כשאנחנו חושבים על אוכל בדרך כלל מתעורר לו איזה רעב קטן לצד קרקור בבטן, עולה לנו לראש תמונה של מסעדה טובה או פשוט רצון עז להתחיל דיאטה (אחרי החגים, כמובן). בקרוב ייכנסו תלמדי "הצילוֱ! אני לא יודע לבשל" למטבח וילמדו איך להכין את המנות האהובות עליהם מהשף ניצן רז, שייפתח להם את הראש לעולם האוכל והכנתו. אבל מסתבר שבמקומות שונים ברחבי העולם משתמשים במאכלים מכל מיני סוגים גם למטרות מעט יוצאות דופן. אז רגע לפני שייפתחו דלתות בית הספר לבשלנים מתחילים, הנה כמה כישורים שפחות היינו ממליצים לאמץ משלל תחרויות אוכל מסביב לעולם.

זה רק ספורט

אי שם בשנות ה-70' החלו להתפתח בירידים הכפריים תחרויות שונות הקשורות לאוכל. המפורסמת שבהן הייתה זו שבקוני איילנד, תחת משימה פשוטה: לאכול כמה שיותר נקנקיות ב-10 דקות. כשנשבר השיא של כל הזמנים ונעמד על 50 נקנקיות שלמות, הערוץ ESPN אפילו החליט להעלות את האירוע לשידור והפך את זה לענף ספורט של ממש. אם תהיתם איך מנהלים את כל היופי הזה, תופתעו לגלות שקמו שני איגודים רשמיים שפיתחו כללים ברורים למקצוענים שביננו.

אם זה נשמע לכם פחות מפתה תשמחו לשמוע שיש גם תחרויות שלא כוללות בליסה מהירה של אוכל מכל סוג שהוא, אלא שלל פעילויות אחרות: בבריטניה תמצאו פסטיבל השלכת ביצים על מטרות אדם, רדיפה אחרי גבינות במורד וירי אפונים דרך קש. במינסוטה נאבקים בפירה ובפנסילבניה זורקים דלעת למרחק. ואם בכל זאת מתחשק לכם לאתגר את הקיבה אתם יכולים למצוא את פסטיבל אכילת הסנאים הדרוסים בוירג'יניה או את פסטיבל השום בקליפורניה, שם יציעו לכם גלידה ריחנית במיוחד.

"הצילו! אני לא יודע לבשל", שבת ב-21:00, ערוץ 2