שמונה שיעורים כבר עברו תלמידי "הצילו! אני לא יודע לבשל", ונראה שהם כבר מוכנים לקראת פרק הגורמה הערב. במהלך התכנית יאלצו להתמודד התלמידים עם חצילים ודגים, כשאת מירב תשומת הלב משכו יצורי הים הלא פשוטים כלל לתפעול, בטח אצל אנשים שלא מיומנים במלאכה.

לכבוד הפרק הגיע הבוקר אידי ישראלוביץ', בעל אחת המסעדות המוכרות בארץ להסביר מעט על בחירה נכונה של דגים. אידי, טבח ותיק ומנוסה, וכזה שיש לחכות חודשים כדי לזכות לשבת במסעדתו הסביר מעט על הדגים שהביא עימו לאולפן, כשמעל כולם הייתה זו סיון קליין שבלטה בידע קולינרי מרשים.

מיד לאחר מכן עבר אידי לחלוקת טיפים: "קודם כל צריך להסתכל על סוחר הדגים עמוק בתוך העיניים", צוחק אידי, "לאחר מכן יש לגעת בבשר ולהרגיש את הטריות שלו יחד עם הריח, והדרך הכי טובה הכי לבדוק את זימים ולראות שהם רטובים, אדמדמים וראויים למאכל".

עכשיו, אחרי שבחרתם את מסעדת הדגים הטובה במדינה והכרתם את מנות הדגים הכי מיוחדת מסביב לעולם, אתם בהחלט מוכנים לאחד האתגרים הגדולים של התלמידים באקדמיה הגבוהה לבישול.

"הצילו! אני לא יודע לבשל", הערב (שלישי), 21:00