אנחנו בטוחים שצפיתם בעונה האחרונה של חתונה ממבט ראשון והערצתם את האומץ של המשתתפים שהגיעו לתוכנית, ואפילו קפצה בכם המחשבה לרגע שאולי הייתם יכולים להיות שם, אבל מנגד עלו בכם כל החששות האפשריים. משלב מילוי השאלון, דרך האודישן, המבדקים והשיחות עם הפסיכולוגים, ועד המצלמות שמרתיעות רבים בדרך למציאת הזוגיות המתאימה להם, הדרך היא ארוכה, אבל גם מלמדת בדרך את כל מה שצריך לדעת ועוזרת לכם להבין: האם אתם מתאימים לתוכנית והאם תוכלו למצוא בה זוגיות?

לא סתם התהליך הזה כל כך ארוך, הוא באמת עוזר לכם ללמוד יותר על עצמכם, מסייע לכם להוריד מגננות ולשחרר מחסומים, ומכין אתכם להיות כמה שיותר פתוחים ומוכנים לנסות למצוא זוגיות שתמלא את חייכם. אז אם אתם עדיין רווקים ומתלבטים אם להירשם לתוכנית, זה בדיוק בשבילכם. כאן תוכלו לדעת מהם שלבי ההרשמה לתוכנית, מהם הדברים שמחפשים (ולא מחפשים) בתוכנית, מה כדאי לכם לענות בשאלונים, מה כדאי לכם לחשוף ואיך, וגם תקבלו כמה טיפים ממשתתפי העבר, שחשפו כמה דברים שקרו מאחורי הקלעים וסיפרו איך התהליך השפיע עליהם. אז למה אתם מחכים? 

הקאמבק של הגר וניר אקסטרה (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12)
מתוך "חתונה ממבט ראשון 3" | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12

 המיונים נחשפים – שלב אחרי שלב

אם אתם עדיין מחפשים זוגיות אבל קצת חוששים להופיע על מסך הטלוויזיה, הגעתם בדיוק למקום הנכון. בניגוד למה שהרבה חושבים, לא מתחתנים מיד אחרי שמסיימים למלא את השאלון, אלא עוברים תהליך שלם שיעזור גם לכם וגם להפקה להבין אם אתם באמת מתאימים. לכן אל תחששו מאף צעד, תמיד תוכלו לעצור ולחשוב שוב אם אתם בכיוון הנכון עבורכם.

  1. שאלון
    שאלון ההרשמה כולל פרטים בסיסיים כמו גיל, מקום מגורים ועיסוק, ולאט לאט מגיע לשאלות היותר עמוקות כמו כמה מערכות יחסים היו לכם, למה אתם חושבים שאתם עדיין רווקים ועוד. שלב זה נועד להכיר אתכם מרחוק ולהבין באופן ראשוני האם אתם בשלים להגיע לתוכנית. אחרי שתסיימו למלא את השאלון, תקבלו מייל חוזר עם מספר נרשם שמאשר שההרשמה בוצעה בהצלחה. זה אומר שפרטיכם הועברו למלהקי התוכנית, ובמידה ותימצאו רלוונטיים, תקבלו שיחת טלפון ובה יזמנו אתכם לשלב הבא. 
    צילום מסך שאלון חתונה ממבט ראשון (צילום: צילום מסך מתוך שאלון ההרשמה לחתונה ממבט ראשון)
    חלק מהשאלות שתישאלו כדי להכיר אתכם טוב יותר | צילום: צילום מסך מתוך שאלון ההרשמה לחתונה ממבט ראשון
  2. אודישן

    האודישן נועד כדי לעזור למלהקים להכיר אתכם טוב יותר. האודישן יצולם בווידאו ובו מלהק או מלהקת ישאלו אתכם שאלות על מנת לנסות להכיר אתכם טוב יותר כדי להבין אם אתם מוכנים להתחיל את התהליך. הנה כמה דוגמאות לשאלות שתישאלו: האם יש לכם מספיק ניסיון בזוגיות? האם גרתם בעבר עם בן/בת זוג? מהם דפוסי מערכות היחסים שלכם בעבר? ועוד המון שאלות שיעזרו להם לנסות ולהבין מי אתם. 

    אודישן הדר ברייר
  3. סדרת שאלונים ומבדקים
    השלב הבא אחרי האודישן הוא סדרה של שאלוני אישיות, שאלוני טייפ, אבחונים, מבדקים ופגישות – כל אלה הם כלים שיעזרו להכיר אתכם טוב יותר ולהבין מי הטיפוס שאתם מחפשים. 
    תהליך המיונים לחתונה ממבט ראשון (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", באדיבות ספורט 1)
    נוברים עמוק בנפש שלכם | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", באדיבות ספורט 1
  4. פגישה עם המומחים
    אחרי סדרת האבחונים והשאלונים, יגיע השלב שבו תפגשו את המומחים, כאשר כל מומחה יפגוש את המשתתפים בדרך אחרת – ביקור בית, פגישה, שיחת טלפון. 
  5. מבדקי התאמה
    במקביל לפגישות עם המומחים, תעברו את כל המבדקים שמראים בטלוויזיה – בדיקות רוק לדנ"א, הרחת חולצות, צייר קלסתרונים, בדיקת התאמה באמצעות קול ועוד. 
    תהליך המיונים לחתונה ממבט ראשון (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", באדיבות ספורט 1)
    מתאימים לכם בני זוג באמצעות ההעדפות שלכם | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון", באדיבות ספורט 1

