אורי בורי

איפה: רחבת המגדלור, עכו (הטיילת העתיקה)

השף: אין אחד שלא מכיר את אורי ירמיאס, הידוע בכינויו "אורי בורי" - הרפתקן מושבע ושף אוטודידקט שמעולם לא למד בישול באופן פורמלי. את ה"טיול אחרי צבא" שלו עשה ירמיאס ברחבי אסיה ואירופה, ושם צבר ניסיון בבישול ולמד את סודות המקצוע דרך הידיים.

הסיפור מאחורי: המסעדה, שקיימת כבר מעל ל-20 שנה, שוכנת במבנה עות'מאני עתיק בעל תקרת קשתות גבוהה שנמצא לאורך חופה של עכו העתיקה, מה שמשרה על הסועדים אווירה מיוחדת במינה. המסעדה כבר מזמן הפכה לשם דבר, והיא נמצאת בגדר "ביקור חובה" לכל מי שמטייל באיזור הצפון.

אין תמונה
אורי בורי. האיש והזקן
ברבוניה

איפה: בן יהודה 192, תל אביב

השף: עזרא מרמלשטיין הוא האיש שעומד מאחורי ברבוניה - השף האגדי גם מתהדר בפרס מפעל חיים של טקס פרסי האוכל של מגזין "טיים-אאוט" לשנת 2012.

הסיפור מאחורי: הברבוניה היא בעצם בר מסעדה בעלת תמהיל מדויק של אוכל טוב ואלכוהול משובח. המסעדה פתוחה כבר 20 שנה, ומציעה שפע של דגים ומאכלי ים טריים, לצד תפריט אלכוהול עשיר ומגוון שהופך את המקום לאחד ממוקדי הבילוי המועדפים על הבליינים התל אביבים.

ברבוניה (יח``צ: יחסי ציבור)
ברבוניות בברבוניה | יח``צ: יחסי ציבור
הזקן והים

איפה: קדם 85 (האנגר 1), נמל יפו

השף: המסעדה נוסדה על ידי משפחת יונס הידועה בענף המסעדנות.

הסיפור מאחורי: המסעדה האותנטית, שנקראה על שמו של הרומן המפורסם של המינגווי, מספקת לסועדים חוויה קצת שונה עם מקומות ישיבה שמשקיפים לים ומתכתבים עם טעמם הטרי של המנות. המוסד הותיק ידוע במבחר עצום של 20 סוגי סלטים שמוגשים עם הישיבה לשולחן. בקיצור, תבואו רעבים.

אין תמונה
ידועים בזכות הסלטים
אידי

איפה: הבושם 6, אשדוד

השף: אידי ישראלוביץ' הוא השף מאחורי המסעדה המיתולוגית, והרומן שלו עם מסעדות דגים נמשך מאז שהשתחרר מחיל הים. עוד בשירותו הצבאי כצוללן היה מבשל לחבריו לצוות ארוחות דגים מפנקות, ועם שחרורו לקח את האהבה לבישול ולים צעד אחד קדימה.

הסיפור מאחורי: המסעדה, שמעוטרת בחפצים אותנטיים מאוניות ישנות, הפכה למוקד קולינארי חשוב עבור אורחים רבים מרחבי הארץ, ואפילו מחו"ל. המוסד האשדודי הוקם בשנת 1995 ומאז הפך לשם דבר בקרב חובבי הדגים. אם במקרה דאגתם שלא יהיה לכם מה לשתות, אתם יכולים להירגע – במרתף המסעדה יש מגוון רחב של יינות משובחים מהארץ ומחו"ל.

פילה בורי עם ירקות גינה (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
פילה בורי של אידי | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב
המפלט האחרון

איפה: חוף אלמוג, אילת

השף: גבי עדי, שף ובעלים.

הסיפור מאחורי: המסעדה אמנם עברה מיקום כבר לפני שלושה עשורים, אך יש מי שעוד זוכר לה חסד נעורים מהימים שלה בשארם א-שייח. מבעד לחלונות השקופים במקום נשקף מעגן סירות מרהיב שמשמח תיירים מרחבי הארץ והעולם. המסעדה מומלצת במיוחד למי שמחפש מקום מפלט מהעיר העמוסה ורוצה לבלות ערב רומנטי ושקט עם אוכל טוב ומוקפד שמגיע הישר מהים.

אין תמונה
המפלט האחרון- לכל הנופשים באילת
שילה

איפה: בן יהודה 182, תל אביב

השף: שרון כהן הירושלמי, שמתבל את המנות שלו בהמון אש ולהבות וצחוק גדול שבוקע מאזור המטבח.

הסיפור מאחורי: מקום הבילוי התל אביבי עוד לא לגמרי בטוח תחת איזה הגדרה הוא נופל: הבר עם האוכל הכי טעים או המסעדה עם הבר הכי שווה? בכל אופן, מי שרוצה ליהנות מערב משובח עם אוכל מוקפד ומנחם ודרינק שילווה את הערב באופן מושלם, יודע בדיוק לאן ללכת.

אין תמונה
שילה. בר מסעדה או מסעדה עם בר?
מול ים

איפה: נמל תל אביב, האנגר 24

השף: יורם ניצן, שלא מוותר על האדרנלין, ומקפיד לבשל במטבח של מול ים סרוויס אחר סרוויס.

הסיפור מאחורי: המסעדה המובילה הוקמה בשנת 1995 והיא לוקחת את קהל לקוחותיה לסיבוב קולינרי מסביב לעולם -  החל מניו זילנד, דרך ברצלונה ועד ללוס אנג'לס. המנות במסעדה הן כנראה לא משהו שתצליחו לשחזר בבית, ושום מילה על ביצת הפברז'ה הנודעת.

עכשיו, רגע לפני שברודי או רנא רסלאן ייאלצו להתמודד עם חיות הים הפופלאריות, אתם מוזמנים לקבוע איזו מסעדת דגים היא המובילה מבחינתכם בישראל, ואם יש לכם הצעות נוספות שלא ציינו, אתם מוזמנים לטקבק לנו. 

קינוח פברז'ה, מסעדת מול ים (צילום: נתן דביר,  יחסי ציבור )
פברז'ה של מול ים, אסור לפספס | צילום: נתן דביר, יחסי ציבור

הצילו! אני לא יודע לבשל" - שלישי ב-21:00

עוד ב"הצילו!":