עשר שנים אחרי מלחמת לבנון תא"ל במיל' גל הירש מחליט שהגיע הזמן לשבור שתיקה. למרות שנחשב לאחד מהקצינים המבריקים בצה"ל, הירש ספג לא מעט ביקורת על התנהלותו בזמן מלחמת לבנון השנייה, שגם הובילה בסופו של דבר לפרישתו מהמערכת הצבאית בטונים צורמים. בסרטו הדוקומנטרי של הבמאי יאיר אלעזר, הירש פותח את דלת ביתו ואת ליבו, ומתמודד אל מול המצלמה עם תחושת העוול והבגידה מצד הדרגים הגבוהים.

"גם אני גדלתי עם סיפור כזה של פגיעה", סיפר הבמאי על החיבור הטבעי שחש במהלך צילומי הסרט. בדומה לימים הקשים שעברו על הירש, גם אביו הרמטכ"ל לשעבר דוד אלעזר, חווה זאת על בשרו בזמן מלחמת יום הכיפורים. "זה היה כתם ופגיעה מאוד קשה", סיפר אלעזר על תחושת ההפקרה שהרגיש אביו מצד הדרג המדיני באותם ימים, "אבל הציבור הרגיש שנעשה פה עוול". 

גל הירש, ארכיון (צילום: עמוד הפייסבוק של גל הירש, חדשות)
"ניסו להדיח אותי מספר פעמים" | צילום: עמוד הפייסבוק של גל הירש, חדשות

את המסע שמתעד את סיפור חייו בחר הירש להתחיל אחרי שהבין שלשורות הצבא כבר לא יחזור. "פגשתי אדם עם עננה מעל ראשו ומשהו שרודף אותו", סיפר אלעזר על תחילת דרכם המשותפת לקראת ימי צילום ארוכים בניסיון לנקות את שמו הטוב, "הייתה לו תקווה שיעשו ממנו אלוף וזה יתקן את הכתם ממלחמת לבנון השנייה". בסרט משתתפים גם בני משפחתו של הירש, שנאלצו להתמודד גם עם הדרמה שהתפתחה סביב ביטול המינוי למפכ"ל המשטרה: "יש פה משפחה שלמה שפגועה ועם זאת לא מוותרת". 

בהצצה ראשונה לסרט "גל הירש - סיפור מלחמה" אפשר לראות כי הירש מדבר בפתיחות על תחושת הכעס והבגידה: "כבר במהלך המלחמה הרגשתי שדוקרים אותי בגב, מלכלכים עליי, חותרים תחתיי ומנסים להדיח אותי". ולא חוסך בביקורת כלפי הדרג המדיני שהפנה לו עורף בימים הקשים: "הרמטכ"ל לא מגבה אותי, שר הבטחון אפילו לא נפגש איתי, ראש הממשלה זה אהוד אולמרט שלא עוסק בלהחזיר את הרכבת למסילה. חשבתי ללכת לנשיא אבל קצב היה עסוק בעניינים שלו. פתאום הבנתי שזהו זה נגמר".

 >> הסרט המלא ישודר בשבת ב-22:00 בקשת, ערוץ 2