דלעת ערמונים במילוי בשר טחון וגריסי פנינה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
דלעת ממולאת | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב
את הגרסה הקלאסית של ממולאים כולנו מכירים ואוהבים: פלפלים צבעוניים, ממולאים בתערובת של אורז ובשר (או אורז וירקות לצמחונים/טבעונים שביניכם), עם רוטב עגבניות עשיר וטעים בסיר אחד גדול שלא משאיר אף אחד רעב, ואם ממש התפרעתם, אולי גם טעמתם עגבניה שמתהדרת לה באותו המילוי בדיוק, אבל את מנות הממולאים הבאות אנחנו מבטיחים לכם שעוד לא פגשתם.

דלעת ממולאת

דמיינו לכם שולחן אירוח מלא בכל טוב ובמרכזו דלעת כתומה, עגולה ועסיסית בגודל מלא כשבתוכה נמצא המילוי האהוב עליכם. את ההחלטה מה לשים בפנים נשאיר בדייים שלכם, רק נזכיר שהאופציות רבות ומגוונות ונעות בין אורז עם כל תוספת שעולה על רוחכם, לבין תערובות שונות של דגנים, בשר, גבינות ועוד. השאלה היא האם התנור שלכם מספיק גדול בשביל דלעת בגודל מלא?

פיצה ממולאת בפיצה

המאכל הבא זכה לכותרת המגרה "עוגת פיצה" והוא זכה להד תקשורתי נרחב כאשר נבחר על ידי הלקוחות של רשת הפיצריות 'בוסטון פיצה' כמאכל שהם היו רוצים לראות בתפריט של הרשת. אז בינתיים לא תוכלו להזמין את עוגת הפיצה אליכם הביתה, אבל אנחנו מזמינים אתכם לנסות ולשחזר את המתכון בעצמכם. 

עוגת פיצה. תגדירו סלייס (צילום: Stian Alexander, צילום מסך)
עוגת פיצה. מדליקים נרות מפפרוני | צילום: Stian Alexander, צילום מסך

לחמניה ממולאת בשקשוקה 

את הדבר הבא אתם כנראה הולכים להכין היום לארוחת ערב שלכם, כי הרי אין אחד שעומד בפני ההמצאה הגאונית הזאת: שקשוקה בלחמניה. כדי להכין את הפלא הקולינרי הזה מרוקנים לחמניה עגולה מהחלק הרך שלה, ממלאים אותה ברוטב השקשוקה האהוב עליכם (פה אנחנו לא מתערבים), שוברים פנימה ביצה ומכניסים ישר לתנור עד שהביצה מגיעה למידת העשייה שאתם אוהבים. אז שיהיה בתיאבון ולא לשכוח לצלם לאינסטגרם.

לחמניה עם שקשוקה (צילום: רועי מדלי, הצילו! אני לא יודע לבשל)
Shakshuka in a box | צילום: רועי מדלי, הצילו! אני לא יודע לבשל

אבוקדו ממולא

קיימות המון דרכים לאכול אבוקדו; בתור ממרח גוואקמולי שמלווה נאצ'וס פריכים, עם כפית הישר מהקליפה, עם לימון או בלי לימון ונוכל להמשיך כך עוד ועוד אבל הדרך הטובה ביותר היא, ובכן, אבוקדו ממולא. הגומחה שמשאיר הגרעין יוצרת מקום מושלם לשים בו את המילוי האהוב עליכם. ישנן מספר גרסאות לרעיון הנפלא הזה, ביניהן מילוי של סלסת עגבניות קצוצות גס עם שמן זית ולימון, סלט מתוק וטעים של מנגו ובצל סגול עם כוסברה ופרוסות צ'ילי חריף, והשילוב המדהים של ביצת עין שמונחת לה בשלמותה על האבוקדו ונאפית בתנור עד למידת העשייה המושלמת (לא להגזים כדי שהאבוקדו לא ישחיר). וטיפ קטן מאיתנו - חשוב לבחור אבוקדו שיהיה מספיק רך כדי שתוכלו לנעוץ בו כפית בהנאה.

ביצה עם תבנית אבוקדו (צילום: לקוח מהאתר apronstringsblog.com)
ביצה עם תבנית אבוקדו | צילום: לקוח מהאתר apronstringsblog.com

לחמניות ממולאות בשוקולד

כולנו שומרים חסד נעורים לסנדוויץ' האהוב מימי בית הספר, אך המאכל הבא לא ישאיר גם את המבוגרים שביניכם אדישים. הלחמניה הבאה נראית תמימה למראה, אך חבויה בתוכה הפתעת שוקולד מדהימה שכנראה תגרום לכם לחטוף לחמניה נוספת, מהר מהר לפני שייגמר.

למתכון המלא

לחמניות חלב של אביבה - מוכנות, עם שוקולד (צילום: אביבה פיבקו)
צילום: אביבה פיבקו

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שלישי ב-21:00, ערוץ 2

עוד בהצילו!: