mako
פרסומת

רננה מאיר על שחרור רוצח אמה בעסקה: "הרגשה של הפרת חוזה עם המדינה"

פחות מעשור לאחר שהייתה עדה לרצח אמה על ידי מחבל, מתמודדת רננה מאיר עם התחושות שעולות בעקבות שחרורו הצפוי של הרוצח במסגרת עסקת החטופים הנוכחית. בריאיון לאברי גלעד ויאיר שרקי שיתפה בדאגה: "יש חשש לאומי שאחרים ייפגעו, יודעים שזאת כוונתו"

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
רננה מאיר
צילום: מתוך "אברי ושרקי", קשת 12
הקישור הועתק

לפני כתשע שנים נרצחה דפנה מאיר ז"ל בביתה שבעתניאל על ידי מחבל בן כ-16 שנעצר - וצפוי להשתחרר בקרוב מהכלא במסגרת עסקת החטופים שנסגרה בימים האחרונים. בתה רננה מאיר, שהייתה עדה לרצח, סיפרה הלילה (שבת) בריאיון ב"אברי ושרקי" על התחושות שעלו כששמעה ששמו של המחבל נכלל בעסקה - ועל החשש משחרורו.

"זאת הרגשה של הפרת החוזה עם המדינה, החוזה שלנו שכתוב וחתום על ידי טובי עורכי הדין והוא ממש מופר ברגעים אלה", אמרה. "עד כמה שידוע לנו, הוא נכנס לכלא כמפגע בודד ולא היה שום ארגון שעמד מאחוריו - לכן כנראה שלא דרשו אותו בעסקאות הקודמות והוא יוצא כיום כמזוהה חמאס. חוץ מהפגיעה והצער האישי שלנו, שאפשר להניח את זה בצד כי אכלנו הרבה צער בשנים האחרונות, יש חשש לאומי וצער לאומי. גם כהוראת שעה לפי ההלכה היהודית ושלא הייתה ברירה - חשוב לשים על זה את הדגש כי אני מרגישה שאני לא יכול לגלות גדלות נפש על חשבון עם ישראל".

איך נודע לכם על שחרור המחבל?
"ראינו ברשימה, כמו כולם. התקשרה אלינו יועצת שיקום מביטוח לאומי כחצי שעה לפני שבת, כבר ידענו על זה מהבוקר כשראינו אותו ברשימות. זה עדיין קצת הזוי שלא הקימו צוות ייעודי לנושא".

אמרו שלא ישחררו מחבלים שנעצרו לפני פחות מעשר שנים, אמא שלך נרצחה לפני פחות מעשור.
"לא רק זה, בגזר הדין גם כתובה המלצה שלא לשחרר אותו במקרים של עסקה. יש שם סעיף שהכניסה איילת שקד בזמנו, על רצח באכזריות מיוחדת".

פרסומת

לאחר הידיעה על שחרורו הצפוי של המחבל, כתבה מאיר לאמה בפוסט שהעלתה לחשבון האינסטגרם: "יודעת שהיית עושה את זה בלי לחשוב פעמיים אם זה היה תלוי בך", לכך התייחסה בריאיון: "היא הייתה עושה את זה. היא הייתה אחות בטיפול נמרץ וטיפלה בחולים בלי הבדל דת, גזע ומין. החשש הוא לא משפחתי, אנחנו גרים בווילה בהרי ירושלים ואף אחד לא יימצא אותנו גם אם הוא יחפש. החשש הוא לאומי מזה שהוא ייפגע באחרים, יודעים היטב שזו כוונתו. מאוד קשה לי כשפונים אליי ואומרים: 'איזו גדלות נפש, איזו מסירות', בא לי להגיד להם שאני משתתפת בצערם על זה שהוא יוצא מהכלא ולא בצערי".

לאחרונה התבטאה יעל שבח בנושא שחרור המחבלים, לאחר שגם מי שרצח את בעלה צפוי להשתחרר: "אם זה המחיר לחטופים - באהבה", כתבה בפוסט ברשתות החברתיות. מאיר הגיבה: "אני לא מרגישה שאנחנו בעסקת חילופי שבויים, אנחנו משחררים תתי אדם ומקבלים תמורתם אחים שלנו מהשבי. אני לא נותנת אותו תמורת שום אדם בעולם. אנחנו לא בעסקת חילופי שבויים ואני חושבת שזאת טעות להתייחס לזה ככה".