שלומית גנני שואלת:
איך כובשים מלפפונים כדי שלא יעלו עובש?

אהרוני עונה:
הנה הדרך הבטוחה להכין מלפפונים כבושים:
המלפפון שמור במלח - זהו החומר המשמר. חשוב להגיע לרמת ריכוז מסוימת כדי שהמלפפונים יישמרו.לוקחים מלפפונים, חשוב שיהיו טריים, ושמים בצנצנת איטום. חשוב לעקר את הצנצנת (להניח אותה במים רותחים ולנגב היטב), לפני תחילת השימור.
אפשר להוסיף פלפל חריף או שניים, מוסיפים גבעולי שומר, כמה שיני שום חצויות, וממלאים את הצנצנת עד סופה במים.
חשוב למדוד כמות כוסות מדויקת של מים, כי על כל כוס מים, שמים בדיוק כפית מלח אחת. לפני הסגירה, מוזגים מעט שמן זית כדי ל"אטום" את המלפפונים. סוגרים ומחכים לפחות שבועיים.