mako
פרסומת

איך הפך הסושי לאחד המאכלים האהובים בישראל?

לא מזמן היו אלה הפלאפל והשווארמה שנחשבו למאכלים הכי פופולארים במדינה, אבל נראה שבשנים האחרונות תופעת האצות המגולגלות תופסת תאוצה, והיא כאן כדי להישאר. לכבוד ספיישל הסושי הגדול של "הצילו!" הערב ב-21:00, הגיע השף ניצן רז כדי לספר את הסודות מאחורי התענוג היפני

גלית גוטמן | יואב לימור | הבוקר של קשת
הצילו! אני לא יודע לבשל
פורסם:
הקישור הועתק

"כל אחד יכול להכין סושי, אולי לא ברמה הכי גבוהה, אבל בסופו של דבר זה הכל עניין של טכניקה, פרקטיקה, והכי חשוב לא להפסיק לנסות לגלגל לרגע", מגלה השף ניצן רז את הדרך להפוך למגלגלים מקצועיים, רגע לפני ספיישל הסושי הגדול הערב ב"הצילו! אני לא יודע לבשל".

ומה לגבי התלמידים? האם גם להם היה מבחן סושי מוצלח? לפי השף נראה שמצפות לנו לא מעט הפתעות הערב: "מעל הכל יש צורך בהמון סבלנות בזמן הכנת סושי, ואפילו התלמידים הצליחו לגלגל כמה רולים מוצלחים ואני לא מתבייש להגיד שחלקם אפילו עשו כמה מעולים, מצפות כמה הפתעות מסקרנות בפרק הערב".

ניצן רז בשיעור סושי
"אפשר לאכול את זה כמו פיצוחים" | תמונת AVI: מתוך הבוקר של קשת, שידורי קשת

לסיום, החליט רז לגלות את הסודות מאחורי סושי מוצלח, ומתברר שכדי להצליח, יש להשקיע בעיקר במצרכי הבסיס: "אפשר לעשות סושי זול, אבל כדי ליהנות ממנו במיוחד, צריך לזכור שמדובר במזון שעולה כסף", הוא מספר, "הכל מתחבא בעצם באצה והאורז, וכדאי לקנות נורי (אצה) משובח, אורז מעולה ודג טרי או ירקות שיהפכו את פעולת הגלגול למשובחת במיוחד".

 פרק הסושי של "הצילו", הערב (שלישי), 21:00

>> אתם בחרתם: הסושיה הטובה בארץ
>> אוהבים את הסושי שלכם דווקא בטייק אוואי? לחצו כאן למבחן הטייק אוואי של Mako
>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"