תפקיד הרמטכ"ל הוא תפקיד שטומן בחובו פרדוקס מובנה, מצד אחד ראש המטה הכללי הוא מפקדו של צה"ל, והצבא נתון תחת פיקודו הבלעדי. אך מן הצד השני, הרמטכ"ל כפוף לדרג המדיני, ומוסר דין וחשבון בפני שר הביטחון וראש הממשלה. בסרטו של יואב לימור, מספרים שבעה מרמטכ״לי צה״ל איך המכשולים העיקריים שעמדו בפניהם, לא היו טמונים בהכרח בהתמודדות עם האיומים הביטחוניים שנשקפו למדינה. אחד אחרי השני, מספרים הרמטכ"לים על הפעמים הרבות בהן התמודדו עם היטשטשות הקו בין אינטרסים פוליטיים וביטחוניים, בנוף הטעון ומלא השסעים של החברה הישראלית.

בסרט שודר גם ראיון מיוחד עם רא"ל גדי אייזנקוט, הרמטכ"ל המכהן של צה"ל, שלא מרבה להיחשף בתקשורת. ״מתראיינים שעה, אחרי זה צריך להסביר שלושה ימים, אז חבל לי על הזמן", מתבדח אייזנקוט. "יש רגישות כללית לאמירות של דרג צבאי ושל רמטכ"ל בפרט". אייזנקוט התגייס בשנת 1978, מאז שירת בקשת רחבה של תפקידים, ממח"ט חטיבת גולני, דרך מפקד אוגדת יהודה ושומרון, ועד אלוף פיקוד צפון. למרות ניסיונו הצבאי העשיר, זמן קצר לאחר מינויו ב-2015, פרץ גל טרור שהצריך הסתגלות חדשה. "גילינו תופעה שלא הכרנו אותה לפני בעוצמות האלה", מספר אייזנקוט. "זה כבר לא טרור של ארגון חמאס או גא"פ, אלא טרור בהשראה, ללא הכוונה, של מאות צעירים, צעירות, עם סכינים, עם רכבים, עם אבנים וגם עם נשק. לקח זמן למצוא תשובה אפקטיבית ולעצור את הגל הזה". בזמן זה סופג אייזנקוט לא מעט ביקורת על התבטאויותיו: "לא הייתי רוצה לראות שחיילים שלנו מרוקנים מחסנית אל מול צעירה שרצה עם סכין. הסיבה של הגענו לאיתיפאדה שלישית, כי פעלנו בצורה מקצועית וערכית".

הפרשה הבולטת ביותר בתקופת כהונתו של אייזנקוט היא ככל הנראה פרשת אלאור אזריה. הפרשה גררה ביקורת פוליטית חזקה על אייזנקוט, וציירה אותו בעיני רבים כשמאלן. "קשקוש מוחלט. פיקדתי על כל היחידות המתקדמות שצה"ל יודע להציע למפקדיו המצטיינים", הודף אייזנקוט את הטענות. " האופן שבו התבטאו גורמים שהם חיצוניים לצבא, לא תרם. כשנאמרים שקרים כדי לקדם אג'נדה מסוימת זה מכעיס".

גם בימים אלה אייזנקוט נתון לביקורת כאשר רבנים קוראים לו להתפטר, עקב שילובן ההולך וגדל של נשים ביחידות הקרביות של צה"ל. "עם כל הוויכוח בחברה הישראלית, נכון לשעה הזאת משרתים 7400 חרדים, מתוכם 400 הם קצינים ואנשי קבע, והם תורמים את תרומתם", אומר אייזנקוט. "פקודת השירות המשותף היא פקודה נכונה לצבא, זו החלטה צבאית נטו". סוגיה נוספת שאליה התייחס היא הסבירות שצה"ל יצא למלחמה מסיבות פוליטיות. ״הסיכוי הוא אפס״, השיב הרמטכ״ל לשאלתו של יואב לימור, ״צה״ל לא נתון למרות של איש אחד, צה"ל נתון למרות הממשלה כקולקטיב".

״להיות רמטכ״ל״, סרטו של יואב לימור שודר הערב (ש׳) בקשת, ערוץ 12