מה זה אוכל בשבילך?

"אוכל זה כמו בנזין באוטו, יש כל מיני סוגים של דלק: 95, 98, סולר. כל אחד יש לו את הטעמים שלו ואת הסגנון שלו. יש גם את המקצוע שלך שמשפיע על ההרגלים, זה ההבדל בין מתאבק סומו לכדורסלן למשל, כל אחד מהם אוכל דברים אחרים".

על איזה אוכל גדלת?

"גדלתי בארה"ב אז היה הרבה ג'אנק פוד, נקנקיות, המבורגר, זה גם היה חלק מתרבות הספורט של לשבת ולצפות במשחק עם אוכל ביד. לצד זה היה גם אוכל יהודי סטנדרטי- מרק, צלי בקר. אמא שלי הייתה מבשלת, אני ואבא שלי נכנסנו למטבח רק כדי לאכול וככה התרגלתי שמכינים לי אוכל. גם בהמשך החיים בכל המסגרות שעברתי לא נדרשתי להתקרב לבישול, הכל היה מוכן לי מראש".

מה אתה הכי אוהב לאכול?

"אם זה לאכול בחוץ אני אוהב פיצה טובה עם אנשובי ותבלינים, שהבצק שלה דק וקריספי ובלי הרבה גבינה. בבית אני קל יחסית, אוהב לאכול דגים ביום שישי עם כוס יין בצד וגם סטייק טוב מפעם לפעם. וסלטים אני אוכל יותר מכל דבר אחר".

מה אתה לא מסוגל לאכול?

"זיתים, מיונז, פטריות וחצילים. חלב אני לא שותה בכלל. באמריקה הייתי שותה המון אבל בשנה הראשונה שלי בארץ לא היו מקררים מפותחים וחטפתי קלקול קיבה נוראי, מאז אני לא מתקרב לזה".

מי אתה הכי אוהב שמבשל עבורך?

"אשתי בשלנית מצוינת, היא עושה הכל מהכל ואני מאוד אוהב את הארוחות שישי שלה".

אם נפתח את המקרר שלך- מה נמצא בפנים?

"הוא מלא בדברים טובים: יש הרבה ירקות, גלידות, מוצרים בסיסיים לבישולים של תרצה כמו בשר ועשבי תיבול, יש מיץ תפוזים ואשכוליות ובחורף תמיד יש גם מרק".

איך אתה מסתדר עם המאכלים הבאים:

פירות ירקות: "אוהב מאוד ומקפיד לאכול בשביל הבריאות, אני פריק של סלטים".

בשר ועוף: "אוהב לאכול גם בבית וגם במסעדות, בעיקר את של אשתי".

דגים: "זה מאוד בריא, אני מת על שימורי טונה, יש לי כל הזמן קופסאות מוכנות לאכילה בארון".

לחם ובצקים: "אף פעם לא הייתי אכלן גדול של בצק אני לא מחפש את זה, בדרך כלל אני אוכל לחם בימי שישי בקידוש, או עם חומוס וטחינה".

מתוקים: "יותר מדי אוהב מנות אחרונות, בגלל זה אני צריך ללכת 3-4 פעמים בשבוע למכון כושר ובקיץ אני גם שוחה".

מה אתה חולם לדעת להכין?

"אין משהו ספציפי, בגלל התכנית אני נותן יותר תשומת לב ושואל את אשתי מה היא עושה. לדעתי דג עם תפוחי אדמה זה משהו בסיסי שצריך לדעת להכין ואני מקווה להשתפר ולהפתיע את עצמי".

איזה תלמיד היית ואיך זה יתבטא בתכנית?

"תמיד הייתי ממושמע כי אני רגיל למשטר ולוח זמנים כמו במחנה אימונים. עשיתי את זה כל כך הרבה פעמים בחיים שזה פשוט. מסדרים לך את האוכל, השינה, התרגולים. היו הרבה שעות אבל זה לא הפריע לי".

עם איזה מפורסם היית רוצה לשבת לארוחת ערב ומה היית מכין לו לאכול?

"אני מאוד אוהב את וויטני יוסטון ומסקרן אותי איך זה לשבת איתה לאכול. לצערי זה כבר לא יקרה, אבל הייתי מכין לה ארוחה מלאה עם דג, תפוחי אדמה, ירקות וסלט פירות לקינוח. תוך כדי היינו מדברים על השירים שלה ואולי היא הייתה מקדישה לי ביצוע מיוחד".

ספר 5 דברים שאנחנו לא יודעים עליך

  • "אני אוהב מוזיקה מזרחית ואת כל שאר הסגנונות, זה עושה לי טוב".
  • "אני מאוד עסוק בהסברה בינלאומית, זה לוקח את רוב הזמן הפנוי שלי".
  • "יש לי כבר 6 נכדים בין גילאי שנה וחצי ל-11".
  • "ככדורסלן צעיר הייתי אוכל שוקולד בשביל האנרגיה לפני שהייתי עולה לשחק".
  • "אני אוהב מאוד לרקוד".

מהי פאדיחת האוכל הבלתי נשכחת שלך?

"תרצה ואני היינו בירושלים והלכנו לשבת בבית הקפה של מלון מאוד נחשב ומכובד. על השולחן הייתה סלסלת לחם עם קוויאר שחור ליד, ככה לפחות חשבתי. אבל כשטעמתי גיליתי שזה ממרח זיתים וזה היה נורא כי אני לא מתקרב אליהם, זה הוציא ממני תגובה מאוד מביכה".

אם נשאל את אשתך על כישורי הבישול שלך מה היא תגיד?

"אשתי יכולה לספר שאין ציפיות, אני לא יודע שמות של כלים או תבלינים בסיסיים אבל היא מקווה ואני מקווה שזה ישתפר ואני אתחיל יותר להתנסות בבישול".

עוד ב"הצילו! אני לא יודע לבשל":

הכירו את כל משתתפי "הצילו!"

יעל בר זוהר | רנא רסלאן | שני אטיאס | הדר לוי | מיכל ינאי | עמוס רולידר | טל ברודי | רן שריג | נאור אורמיה | מאור שוויצר | השף ניצן רז |