mako
פרסומת

הצילו: המאכלים הממולאים הכי מטורפים שתראו

לקראת הפרק הבא של הצילו! (שלישי, 21:00) אשר סובב כולו סביב מאכלי עדות, ובמיוחד ממולאים, אספנו עבורכם את הגרסאות הכי משעשעות, מוזרות ומפתיעות של מאכלים ממולאים יוצאי דופן. אז קדימה, למטבח

מערכת תכניות קשת
הצילו! אני לא יודע לבשל
פורסם:
הקישור הועתק

דלעת ערמונים במילוי בשר טחון וגריסי פנינה
דלעת ממולאת | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

דלעת ממולאת

דמיינו לכם שולחן אירוח מלא בכל טוב ובמרכזו דלעת כתומה, עגולה ועסיסית בגודל מלא כשבתוכה נמצא המילוי האהוב עליכם. את ההחלטה מה לשים בפנים נשאיר בדייים שלכם, רק נזכיר שהאופציות רבות ומגוונות ונעות בין אורז עם כל תוספת שעולה על רוחכם, לבין תערובות שונות של דגנים, בשר, גבינות ועוד. השאלה היא האם התנור שלכם מספיק גדול בשביל דלעת בגודל מלא?

פיצה ממולאת בפיצה

המאכל הבא זכה לכותרת המגרה "עוגת פיצה" והוא זכה להד תקשורתי נרחב כאשר נבחר על ידי הלקוחות של רשת הפיצריות 'בוסטון פיצה' כמאכל שהם היו רוצים לראות בתפריט של הרשת. אז בינתיים לא תוכלו להזמין את עוגת הפיצה אליכם הביתה, אבל אנחנו מזמינים אתכם לנסות ולשחזר את המתכון בעצמכם. 

עוגת פיצה. תגדירו סלייס
עוגת פיצה. מדליקים נרות מפפרוני | צילום: Stian Alexander, צילום מסך

לחמניה ממולאת בשקשוקה 

את הדבר הבא אתם כנראה הולכים להכין היום לארוחת ערב שלכם, כי הרי אין אחד שעומד בפני ההמצאה הגאונית הזאת: שקשוקה בלחמניה. כדי להכין את הפלא הקולינרי הזה מרוקנים לחמניה עגולה מהחלק הרך שלה, ממלאים אותה ברוטב השקשוקה האהוב עליכם (פה אנחנו לא מתערבים), שוברים פנימה ביצה ומכניסים ישר לתנור עד שהביצה מגיעה למידת העשייה שאתם אוהבים. אז שיהיה בתיאבון ולא לשכוח לצלם לאינסטגרם.

לחמניה עם שקשוקה
Shakshuka in a box | צילום: רועי מדלי, הצילו! אני לא יודע לבשל
פרסומת

אבוקדו ממולא

קיימות המון דרכים לאכול אבוקדו; בתור ממרח גוואקמולי שמלווה נאצ'וס פריכים, עם כפית הישר מהקליפה, עם לימון או בלי לימון ונוכל להמשיך כך עוד ועוד אבל הדרך הטובה ביותר היא, ובכן, אבוקדו ממולא. הגומחה שמשאיר הגרעין יוצרת מקום מושלם לשים בו את המילוי האהוב עליכם. ישנן מספר גרסאות לרעיון הנפלא הזה, ביניהן מילוי של סלסת עגבניות קצוצות גס עם שמן זית ולימון, סלט מתוק וטעים של מנגו ובצל סגול עם כוסברה ופרוסות צ'ילי חריף, והשילוב המדהים של ביצת עין שמונחת לה בשלמותה על האבוקדו ונאפית בתנור עד למידת העשייה המושלמת (לא להגזים כדי שהאבוקדו לא ישחיר). וטיפ קטן מאיתנו - חשוב לבחור אבוקדו שיהיה מספיק רך כדי שתוכלו לנעוץ בו כפית בהנאה.

ביצה עם תבנית אבוקדו
ביצה עם תבנית אבוקדו | צילום: לקוח מהאתר apronstringsblog.com

לחמניות ממולאות בשוקולד

כולנו שומרים חסד נעורים לסנדוויץ' האהוב מימי בית הספר, אך המאכל הבא לא ישאיר גם את המבוגרים שביניכם אדישים. הלחמניה הבאה נראית תמימה למראה, אך חבויה בתוכה הפתעת שוקולד מדהימה שכנראה תגרום לכם לחטוף לחמניה נוספת, מהר מהר לפני שייגמר.

לחמניות חלב של אביבה - מוכנות, עם שוקולד
צילום: אביבה פיבקו, mako
פרסומת

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שלישי ב-21:00, ערוץ 2

עוד בהצילו!: