מצרכים:

1 קילו קמח מלא

6 כפות בנפייבר

½2 כוסות מים

1 קוביית שמרים טריים

½ כוס שמן זית

6 כפות סוכר

1 כף מלח

1 ביצה

 

אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים בכוס המים עם 2 כפות סוכר.

מערבבים יחד את כל החומרים. במידה והבצק קשה מדי, מוסיפים עוד מים. לשים ומתפיחים כשלוש פעמים לסרוגין. 

יוצרים לחמניות, מורחים אותן בביצה, מתפיחים ואופים בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

 

סה"כ: 45 לחמניות

סיבים ללחמניה: 3.5 גרם סיבים תזונתיים