mako
פרסומת

לא בוכים על בצל שנחתך: תלמידי "הצילו!" שולפים את המשקפות

בואו נודה באמת, חיתוך בצל זו טכניקה בסיסית שכל בשלן מתחיל חייב להכיר ובכל זאת- היא אף פעם לא נעימה. גם תלמידי "הצילו!" הזילו דמעות ואף עין לא נשארה יבשה. רגע לפני שהם איבדו כמה אצבעות, החליט ניצן רז לתת להם טיפים של אלופים. השנורקלים כבר כאן

מערכת תכניות קשת
הצילו! אני לא יודע לבשל
פורסם:
הקישור הועתק

הערב (21:10) ייפתו שוב דלתות בית הספר לבשלנים מתחילים והפעם יתבקשו התלמידים  להכין אוכל של בית. ואיזה מאכל מסמל את הבית יותר מקציצות ואורז? אבל לפני שהם ניגשים לסירים, החליט ניצן רז שזה הזמן לגשת לקרש החיתוך וללמד אותם טכניקה חדשה שתעזור להם לצלוח את המשימה: חיתוך בצל. וכשיש בצל בסביבה גם הדמעות לא מאחרות לבוא. בזה אחר זה הם התחילו לפרוץ בבכי עד שניצן החליט לעצור את העבודה ולתת להם כמה טיפים שיעזרו להם לשמור על עיניים יבשות: "יש לי חיבה אליכם ואני רוצה לעזור לכם קצת", הוא הודיע. 

הכל מים

לחתוך עם מים בפה
הפרצוף מוזר אבל זה עובד | תמונת AVI: מתוך "הצילו! אני לא יודע לבשל", mako

מסתבר שהשיטה הראשונה פשוטה ביותר: כנראה שמי שהמציא את הביטוי "מילא פיו מים" בדיוק עסק בחיתוך בצל. כן, זה עד כדי כך פשוט, רק תדאגו להחזיק מים בפה. כנראה שהפרצוף שיצא לכם יהיה קצת מוזר, אבל לפחות תצליחו להתרכז בחיתוך.

לא רק עם לחומוס

מיכל נעזרת בפיתה
מיכל נעזרת בפיתה | תמונת AVI: מתוך "הצילו! אני לא יודע לבשל", שידורי קשת

אז נכון, כשמתעסקים בבישול כדאי להשאיר את הטעימות לסוף. אבל במקרה שלנו- המזון הוא הפתרון. אם חשבתם שפיתה טובה בעיקר לניגוב חומוס- תחשבו שוב. הטיפ השני שקיבלו התלמידים הוא לקחת חתיכה ממנה ופשוט לשים אותה בפה בזמן החיתוך.

בדרך אל הים

ברודי בא מוכן
ברודי בא מוכן | תמונת AVI: מתוך "הצילו! אני לא יודע לבשל", mako
פרסומת


השיטה השלישית תדרוש מכם הצטיידות מיוחדת למשימה אבל זו בעצם השקעה לטווח ארוך: הכינו לכם מראש משקפת שתמתין לכם בסטנד ביי באחד מארונות המטבח ובכל פעם שתרצו להגן על עיניכם מדמעות הרכיבו אותה וגשו למשימה (מבלי לשכוח את השנורקל כמובן).

ומה עוד אתם יכולים לעשות?

רולידר לא מצליח לעצור את הדמעות
ביקש מפוטי מגבת. רולידר | תמונת AVI: מתוך "הצילו! אני לא יודע לבשל", mako


אם אתם לא רוצים לפרוץ בבכי כמו שקרה לפרופסור רולידר למשל, יש עוד כמה שיטות קטנות שאולי יסייעו לכם לעבור את המשימה בשלום. בסופו של דבר מה שטוב לכם - טוב לנו. 

ואיזה שיטה יבחרו תלמידי בית הספר לבשלנים מתחילים?

"הצילו! אני לא ידע לבשל", שבת ב-21:10, ערוץ 2