  6. שלב ההתאמה
    אחרי שהמומחים יפגשו את כל המשתתפים ויכירו אותם לעומק, הם יבצעו התאמות וברגע שיהיו שישה זוגות שהמומחים יחליטו עליהם פה אחד, המשתתפים יקבלו את ההודעות על החתונות. יש להדגיש שאם לא נמצאה לכם התאמה אתם תקבלו על כך הודעה, וכמובן שאתם יותר ממוזמנים להגיע גם בעונה הבאה. אם תחזרו שוב, תצטרכו לעבור כמעט את אותו התהליך מכיוון שדברים משתנים ובזמן הזה בטח הספקתם לעבור עוד דבר או שניים. 

**התהליך שכל משתתף עובר יכול להשתנות מאחד לשני, להרשמה לחצו כאן

כך תגדילו את סיכויי ההצלחה למצוא אהבה

מן הסתם, לא מעט שאלות יעלו לכם במהלך הדרך שלכם למציאת אהבה, ואנחנו דאגנו לתשובות. במיוחד עבור מי שרוצה להירשם, דיברנו עם מי שאמון מאחורי הקלעים על הליהוק, ואפילו פנינו למשתתפי עבר - הכל, רק כדי להבין איך אפשר להתכונן לחוויה יוצאת דופן שכזו. אז עבור כל מי שחושש או שואל את עצמו מה בדיוק צופן לו העתיד, הנה הדברים שאתם חיייבים לדעת.

כך תתכוננו לתהליך

תהיו מוכנים לצלול פנימה לנפש שלכם. התהליך כרוך במיונים מאוד עמוקים ואורכיים, שכוללים שאלונים, ראיונות ופגישות עם המומחים. הרבה פעמים כבר במהלך המבדקים נוצר שינוי אצל המשתתפים, כי הוא תהליך בפני עצמו שמפיל אסימונים, מביא לתובנות וגם מזרז את מציאת בן הזוג. כן, כן, לאורך העונות נרשמים רבים שהחלו את התהליך מצאו זוגיות עוד לפני שהגיעו לשלב ההתאמות, רק כי הם התחילו לחשוב, להתכוונן, להתמודד ולטפל בנושא הרגיש הזה שנקרא רווקות. 

מאור פינקלשטיין ונטע דורון בראיון זוגי (צילום: חי בלילה, באדיבות ספורט 1)
יש גם כאלה שהבינו את זה אחרי. מאור פינקלשטיין ונטע דורון | צילום: חי בלילה, באדיבות ספורט 1

איך תדעו שאתם מתאימים?

בתוכנית מחפשים אנשים מהקשת הרחבה של האוכלוסייה, כאלה שהגיעו לנחלה בכל התחומים בחיים, אבל משום מה בפן הזוגי זה לא הסתדר להם. אנשים שמבינים שהעולם הזה של הדייטינג והגוסטינג עושה להם רע, ורוצים מערכת יחסים בכנות, בבגרות ובבשלות. תהיו אתם ותבטיחו שאתם נותנים צ'אנס לתהליך המופלא הזה, ככה אתם מגדילים את הסיכוי שלכם לקבל התאמה. השמועה אומרת שרוב הרווקים מתקבצים וגרים בתל אביב – תגרמו לנו לגלות שלא כך הדבר. נשמח להכיר אנשים מחוץ לבועה התל אביבית, וכאלה שגרים רחוק מהמרכז. אין צורך להתבלט, להיפך. ככל שמאגר הרווקים והרווקות יהיה גדול יותר, כך ההתאמות יהיו מדויקות יותר – אל תפחדו מאלפי הנרשמים, יש מקום לכולם. 

מה כדאי לחשוף?

ככל שהמלהקים והמומחים יכירו אתכם טוב יותר, כך גם ההתאמה שלכם תהיה מדויקת יותר. הם לא באים לשפוט או לבחון אתכם, ואין כאן מקום לחשש כי לכל אדם יש את ההעדפות שלו. את השאלונים בהם מבקשים לדעת מה הטעם שלכם, אך ורק המומחים רואים ועליהם הם מסתמכים כשבאים למצוא את ההתאמה, ולכן נדרשת כנות מלאה, גם אם תכתבו שם דברים שלא הייתם מספרים עליהם לחברים שלכם. 

רוני מספרת לנעם על הילדות בצל המלחמה  (צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, שידורי קשת)
אל תפחדו לחשוף את עצמכם, כי רק ככה הסיכויים למצוא התאמה יגדלו | צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, שידורי קשת

איזו טעות אסור לעשות?

בתוכנית לא מחפשים כוכבים. אל תגידו שאתם באים 'לעשות בלגן' על המסך – זה לא מה שמחפשים. אל תנסו לעשות רושם בשום שלב, זה אף פעם לא עובד. חוסר אותנטיות מצטלמת ממש רע באודישן, ובטח שבחתונה ממבט ראשון. ספרו שנמאס לכם מהטינדר, שאתם מוכנים לשלב הבא, שבא לכם להכיר את אהבת חייכם וכבר ירצו להתקדם איתכם בתהליך.

איך מתגברים על הפחד מהמצלמות?

אם אתם מאוד רוצים זוגיות אבל מפחדים מהמצלמות, אתם האנשים המתאימים לתוכנית. אם אתם מוכנים להגיע ולעשות את הקפיצה מחוץ לאזור הנוחות שלכם בשביל שהתהליך יצליח, הסיכויים להצלחה יהיו מאוד גבוהים. אל דאגה, הפחד מהמצלמות עובר אחרי יום או יומיים. 

מה הכי חשוב לדעת?

במיונים מחפשים אך ורק אנשים שרוצים באמת למצוא זוגיות. ככל שתהיו מוכנים לה יותר, כך תגדילו את ההצלחה של התהליך. מכבדים מאוד אנשים שרוצים להתפרסם, אבל התוכנית הזאת תהיה פחות בשבילכם. לגבי התהליך, ככל שתגיעו עם יותר ניסיון בזוגיות ורצון לעבוד עליה, גם ברגעים קשים, ככה תבטיחו לצאת מהתהליך עם פרטנר לחיים. התהליך הזה דורש צלילה פנימה ומציב המון פעמים מראות לא פשוטות למשתתפים. ככל שתהיו בוגרים ומנוסים יותר, כך יהיה לכם קל יותר ותרצו להתמודד יותר עם הנעשה בתהליך. בנוסף, חשוב להבין שאנחנו לא יכולים לתקן אתכם. התהליך הזה עוצמתי ומלמד והרבה אנשים למדו ממנו איך להיות במערכת יחסים, אבל אין לנו את הכלים לשנות אנשים. 

מה מפריע למור? (צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12)
מתוך: חתונה ממבט ראשון 3 | צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12

כמה חשובה ההצלחה של ההתאמה?

להבדיל ממה שאנשים נוטים לחשוב על טלוויזיה, התוכנית הזאת רוצה יותר מהכל בהצלחת הזוגות. האמונה היא שהצלחת הזוגות – היא הצלחת התוכנית. חשוב להבין שהמומחים לא עושים 'דווקא' בהתאמות, וייתכן שהם יתאימו לכם מישהו שלא חשבתם שהוא הטיפוס שלכם. המטרה היא להישאר ולנסות להכיר אותו כדי להבין מה עומד מאחורי ההתאמה, מבטיחים לכם שזה כבר הצליח בעבר.

זוגיות פרק ב'

מעבר לכאלה שמחפשים זוגיות של פרק ראשון בחיים, התוכנית גם מזמינה אנשים שמחפשים את הפרק השני: גרושים, גרושות, אלמנים ואלמנות – אל תחשבו שזה לא המקום שלכם, להפך. אבל חשוב שתדעו: אם אתם מאוד רוצים למצוא זוגיות פרק ב' ולא מוכנים לוותר עליה, חשוב שתגיעו מוכנים לתהליך שבו תהיה המון עבודה עצמית ותהליך רגשי עמוק. תהיו מוכנים לקחת את הסיכון לנבור בעבר, להתעמק במערכות היחסים הקודמות ולנסות להבין מה קרה. תצטרכו להניע את המקום הזה גם אם זה לא יהיה נעים, וגם אם אתם חושבים שאתם יודעים מה אתם רוצים. למרות שחוויתם דבר או שניים בחיים, תמיד יכולות להיות הפתעות. 

דובי ואריק מטיילים בג'ירונה (צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, באדיבות ספורט 1)
תבואו ממקום נקי, אולי אתם לא יודעים הכל | צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, באדיבות ספורט 1

למה לצרף וידאו להרשמה?

תמונה יכולה להטעות, וידאו הוא הכלי שבו מלהקים יוכלו להכיר אתכם טוב יותר. תספרו כמה שיותר פרטים רלוונטיים על מי שאתם, את מי אתם מחפשים ומה אתם אוהבים. תלבשו מה שאתם מרגישים בו הכי בנוח, בסופו של דבר האמת שלכם היא זו שתנצח. מילת המפתח כאן היא כנות ואותנטיות, ככל שתהיו אמיתיים יותר לאורך הליהוק והמבדקים, ככה המומחים ידעו טוב יותר את מי להתאים לכם. הם לא שופטים אתכם ובהחלט מכבדים את ההעדפות שלכם, ולכן חייבים לדעת אותן. 

ואם בכל זאת יש חשש שלא תימצא התאמה?

כולם רוצים לאהוב ולהיות נאהבים, הסיכוי למצוא התאמה עולה ככל שתדייקו במה אתם מחפשים, רוצים ומי אתם. תזכרו שאתם לא במבחן, אנחנו בסה"כ רוצים להכיר אתכם טוב יותר. אתם לא חייבים להיראות כמו דניס, או לדעת לרקוד כמו הדר – נשמח להכיר אתכם, לא משנה מי אתם. ואם הגעתם עד לכאן ואתם בכלל בזוגיות, אבל יש לכם את החבר הזה שאתם לא מבינים איך הוא בן 35 ועדיין רווק – תמהרו לרשום אותו, אנחנו ניקח את זה מכאן. 

