"כל אחד יכול להכין סושי, אולי לא ברמה הכי גבוהה, אבל בסופו של דבר זה הכל עניין של טכניקה, פרקטיקה, והכי חשוב לא להפסיק לנסות לגלגל לרגע", מגלה השף ניצן רז את הדרך להפוך למגלגלים מקצועיים, רגע לפני ספיישל הסושי הגדול הערב ב"הצילו! אני לא יודע לבשל".

ומה לגבי התלמידים? האם גם להם היה מבחן סושי מוצלח? לפי השף נראה שמצפות לנו לא מעט הפתעות הערב: "מעל הכל יש צורך בהמון סבלנות בזמן הכנת סושי, ואפילו התלמידים הצליחו לגלגל כמה רולים מוצלחים ואני לא מתבייש להגיד שחלקם אפילו עשו כמה מעולים, מצפות כמה הפתעות מסקרנות בפרק הערב".

ניצן רז בשיעור סושי (תמונת AVI: מתוך הבוקר של קשת, שידורי קשת)
"אפשר לאכול את זה כמו פיצוחים" | תמונת AVI: מתוך הבוקר של קשת, שידורי קשת
אחת התעלומות הגדולות בכל הנודע למאכל היפני היא איך הוא הפך לפופולארי כל כך, כאן אצלנו בנקודה הקטנה שלחופי הים התיכון. "מדובר באוכל מאוד קליל ובריא, ואין דבר יותר טעים וכיפי מזה", מספר ניצן, "יפן היא מדינה מאוד חמה, בדומה לישראל, ושם אוכלים את הסושי קר וככה אפשר להמשיך את היום שלך - אפשר לאכול את זה כמו פיצוחים, בלי הפסקה".

לסיום, החליט רז לגלות את הסודות מאחורי סושי מוצלח, ומתברר שכדי להצליח, יש להשקיע בעיקר במצרכי הבסיס: "אפשר לעשות סושי זול, אבל כדי ליהנות ממנו במיוחד, צריך לזכור שמדובר במזון שעולה כסף", הוא מספר, "הכל מתחבא בעצם באצה והאורז, וכדאי לקנות נורי (אצה) משובח, אורז מעולה ודג טרי או ירקות שיהפכו את פעולת הגלגול למשובחת במיוחד".

 פרק הסושי של "הצילו", הערב (שלישי), 21:00

>> אתם בחרתם: הסושיה הטובה בארץ
>> אוהבים את הסושי שלכם דווקא בטייק אוואי? לחצו כאן למבחן הטייק אוואי של Mako
>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"