בכל דור ודור חייב אדם לראות עצמו כאילו יצא ממצרים וליקט יחד עם אבותיו מן מין השמיים. אז נכון, לנו זה נראה טבעי לאכול מתנות משמיים שהצילו אותנו בימים הלוהטים במדבר, אבל מה היה קורה אם לא הייתה לנו ברירה וכדי לשרוד עד לארץ המובטחת היינו אמורים לאכול סממיות על הגריל? את התשובה לשאלה אתם יכולים לשמור עמוק בבטן.

רק היום: מעדן חלקי כריש 

מה קורה בחופי צפון קרוליינה (צילום: רויטרס)
מעדיפים אותו חי ורחוק מאיתנו | צילום: רויטרס

מסביב לעולם מסתובבות להן מנות מופרכות בהחלט, יש יגידו הזויות לחלוטין, מנות אותן מתמודדי "הצילו! אני לא יודע לבשל" כנראה לא יבשלו לעולם, ואם חלילה יעזו להציע אחת מהן לילדים שלהם, ייתכן ויקבלו צו הרחקה מהבית. אתם יודעים איך זה, מה שפה מוזר והזוי, במקומות שונים בעולם מקובל לחלוטין. מה לדוגמא? טוב ששאלתם: בויטנאם מקובל לאכול ביצי ברווז כשהעובר עוד בפנים, בזמן שביפן בכלל אוהבים לשלוק זרעים של דגים. בפיליפינים לעומת זאת יעדיפו שממית צלויה, ובאיסלנד מנה של חלקי כריש נחשבת למעדן של ממש.

רגע אחרי שהסדרתם נשימה ושאלתם את עצמכם איך אפשר לאכול גבינה מלאת תולעים (היי תושבי איטליה!), אתם יכולים לחזור עכשיו לשניצל והחביתה שאתם כל כך אוהבים, אלו שמיכל ינאי לא כל כך יודעת להכין ועמוס רולידר משתוקק ללמוד לבשל. בשבת הקרובה בית הספר של המפורסמים יוצא לדרך, בתקווה למנות פשוטות, בעיקר לעיכול. 

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2