ירח הדבש: הדר ודניס מנסים לשבור את הקרח  (צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12)
מתוך חתונה ממבט ראשון 3 | צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12

כמה מילים מהגברים שכבר היו שם

אם אתם עדיין חוששים מהתהליך או מהמצלמות, אל דאגה, מזל שיש את הגברים של חתונה ממבט ראשון, שכבר עברו את התהליך ויודעים בדיוק מה אתם הולכים לעבור. הם שמחים לספר לכם על מה שהם עברו בתהליך ומה קרה להם מאחורי הקלעים, ואפילו נותנים כמה טיפים לאלה שממש רוצים להירשם לתוכנית – אבל מפחדים.

ליאור לביא, עונה 2

שרונה מרלין וליאור לביא (צילום: אפרת ציון)
"אם התוכנית עצמה הייתה סוג של מראה, אז התהליך היה ההכנה לזה – לבוא, לעצור ולחשוב". ליאור לביא | צילום: אפרת ציון

מה למדתי על עצמי בתהליך?

"במירוץ החיים אנשים לא תמיד עוצרים שנייה ושואלים את עצמם 'איך הייתי עד היום?', והתהליך הזה באמת גרם לי לעצור ולהסתכל איפה הייתי עד היום ולאן אני מכוון, בלי קשר אם ימצאו לי התאמה או לא. הבנתי שאני מרוצה מהנקודה שהייתי בה, גם לפני התוכנית, ולא התחרטתי על קשרים שהייתי בהם.

אם התוכנית עצמה הייתה סוג של מראה, אז התהליך היה ההכנה לזה – לבוא, לעצור, לחשוב ולהבין דרך ההנחיה הזאת איזה טיפוס אני מחפש מבחינה זוגית ומי הבחורה המתאימה בשבילי – מבחינת אופי, מראה, הכל. לקחתי את הקשרים שהיו לי וידעתי מה עשה לי טוב ומה עשה לי פחות טוב, וזה עזר לי להסתכל קדימה ולהבין מה אני רוצה ומה זה הקשר הנכון מבחינתי.

"כל החפירות שהיו בעבר עזרו לי להגיע לנקודה מאוד טובה היום מבחינת זוגית"

השינויים עצמם או התובנות היותר עמוקות הגיעו תוך כדי התוכנית עצמה. בשלבים האלה זה היה די בחינה, להעלות מלמטה את כל הדברים שאולי הרבה זמן לא התעסקתי איתם. כשאתה קופץ מקשר לקשר ועובר כל מיני דברים בחיים, אתה לא באמת מתעסק ומעלה את הדברים הפחות טובים או יותר טובים. 

איך שרונה וליאור התמודדו עם המשימה של יעל? (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת)
"אין ספק שהתוכנית עצמה תרמה למי שאני היום ואיך שאני מתנהג בקשר הזוגי". ליאור לביא | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת

אין ספק שהתוכנית עצמה תרמה למי שאני היום ואיך שאני מתנהג בקשר הזוגי. אותה מראה ששמו לי מול הפנים, עם כל החפירות שהיו בעבר, עזרו לי להגיע לנקודה מאוד טובה היום מבחינה זוגית. תודה לאל אני רואה ומיישם וזה עובד מצוין".

טיפ ממני אליכם

"לבוא רק אם הם מוכנים בלב שלם לדעת שהם יכולים לעבור תהליך באמת חזק עם עצמם, להבין הרבה יותר טוב מה הם רוצים, ואולי הם ימצאו את בת הזוג שלהם דרך התוכנית. זה יכול לתת להם כלים לחיים, גם אם לא תימצא להם זוגיות.

"אני מעריך את כל האנשים שניגשו לתהליך הזה"

התקופה של המיונים היא תקופה כיפית. תהיו הכי פתוחים שאפשר, אל תעצרו, ותגידו בדיוק מה אתם רוצים, גם אם אתם חושבים שאתם מאוד קשים עם עצמכם מבחינת בן או בת הזוג שאתם מחפשים וההגדרות שלכם. צריך להגיד הכל, להיות הכי אמיתיים שיש, ולתת למומחים את כל הכלים, ובסופו של דבר לתת בהם את הביטחון והאמון. אל תנסו לענות תשובות רק בשביל שבסוף יבחרו בכם כדי שתופיעו בתוכנית, אלא תגידו מי אתם ומה אתם מחפשים, ומשם אם באמת תהיה מיועד או מיועדת שימצאו לכם, אז רק תיהנו מזה. אבל פתיחות זה באמת הכי חשוב. 

רגע ההחלטה: האם שרונה וליאור יישארו יחד? (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת)
"תהיו הכי פתוחים שאפשר ותגידו בדיוק מה אתם רוצים". ליאור לביא | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת

בסוף, כשמסתכלים אחורה, כל מי שייגש לדבר הזה הוא בן אדם אמיץ, שלא מפחד להגיד – ניסיתי, עשיתי, לא הצליח לי, ועכשיו אני מוכן לתת צ'אנס רציני, וגם לפתוח את זה מול כל המדינה. צריך לא מעט אומץ בשביל לעשות את זה. אני מאוד מעריך את כל האנשים שניגשו לתהליך הזה. זו לגמרי הייתה חוויה".

דניס רוסקוב, עונה 3

יום החתונה: המתנות של הדר ודניס (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12)
"הדבר היחיד שלא הייתה לי שליטה עליו זו היכולת שלי למצוא בת זוג". דניס רוסקוב | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12

כך הגעתי לתוכנית

"מישהי פנתה אליי ואמרה לי שיש תוכנית טלוויזיה וסיפרה לי על הקונספט. הלכתי על זה כי אני אוהב לנסות דברים. הרגשתי שזה יכול מאוד לעזור לי, כי זה תמיד הדבר היחיד שלא הייתה לי שליטה עליו, היכולת שלי למצוא בת זוג. יש משתנה מאוד גדול במשוואה שהוא לא אתה ואני הסתכלתי על זה בתור הזדמנות למקסם את הסיכויים למצוא מישהי שמתאימה לי".

מה למדתי על עצמי בתהליך?

"למרות שבראש תמיד הייתי פתוח לאהוב, הבנתי שאם אני משקיע במשהו, אני הרבה יותר סובלני ומגלה יותר אורח רוח. הבנתי שאחרי שעברתי תהליך מאוד ארוך והשקעתי בזה כל כך הרבה, אז אני חייב לתת לזה צ'אנס. זה כמו שאם אתה יוצא עם מישהי לדייט אחד ודיברתם 10 דקות, אז על כל דבר קטן אתה אומר 'זה לא זה, לא משנה'. אבל אם זו מישהי שאתה מדבר איתה שלושה שבועות לפני שאתם בכלל נפגשים, יש בילד אפ כל כך גדול והשקעת כל כך הרבה זמן, שתהיה מוכן להבליג על הרבה דברים שלבחורה אחרת, שלא השקעת לה את הזמן הזה, לא היית מבליג.

"כשאתה כל הזמן עושה את אותם הדברים, אל תצפה לתוצאה אחרת"

יש איזושהי הבנה עם עצמך של 'אני בשל, אני מוכן לעבור ולהקריב ארבעה חודשים של מיונים ואני לא יכול להתחייב לאף בחורה אחרת'. אתה מוותר על המון דברים וכל זה בשביל שתוכל להיות אותנטי עם הבחורה שיביאו לך ותבוא עם הלב הכי פתוח שאתה יכול. סירבתי להמון הצעות שהגיעו ממש לקראת זה שהודיעו לי שאני מתחתן, עם בחורות שחשבתי שאם לא הייתי בתהליך הייתי עף עליהן. אמרתי שאני לא יכול עכשיו להכניס את עצמי לסרט הזה כי אני רוצה לבוא עם ראש נקי. 

דניס והדר: הנשיקה (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12)
"כשאתה כל הזמן עושה את אותם הדברים, אל תצפה לתוצאה אחרת". דניס רוסקוב | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12

מניסיון עבר שלי, היו לי בחורות שאמרתי 'זה יכול להיות מגניב ואחלה', ואז בסוף הכל הוביל לאותה הדרך. כשאתה כל הזמן עושה את הדברים שאתה עושה, אל תצפה לתוצאה אחרת. זה היה משהו חדש ואמרתי שאם אני הולך לזה אז אני הולך על זה בכל הכוח".

כך התמודדתי עם המצלמות

"הייתי חרד ברמות מטורפות מהמצלמות. בשבוע בין הרגע שהודיעו לי שאני מתחתן ועד שהתחתנתי היה לי מאוד קשה לישון והייתי ממש בסטרס מטורף. אני זוכר את הפעם הראשונה שיעל באה אליי לביקור בית. עמדתי בסלון ושמעתי מהמסדרון – 'כולם מוכנים? יעל פה?' ואז 3,2,1 וטאק. ואז שמעתי צעדים של עקבים במסדרון ואמרתי לעצמי 'וואט דה פאק, למה הכנסתי את עצמי?'. ופתאום הדלת נפתחה ויעל נכנסה עם מצלמה. בהתחלה זה מאוד מאוד מוזר ואתה מגמגם ואתה אדום, זה מאוד מלחיץ.

"אנחנו יותר מפחדים מדברים שלא עשינו ושאנחנו לא מכירים"

אבל אחרי כמה זמן אתה לא יכול להיות במצב שאתה מאוד לחוץ וחרד כל הזמן, אז הגוף מתאים את עצמו ואתה מתרגל, במיוחד אחרי שאתה מכיר את בת הזוג שלך. בסופו של דבר, זה הרבה פחות מפחיד ממה שאתה חושב. אנחנו יותר מפחדים מהדברים שלא עשינו ושאנחנו לא מכירים, וברגע שאתה עושה את זה אתה מבין שהשד לא כזה נורא.

וזה לא גם שאתה לא יכול להיות אתה, כי הדברים יעברו עריכה לפני שזה עולה. אני מקלל המון ואי אפשר להכניס את זה, ולא רציתי להיות במצב שאני צריך לחשוב מה אני אומר או לא אומר. אז דיברתי עם הבמאי והוא אמר לי – 'תהיה מי שאתה, מה שאנחנו לא יכולים להכניס לא ייכנס'.  אז הייתי מי שאני. הלב שלי הוא במקום טוב, גם אם אני מקלל זה לא ממקום רע, זה פשוט כי ככה אני מדבר. 

הדר ודניס מסכמים את החוויה (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12)
"בסופו של דבר אלה אתה, בת הזוג שלך וצוות הצילום הקבוע". דניס רוסקוב והדר ברייר | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12

אנשים אמרו לי – 'אתה לא מרגיש שכל המדינה צופה בך?' לא, זה לא לייב מול כל מדינת ישראל, אתה לא מרגיש בקרקס. אלה אתה, בת הזוג שלך, הצוות שלך ומצלמה. אתה נמצא עם אותו צוות צילום כל הזמן, ואתה פוגש אותם בהמון סיטואציות ומכיר אותם בתור בני אדם. בסוף אתה מבין שאלה אנשים שעושים את העבודה שלהם".

