבר או שניים על עצמנו. כולם באותה סירה ואין מקום להשוואות  תהליך הוא תהליך, ולא משהו שמגיע ביום אחד. אם יש לשני הצדדים עניין להכיל, להקשיב ולנסות להסתכל מעבר לרעשי הרקע, ניתן יהיה לסיים את הקורס בהצלחה  וזו מתנה.