אל תדבר איתן על כדורגל (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
לא לשכוח לנשנש משהו ליד, כן? | צילום: אימג'בנק / Thinkstock
אוכל ושתיה הולכים ביחד כמו סרט ופופקורן, או קים קרדשיאן וקנייה ווסט, קשה לדמיין את האחד בלי השני. כמעט תמיד כשאנו שותים אלכוהול, בין אם זה רק בירה, או קוקטייל מתוחכם, נשמח אם יהיה איזה נשנוש קטן, או אפילו מנת פחמימות משמינה, לצד הדרינק.

כל מקום מגיש את הווריאציה שלו לאוכל ליד הדרינק. יש כאלה שקוראים לזה נשנושים, יש כאלה שקוראים לזה טאפסים ויש כאלה שפשוט קוראים לזה צ'יפס. על כל פנים תמיד נוכל למצוא איזה משהו שיבוא טוב לצד האלכוהול.

רוצים לטוס לדרינק בלונדון? מעולה, אז הכנסו >>

המתוחכמים: רול, כדורי גבינה, קארפצ'יו

מנות מן הסוג הזה נמצא בדרך כלל במקומות שמגישים משקאות מעט יותר קלאסיים כמו קוקטיילים וסוגי יין שונים, מאשר פאבים שמתמחים בבירה וצ'ייסרים. כששותים יין או קוקטייל רוצים לאכול אוכל יותר מתוחכם ופחות שמנוני.

רול: עשוי מבצק של טורטייה. בדרך כלל ממולא באבוקדו, סלסה עוף או בקר. זהו נשנוש מעולה ליד האוכל, מאחר והוא משביע אבל לא מפוצץ ומלא בטעמים עשירים, בצורה מעודנת.

קרפצ'יו: הקרפצ'יו הוא למעשה בשר בקר טרי, הפרוס דק מאוד ומוגש כשהוא נא. בדרך כלל מגיע עם מעט לחם ומעוטר בבלסמי. יש גם גרסאות נוספות של קרפצ'יו שעשוי מדג, או מירקות כמו סלק, אך בשר הבקר נחשב הקרפצ'יו הקלאסי. גם קרפצ'יו נחשב לנשנוש מתוחכם והוא יותר מהכל עוזר להעצים את טעם האלכוהול המעודן.

כדורי גבינה: לוקחים מספר סוגי גבינה, כמו גבינת צ'דר, רוקפור, קמבבר ולעיתים גם גבינה רכה כמו גבינת עזים או שמנת, מערבבים יחד ועושים מהן כדורים. בדרך כלל מעטרים את כדורי הגבינה בתבלינים כמו פפריקה, פלפל שחור ושומשום. החריפות של הגבינות בדרך כלל מסייעת מאוד לאלכוהול שמוגש לצידן. כמו שאר הנשנושים בקטגוריה הזו, גם כדורי הגבינה, אינם ממלאים בשום צורה, אך מרגיעים את הצורך במשהו לאכול ליד הדרינק ומאוד טעימים, אפילו כחטיף.

המשמינים: בורקס, המבורגר וכנפיים

אם שותים משקאות חריפים כמו וודקה וטקילה, אחרי המשקה השני בערך כבר מרגישים את הצורך במזון. משקאות מן הסוג הזה הם כבדים יותר ובדרך כלל לא הכי מעודנים, לכן הכי טבעי שנאכל לצידם אוכל משמין וטעים.

בורקס: מאפה בצק עלים, כאשר בתוכו אפשר לשים משהו קלאסי כמו גבינה, תפוח אדמה או פטריות ואפשר גם לגוון עם בשר. בכל מקרה מדובר ב"אוכל נחמה", עשיר בפחמימות ומרגרינה ומושלם לאוהבי הבצקים. גם טעים וגם מושלם לספיחת האלכוהול בגוף.

המבורגר: ליד אלכוהול הכי כיף כשמדובר בבורגרים קטנים. כמה קציצות בקר קטנות בתוך לחמניות שומשום קטנות, תוסיפו לזה קצת ירקות וקטשופ וכנראה שיש לנו את הנשנוש המושלם לצד האלכוהול. הטעם של ההמבורגר מושלם עם בירה וגם עם קוקטיילים מסוימים.

אין תמונה
נשנוש מושלם ליד הדרינק

כנפיים: כנפי עוף בברביקיו, או בסגנון מסעדת ה"דיקסי" (כלומר מפוצצים צ'ילי) הם אומנם מנה די מלכלכת, אבל כל כך טעימה. נורא כיף לאכול את הכנפיים עם הידיים ולטבול ברוטב, בייחוד אם יש בירה ליד.