דודו כהן, עונה 2

דודו כהן (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת)
"אני עדיין מאמין בתהליך עצמו, בניסוי החברתי הזה". דודו כהן | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת

כך הגעתי לתוכנית

"לא נרשמתי, פנו אליי ואמרו לי 'בוא תנסה'. לא הייתי עושה את זה לבד, לא היה לי אומץ להירשם לתוכנית. אבל תמיד הרגשתי וידעתי שאני מוכן לזוגיות".

מה למדתי על עצמי בתהליך?

"דבר עיקרי שהבנתי הוא שאני טיפוס של אמצע. ידעתי את זה באיזשהו מקום, אבל השיחות עם דני חידדו לי את זה. עד התוכנית לא הייתי שלם עם התכונה הזאת, רציתי לדעת מה אני – אשכנזי או מזרחי, שחור או לבן, ותמיד זה הפריע לי. כשהייתי עם חבר'ה בסגנון הבילוי המזרחי לא הרגשתי שם במאה אחוז, ואותו הדבר עם סגנון הבילוי האשכנזי, גם שם לא הרגשתי עד הסוף. תמיד הרגשתי שבמקום שחור או לבן אני אפור. לא מצאתי את עצמי, רציתי לדעת אם אני כזה או כזה. ואז דני אמר לי - אין רק שתי אפשרויות, יש גם את האמצע, את האפור, וזה בסדר. ואני כזה בכל תחום בחיים שלי - אני לא דתי ולא חילוני, אני מסוגל לחשוב על העתיד ולהתנתק מדברים אבל עם זאת אני מחובר לעבר שלי, למשפחה ולזהות.

"פתאום הסתכלתי על דברים בצורה יותר רגועה והפסקתי להיות כזה קיצוני"

גיליתי על עצמי שאני כן בן אדם זוגי, ושאני לא שטחי. לפני זה הייתי שופט על חיצוניות והתהליך הראה לי שכן נתתי צ'אנס. אני חושב שבאתי לתהליך מוכן ופתוח, וזה הראה לי שאני כן מוכן לזוגיות ושאני רוצה את זה. בנוסף, זה גרם לי לעבוד על דברים שפחות אהבתי בי, כמו להיות יותר פתוח לדברים, פחות עקשן. למרות שאני מאוד החלטי ומאוד קובע דברים ממש בהתחלה, פה נשארתי עד סוף התהליך. עשיתי דברים בצורה שונה, בין אם זה בדייטים או בשיחות, פתאום הסתכלתי על דברים בצורה יותר רגועה, התחלתי לחשוב טיפה מעבר והפסקתי להיות כזה קיצוני. 

צוקית ודודו נזכרים ברגעים יחד (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת)
"אני חושב שחשוב שגבר יהיה רגיש או ייתן פתח לרגישות שלו". דודו כהן | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת

השאלונים גרמו לי להיפתח יותר ויותר כהכנה לשיחות עם דני, הגנטיקאית, והמבדקים. כל שאלון כזה גרם לי להיזכר בעוד משהו, כמו לחשוב על מערכת היחסים עם אמא שלי ועל הריב האחרון עם בת הזוג. זה כמו שנותנים לך כוס יין ואז זה גורם לך להיפתח. אבל השיקוף עצמו היה בשיחות עם דני, ששם הוא שם את האצבע.

אני מחשיב את עצמי כטיפוס מאוד רגיש, ואף פעם לא התביישתי לדבר על זה. לא תראו אותי בוכה ברחוב, אבל כן בחדרי חדרים. כשצוקית ואני הלכנו לטיול בעיר העתיקה בירושלים, המקום שגדלתי בו, דיברתי על זה אז ונשפכתי, ובשנייה ששמתי לב למצלמה, התבאסתי קצת שצילמו את זה. אבל בדיעבד, זה פשוט אני, ואני גאה בכל דבר שעשיתי בחיים. אני חושב שחשוב שגבר יהיה רגיש או ייתן פתח לרגישות שלו. תמיד שואלים אותי 'איך לא מפריעה לך כל החשיפה', ואני אומר שאני תמיד זה אני, וכשאני מרגיש בנוח במקום כלשהו, אין לי בעיה לספר ולשתף הכל. ככה זה היה במיונים וככה הרגשתי כשהייתי בתוכנית.

המיונים הם כמו פאזל, אתה עובר עוד חלק ועוד חלק, ואחרי זה כשהם חיברו הכל ביחד, אז הסקתי מסקנות. את התהליכים עשיתי כי היה צריך לעשות, ולא הבנתי איך זה שיקף לי משהו או גרם לי להבין משהו, אבל את הדברים הבנתי רק בסוף התהליך".

