ספר הדגים של סהר רפאל - כריכת הספר (צילום: אייל גוטמן, ספר הדגים של סהר רפאל, קוראים הוצאה לאור)
בואו נתחיל במשהו סטנדרטי | צילום: אייל גוטמן, ספר הדגים של סהר רפאל, קוראים הוצאה לאור

חלק מהמנות הבאות שנציג לכם עוד רגע, נמצאות ממש במרחק נסיעה מכם, וחלקן נמצאות מעבר לאוקיינוס, אך מה שבטוח הוא שכולן טעימות במיוחד ואנחנו מקווים שהתלמידים ב"הצילו!" יצליחו להגיע לרמה הזאת הערב בפרק הדגים והגורמה. ועכשיו, ללא עיכובים וקשקשים, בואו נתחיל.

סשימי טונה עם צנוניות ואבטיח של מסעדת מחניודה

לא יכולנו שלא להכניס מנה מהמוסד הקולינארי הפופולארי בירושלים - והמנה הבאה ממש גרמה לנו לרייר. על אבטיח ובולגרית כבר שמענו, וגם על סשימי עם אבוקדו, אבל סשימי עם אבטיח זה משהו שאנחנו בהחלט חייבים לנסות, וגם אתם. אז שיהיה בהצלחה עם הזמנת מקום במסעדה העמוסה, ואל תשכחו לקרוא גם לנו.

מחניודה, בית יעקב 10, שוק מחנה יהודה

סלט סשימי עם אטריות צלופן2169 (תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני)
תרצו אבטיח עם זה? | תמונת AVI: שיעור פרטי עם אהרוני

סביצ'ה סלמון ומוסר ים עם סורבה קמפרי של THEO

THEO הפציעה במחוזותינו ממש לאחרונה, וכבר מספקת לנו מנה מרשימה במיוחד: סביצ'ה של דג סלמון ומוסר ים על מצע של סלט עלים ואבוקדו. עד כאן זה נשמע לנו לגמרי סטנדרטי, אבל הנה מגיע הטוויסט - המנה מוגשת בליווי של סורבה קמפרי. אנחנו מכירים את הקמפרי שלנו בכוס היי-בול עם מיץ תפוזים ומקסימום קצת סודה, אבל בשילוב עם סביצ'ה של דגים טריים מדובר בחוויה אחרת לגמרי ומומלצת במיוחד.

THEO, החרושת 14 רעננה

גרניטה קמפרי אשכוליות (צילום: גלובס)
סורבה קמפרי- על הסביצ'ה שלכם | צילום: גלובס

פיש אנד צ'יפס של מסעדת "פופי'ז" בלונדון

אי אפשר לדבר על מנות דגים מבלי להזכיר את המנה המפורסמת והמושחתת שטבולה כולה בשמן עמוק, רותח ומנחם. בשביל לטעום את המנה המושלמת, תיאלצו לארוז מזוודה ולעלות על טיסה ישירה למסעדת "פופי'ז" שבלונדון. המנה הוכתרה למנת הפיש אנד צ'יפס הטובה ביותר בבריטניה בטקס פרסי ה"פיש אנד צ'יפס" הלאומי לשנת 2014, וכן, קראתם נכון, טקס פרסי ה"פיש אנד צ'יפס" הלאומי. עם פרס כזה מהממלכה אנחנו לא יכולים להתווכח, וכל שנותר לנו הוא פשוט ללכת ולטעום את המנה המופלאה.

מסעדת "פופי'ז", הנבורי סטריט 6-8, לונדון (או בסניף השני: האוולי קרסנט 30, לונדון)

פיש אנד צ'יפס (צילום: john shepherd, Istock)
פיש אנד צ'יפס | צילום: john shepherd, Istock

בייגל עם סלמון מעושן וגבינת שמנת של "בייגל הול" בניו יורק

"החור של הבייגל" - כך קוראת לעצמה מסעדת הבייגלים הטובה בניו יורק. הבייגל הטרי נאפה במקום כל בוקר וכדי להפוך אותו לארוחת הבוקר האמריקאית הידועה, מורחים בתוכו בנדיבות גבינת שמנת 38% (הטעם שווה את זה, אנחנו מבטיחים), ומעל מניחים פרוסה של סלמון מעושן וטעים. אנחנו ממליצים במיוחד על הבייגל הקלאסי מקמח לבן, ולהגיע עם מישהו שאתם אוהבים כדי שיהיה לכם עם מי לדבר בזמן שתעמדו בתור הארוך כדי לקבל את הבייגל הנחשק. 

"בייגל הול", השדרה השביעית 400, ברוקלין, ניו יורק

בייגל סלמון, קפה אנונה (צילום: קפה אנונה)
קרים צ'יז אנד סלמון פליז | צילום: קפה אנונה


אחרי שבלוטות הריר שלכם החלו לעבוד, הגיע הזמן להוריד לכם את התיאבון עם שתי מנות דגים מוזרות במיוחד שמוגשות ברחבי העולם. הראשונה היא גלידת דגים שמוגשת ביפן מבלי שאף אחד עושה משהו בנידון. שמעתם נכון - גלידה. מדגים. לנו זה נשמע מאוד פישי אבל מסתבר שהגלידה ההזויה הזו מאוד פופולארית ביפן, ומכינים אותה משמנת, סוכר ושבבי דגים. לקישוט לא תקבלו סוכריות צבעוניות אלא שבבי אצות קריספיות שמשלימות את הטעם המוזר. ועל כך נאמר- יש הרבה דגים בים, השאלה מה עושים איתם.

גלידה כחולה (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
גלידה בטעם דולפין | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

אם זה לא הספיק לכם, מצאנו לכם עוד מאכל הזוי שמגיע מהמצולות: אטריות מדוזה. על אטריות זכוכית כבר שמעתם, אבל אטריות שעשויות מהחיה הכי שנואה עלינו בחוף הים כנראה שעוד לא. האטריות העוקצניות מגיעות מויאטנם, מה שגורם לנו להיות חשדניים במיוחד כלפי כל מה שמגיע משם. 

אטריות שעועית עם ירקות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
זהירות לא להיעקץ | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אז איך ייראו המנות של המתמודדים? צפו בפרק הדגים והגורמה של "הצילו!", הערב ב-21:00.

>> חולמים גם אתם לבשל כמו גדולים? בואו להירשם לעונה החדשה של "מאסטר שף"