הקטנים: חמוצים, קוביות בולגרית, בייגלה, פיצוחים וזיתים

מזון מן הסוג הזה בהחלט נופל תחת ההגדרה של "נשנושים", מאחר ומדובר בגוש של מנת חטיף. אין ספק שגם אם אתם לא רעבים, או רק יושבים לכוס יין אחת, או בירה, תמיד נחמד שיש משהו קטן לנשנש ליד. אין צורך אפילו לחלק את הנשנושים הללו לקטגוריות, מאחר והם מגיעים בצלוחית קטנה לצד השתייה, כאשר הפינוק המושלם הוא כאשר למקום יש מדיניות "ריפיל" וכל הקערה כל הזמן נשארת מלאה, ככל שהכוס מתרוקנת.

המוקרמים: פיצה, טוסט ונאצ'וס

אין ספק שמדובר בנשנוש משובח ביותר. כל מה שקשור לגבינה צהובה מוקרמת הרי הוא משובח. כל המאכלים הללו מאוד משביעים, אך אינם כבדים ולחלוטין יכולים להוות יופי של מנה לצד האלכוהול. מאחר ומדובר בגבינה זה יכול לבוא גם לצד יין או מרטיני וג'ין, כמו גם לצד בירה ומשקאות אחרים, פחות מעודנים.

פיצה: יכולה להגיע בצורה של רול פתוח עם רוטב פיצה וגבינה צהובה מלמעלה. זוהי אופציה נהדרת, מאחר ובצורה הזו אין הרבה בצק שיכול להפוך את המנה למעט כבדה יותר. כמו כן יכולים להגיש לכם פיצה רגילה, פשוט קטנה, קצת כמו פוקצ'ה עגולה.

גם הפיצה חוזרת. אילוסטרציה (צילום: אימג'בנק - gettyimages)
קלאסית ליד המשקה | צילום: אימג'בנק - gettyimages

טוסט: לחם, לחמנייה, חלה, בייגל וכל סוג לחם אחר עם גבינה צהובה ובדרך כלל איזה ממרח כמו פסטו, או גבינת שמנת ועגבנייה. טוסט הוא אוכל נהדר לצד השתייה ואם הלחם טרי וטוב והגבינה איכותית הרי שמדובר במנה טעימה ומשביעה שהולכת מצוין עם מגוון סוגי אלכוהול.

נאצ'וס: חטיף תירס מתובל שאוהבים להגיש במקומות דרום אמריקניים, אך לא רק. בדרך כלל מגיע עם רוטב סלסה וגוואקמולי (אבוקדו) בצד. לא תמיד הנאצ'וס מגיעים מוקרמים, אך הם ללא ספק הכי טעימים בצורתם המוקרמת. התבלינים עם הנאצו'ס, כמו גם הרטבים בצד, מאוד מוסיפים וכך יש חטיף שהוא ממלא, אך לא נחשב מנה או ארוחה של ממש והוא לחלוטין מממש את הגדרת הנשנוש ליד הדרינק.

המטוגנים: צ'יפס ושניצלונים

ללא ספק אין דבר טוב יותר מקטגוריית המטוגנים. הם הכי משמינים, הכי מלכלכים, אבל הם הולכים הכי טוב עם אלכוהול, מכל סוג שהוא. הרבה פעמים, בייחוד אם שתיתם יותר מדי, זו הדרך הטובה ביותר לספוג את האלכוהול.

אין תמונה
הכי, אבל הכי כיף. וגם סופג את האלכוהול על הדרך

צ'יפס: חתיכות תפוחי האדמה המטוגנות יכולות לאכלס קטגוריה שלמה בפני עצמן. אין דבר שכיף יותר לאכול לצד המשקה מאשר צ'יפס. המלח על הצ'יפס מסייע לטעם האלכוהול ולא פוגם בו כלל. כל מה שצריך זה עוד קצת מלח וקטשופ וזהו ללא עוררין הנשנוש המושלם לצד הדרינק

שניצלונים: כמו שניצל רגיל, רק בקטן. חתיכות עוף מצופה מטוגנות, מי לא אוהב את זה? למעשה השניצל נחשב למאכל כל כך ישראלי, שאין הרבה שיעידו שהם לא אוהבים לאכול אותו. בין אם אתם אוהבים את השניצל שלכם דק או עבה, העיקר הוא שאתם אוהבים אותו. כמו הצ'יפס (שלעיתים מגיע לצד השניצלונים), גם כאן מדובר בנשנוש כל ישראלי שלא פוגם בטעם האלכוהול, אלא רק מחזק אותו וגם ממש טעים בפני עצמו.

לגזור ולשמור: הברים הכי שווים בלונדון

>>הברמנית של "החתול והכלב" חולקת איתכם את סודות המקצוע