"אני עדיין מאמין בתהליך עצמו ובניסוי החברתי הזה"

טיפ ממני אליכם

"אם אתם רוצים לבוא לתוכנית אבל עדיין חוששים, תתחילו את התהליך ולאט לאט גם ההפקה וגם אתם תראו אם זה מתאים לכם. אתם יכולים להחליט בכל רגע נתון שזה קשוח לכם מדי או שאתם לא מוכנים לזה או לא רוצים את זה, אבל מצד שני אתם יכולים לאט לאט להיפתח ולעבור עוד שלב ועוד שלב ובסוף לראות שאתם כן מוכנים לזה. במיונים תמיד תהיו אתם, תהיו עצמכם, תהיו כנים, תהיו אמיתיים, גם אנשים לא יאהבו לשמוע את זה או שזה לא מה שהתוכנית רוצה. אם זה כן מה שהתוכנית רוצה, זה יעזור לכם למצוא יותר טוב למצוא את הזוגיות וגם יעזור לכם לעבור את התהליך בצורה יותר שלמה. פשוט תהיו עצמכם. 

למה דודו מרגיש שהוא וצוקית יחד 4 חודשים? (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", קשת12)
"תהיו עצמכם, גם אנשים לא יאהבו לשמוע את זה". דודו כהן | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", קשת12

העצה היחידה הסופית – פשוט לקפוץ למים ולנסות את זה. ומי שבאמת עדיין טיפה חושש מזה, המיונים לדעתי זו כן דרך לנסות להבין אם זה מתאים לך או לא בגלל האורך של המיונים, שלושה או ארבעה חודשים".

הייתי חוזר על זה?

"כן, בטח. אני יודע שיש יתרונות ויש חסרונות, אבל בסופו של דבר כשאני שוקל את היתרונות מול החסרונות, היו יותר יתרונות מאשר חסרונות. מאוד נהניתי בתהליך, באתי מוכן ובכיף הייתי עושה את זה עוד פעם, למה לא? אני עדיין מאמין בתהליך עצמו, בניסוי החברתי הזה. חוויתי חוויות מאוד טובות וזה משהו שלא אשכח אותו ואפילו אזכור אותו לטובה".

ניר פור, עונה 3

השיחה של דניס, נעם וניר (צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12)
"ראיתי את זה בתור משרד השידוכים הכי טוב בעיר". ניר פור | צילום: מתוך: חתונה ממבט ראשון 3, קשת12

כך הגעתי לתוכנית

"חברים שלי דחפו אותי ואמרו לי שזה מתאים לי ושכדאי לי ללכת על זה. אני ראיתי את זה בתור משרד השידוכים הכי טוב בעיר".

מה למדתי על עצמי בתהליך?

"גיליתי על עצמי שאני, בגילי המופלג, מכיר את עצמי ממש טוב, שאני יודע בדיוק מה אני מחפש ואיך אני מחפש ושאני בכיוון הנכון. התחדד לי שאני בחור מאוד זוגי, שאני מאוד רוצה להקים משפחה, וזה משהו ששמתי לב אליו, בכל השאלות עניתי לכיוון הזה.

"בזכות המצלמות יש לך אפשרות לבחון את עצמך מכל כיוון, וזה משהו שלא כל אחד זוכה לקבל"

חזרתי לארץ בשביל למצוא בת זוג ומאוד עבדתי על זה עם עצמי ועל איך לגדול למקום הזה, ובאתי לתוכנית מאוד מוכן, כמו תלמיד שבא מאוד מוכן למבחנים שהולכים לשאול אותו. זה זרם לי, עפתי על זה. המיונים האלה היו הייתה אחת התקופות הכי טובות. בסוף המיונים אמרתי – 'הו, אני הכי מוכן בעולם'". 

הקאמבק של הגר וניר  (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12)
"התחדד לי שאני בחור מאוד זוגי ושאני מאוד רוצה להקים משפחה". ניר פור והגר משה | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 3", קשת12

כך התמודדתי עם המצלמות

"חששתי מזה, זה לא משהו שהיה לי כל כך בתודעה. עד שאתה לא חווה את זה את לא מבין את זה. בפעם הראשונה שצילמו אותי באמת היה כשיעל באה אליי הביתה עם צוות הצילום לצלם אותי בבית, וזה היה – 'רגע מה קורה פה?'. פתאום יש אנשים שמצלמים אותי בתוך הבית ושואלים אותי שאלות שאני צריך לענות עליהן. אבל מהר מאוד זה פחות הפריע כי עוטפים אותך די יפה במהלך הצילומים עצמם. בזכות המצלמות יש לך אפשרות לבחון ולראות את עצמך מכל כיוון, וזה משהו שלא כל אחד זוכה לקבל".

יוגב אלקיים, עונה 2

יוגב אלקיים (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת)
"זה היה נראה לי מאוד לא נורמלי להתחתן עם מישהו שאתה לא מכיר". יוגב אלקיים | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת

כך הגעתי לתוכנית

"חבר פשוט החליט שהוא רושם אותי ואותו, ואני הייתי די מופתע שהתקשרו אליי. גם לא כל כך ראיתי את העונה הראשונה, אבל זה היה נראה לי מאוד לא נורמלי להיכנס לתהליך, להתחתן עם מישהו שאתה לא מכיר. לא הייתה לזה את הפופולריות של היום. הייתי מאוד אנטי, אבל הם די התעקשו, לא יודע למה.

