טל ברודי לא משועשע (צילום: עודד קרני)
"סליחה מאשתי" | צילום: עודד קרני
כמו בכל שנה מחדש, גם הפעם זמן הסליחות כבר כאן, וכל אחד מאיתנו מוצא את הזמן הפרטי שלו לחשבון נפש, התבוננות פנימית, וסבב סליחות מהאנשים קרובים אליו ובני משפחה.

השנה, החלטנו לפנות אל תלמידי "הצילו! אני לא יודע לבשל", כדי לברר איתם האם יש מישהו ספציפי ממנו הם צריכים לבקש סליחה על יכולות הבישול שלהם? על איזו מנה הם מרגישים חייבים לבקש מחילה? וגם, מה הם מתכוונים להכין השנה לארוחה המפסקת אחרי שלמדו איך להסתדר בין סירים ומחבתות, ומה יהיה הביס הראשון שלהם מיד עם סיום הצום?

את טל ברודי תפסנו בשדה התעופה של ריו דה ז'נרו, רגע לפני שהמריא להעביר את יום הכיפורים בקליבלנד לצד שחקני מכבי ת"א בכדורסל. "השנה אני רוצה לבקש סליחה מאשתי תרצה על כל השנים לא עזרתי לה בנושאי אוכל ומטבח, ובמיוחד  על זה שמעולם לא הכנתי לה אוכל", הוא מספר בגילוי לב, "אני מבטיח לה בשנים הבאות לעשות את המקסימום, בוודאי אחרי שלמדתי במשך חודש איך לשפר את יכולות המטבח שלי. באותה הזדמנות אני רוצה לאחל לכל המשפחה שלי ולכל עם ישראל גמר חתימה טובה ושנה טובה."

מאור חוזר לעבר (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת)
פנקייק לא מתוק? | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל, שידורי קשת
מאור שוויצר מצד שני, לא חושב שהוא צריך לבקש סליחה מאיש: "אין לי צורך לבקש סליחה מאף אחד על היכולות הקולינריות שלי, כי אין לי כאלה", הוא צוחק, "לא הכנתי משמע לא פגעתי". ומה לגבי מנה ספציפית עליה הוא צריך לבקש סליחה אתם שואלים? גם כאן מאור מרגיש מספיק בטוח: "מאז שהסתיימה התכנית כל מה שהכנתי היה פנקייק לבת הזוג שלי יובל. היא טענה שהוא לא יצא מתוק מספיק, אז מכאן אני מבקש את סליחתה".

את הארוחה המפסקת מתכוון מאור להעביר אצל סבתו אתי, מה שלא ידרוש ממנו להכין דבר: "מי בכלל רוצה לקחת סיכונים לפני כיפור? אני אחכה לסוף הצום, והדבר הראשון שאכניס לגוף יהיה קודם כל כוס תה ואז רנדומלית מה שיבוא".

גם פרופסור רולידר  לא מרגיש צורך לבקש סליחה קולינרית מיוחדת לפני ערב יום כיפור: "אף אחד לא ציפה ממני לבשל מעולם, להיפך, רק הרחיקו אותי מהמטבח. היום לעומת זאת אני כבר שותף פעיל לגאוות המשפחה", הוא מוסיף עם חיוך. את הצום מתכוון לסיים הפרופסור עם טוסט קליל עליו ינוחו בצוותא קוטג' ופרוסות עגבנייה.

עמוס רולידר מרוצה (צילום: עודד קרני)
טוסט עם גבינה ועגבניה | צילום: עודד קרני
"אפילו חתולים לא אוכלים את האוכל שלי"

בצדו השני של הגלובוס, רחוק בלוס אנג'לס, תשב לה בערב יום כיפור שני אטיאס, ותקווה בתוך תוכה שאחותה מורן תקבל את סליחתה: "אני חייבת לבקש ממנה סליחה על כך ששימשה כשפן הניסיונות שלי בתקופה בה גרנו יחד באל איי". עוד סליחה תבקש שני מאמא וסבתא שלה על הפעם ההיא בה הכינה להן תה עם מלח במקום סוכר, וגם היא לא מתכוונת לקחת סיכון בבישול ארוחה מפסקת: "למרות שלא אכין כלום, אני ממש אחכה לסוף הצום אז אתפנק עם לחמנייה של סבתא שלי שנשלחה אליי ישירות מארץ הקודש לצד כוס תה עם נענע ודבש".

שני אטיאס נכנסת למטבח (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל)
תה עם מלח | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל
הסליחה המפתיעה ביותר מגיעה דווקא מכיוונו של נאור אורמיה, שמרגיש צורך עז לבקש מחילה משאר משתתפי התכנית: "יש תשעה אנשים שמגיעה להם סליחה ואלו הם המתמודדים שהיו צריכים לאכול, לבלוע, להתגבר על רפלקס ההקאה וגם לשקר שהיה להם טעים" הוא צוחק, "בהזדמנות זו אני רוצה לבקש סליחה גם מהחתולים שצריכים לאכול את האוכל שלי. תכל'ס, הם אוכלים הכל, אבל כשהם מגיעים לאוכל שלי, הם פתאום עוזבים".

המנה עליה נאור חש צורך להתנצל היא אחד הסיפורים הכי מוכרים בהיסטוריה הקולינרית שלו: "כל מי שמכיר אותי יודע על סיפור הצ'יפס השרוף בו חברה שלי ביקשה ממני לשמור לה על הצ'יפס, ובוא נגיד שבאותו יום אכלנו רק גחלי תפוחי אדמה – המצאה לגמרי שלי אגב". עם סיום הצום מתכוון לקחת נאור ביס מעוגה יבשה יחד עם כוס תה, ואז לדבריו הוא יוכל להמשיך ולאכול בגדול.

נאור אורמיה נכנס למטבח (תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל)
ציפס גחלים | תמונת AVI: מתוך הצילו! אני לא יודע לבשל
את סבב הסליחות אנחנו מסיימים עם רן שריג, שמבקש סליחה מהקרובים לו ביותר: "קודם כל סליחה גדולה לבת הזוג שלי והילדות על זה שכל השנים לא בישלתי מספיק השנה אני צריך לעדכן את הסליחה שלי על זה שאני מבשל בכלל", הוא צוחק בקול.

המנה עליה הוא מתנצל היא עוגת ביסקוויטים שניסה להכין לפני צילומי התכנית: "אף פעם לא הראו את זה, אבל אמרו לי שם שזו הייתה מנה ממש מסוכנת למאכל אדם. זו בערך המחמאה הכי גרועה שאתה יכול לקבל, ובנוסף אמרו לי גם שאם אישה בהיריון הייתה אוכלת את זה היא יכולה הייתה להפיל את התינוק שלה, שזה דבר בכלל נורא".

רן שריג מתכונן (צילום: פיני סילוק)
לחם עם שמן זית | צילום: פיני סילוק

אחרי הצום מתכוון שריג לאכול פרוסת לחם עם שמן זית לצד תה עם המון סוכר, ורגע לפני שאנחנו משחררים אתכם לארוחה המפסקת, הוא נותן לכם את משנתו לגבי הצום: "האוכל הכי טעים הוא תמיד זה שאחרי הצום. אחת הסיבות לצום היא ההערכה המחודשת לטעם בחיים ובמיוחד לטעמים הכי בסיסיים". 

 "הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2

עוד ב"הצילו!":