"באתי כי חשבתי שאולי הבחירות שלי לא היו נכונות"

במהלך המיונים הכרתי מישהי וביטלתי את ההשתתפות שלי. היינו חודשיים יחד, והאמת ששכחתי מהתהליך לגמרי, כי הייתי בשלב מאוד התחלתי. כשזה נגמר, איכשהו אחת המלהקות שלחה לי הודעה ושאלה אותי מה קורה, וחזרתי לתהליך. אמרתי שכנראה זה סימן משמים, ואני גם מאמין בזה. אחד הדברים שמאוד גרמו לי ללכת לתוכנית היה טיב האנשים שמשתתפים בתוכנית הזאת. ראיתי שיש איזושהי איכות מסוימת שאני יכול להתחבר אליה, שזה חומר אחר. היו לי הרבה מערכות זוגיות בחיים, אבל לא חשבתי שאני לא יכול למצוא מישהי לבד, באתי כי חשבתי שאולי הבחירות שלי לא היו נכונות. זו דרך מאוד שונה ממה שעשיתי עד עכשיו והיא יכולה להיות מעניינת. אני בן אדם מאוד הרפתקן, אם אני מחליט שאני עושה משהו אז אני עושה ולא מתחרט או לא מתלבט יותר מדי. אז המשכתי הלאה ומפה הכל היסטוריה".

מה למדתי על עצמי בתהליך?

"גיליתי שאני יחסית הרפתקן. בהתחלה מאוד חששתי מהחשיפה, ואז זה בא לי בטבעיות ויותר זרם. עברתי גם איזשהו תהליך של פתיחות. בהתחלה הייתי מאוד סגור ולא חשפתי יותר מדי, וכל שאלה עניתי ב'כן' או 'לא', משפטים מאוד קצרים, וניסיתי להתחמק. עם הזמן נפתחתי, הכרתי את עצמי והאמנתי בעצמי. חשפתי המון דברים בשיחות האישיות מול הפסיכולוגים, שלא חשפתי אפילו לחברים הטובים. יש שם איזשהו עומק שאתה מרשה לעצמך להיפתח. 

בת אל ויוגב מבלים לילה בנפרד (צילום: חתונה ממבט ראשון 2, קשת12)
"יש שם איזשהו עומק שאתה מרשה לעצמך להיפתח". יוגב אלקיים | צילום: חתונה ממבט ראשון 2, קשת12

היו לי מחשבות ותובנות שאני לא הולך לראות את מה שאני רגיל לראות ומה שאני רגיל לקבל ולבחור, ואני הולך לקבל את זה בצורה פתוחה. אמרתי לעצמי שלא משנה מה יגיע, אני הולך להבין למה זה בשבילי ולא אנסה לשפוט מההתחלה, ואנסה לתת את מלוא תשומת הלב והיחס מהצד שלי, והיה חשוב לי ממש להיכנס לזה.

"בשיחות האישיות חשפתי המון דברים שלא חשפתי אפילו לחברים הטובים"

עצם החשיפה השפיעה עליי, שאתה מביא את מי שאתה לעולם הזה. אבל מעבר לזה, בסך הכל מאוד נהניתי מהחוויה וזה תרם לי הרבה להבין מי אני ואיך אני מתמודד בזוגיות. זו איזושהי מראה לעצמך, מתנה מאוד גדולה שניתנה לי".

טיפ ממני אליכם

"קודם כל אלה האנשים שבאים מהמניעים הנכונים של באמת למצוא זוגיות ואהבה ולא לחשוף את עצמם. פה חשוב התהליך המקדים לזה, שבו מנסים ללמוד אותך, לדבר איתך, ללמד אותך איך אפשר להיפתח לאט לאט, אז צריכים פשוט להבין שגם פה יש תהליך וזה לא בום חתונה. אתה עובר איזשהו תהליך מקדים בדרך שהוא מאוד עוזר וגורם לך להיפתח, ובשיחות האלה אתה לומד להכיר את עצמך יותר טוב, והתהליך שקורה הוא מאוד טבעי. הטיפ הוא שצריכים להבין שזה לא בום זבנג וגמרנו, אלא לאט לאט נפתחים ומבינים למה זה כדאי לאנשים מסוימים. 

איך עברה ארוחת הערב המשפחתית אצל יוגב? (צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת)
"התוכנית זו איזושהי מראה, מתנה מאוד גדולה שניתנה לי". יוגב אלקיים | צילום: מתוך "חתונה ממבט ראשון 2", שידורי קשת

אנשים שרוצים להגיע צריכים לבוא ממקום נקי – סוג האנשים שצריכים להגיע לתוכנית אלה אנשים שבאמת בשאר התחומים הם מסודרים, שיש להם קריירה, הגיעו לנחלה שלהם וליציבות שלהם בחיים ויש להם חור בזוגיות, שמשהו שם לא עבד והתפספס. אלה האנשים הנכונים שגם לדעתי יצליחו. אנשים שלא סגורים על עצמם מבחינת החיים שלהם בעצמם, יהיה יותר קשה גם למצוא להם התאמה וגם להצליח בהתאמה".

ההרשמה לעונה הבאה של חתונה ממבט ראשון כבר נפתחה ואם אתם רווקים ורווקות שרוצים לתת למומחים למצוא עבורכם את ההתאמה המושלמת – זה בשבילכם. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להיכנס ללינק ההרשמה לעונה החדשה ולעקוב אחר ההוראות. ואם רוצים לרשום חבר לתוכנית? צרו קשר עם גיל הפקות 03-6869797