הקיץ אמנם מסתיים אבל עונת הנסיעות תשאר איתנו עוד קצת לתוך תקופת החגים. מה להביא מחו"ל למי שנשאר בארץ ויחכה לנו בנמל התעופה עם פרחים ובלונים, ומה להביא לעצמנו? הנה כמה המלצות למוצרים שיוסיפו ניחוחות של ארץ אחרת למטבח הביתי, ושקל למצוא אותם בשווקים ובחנויות כלי הבית המתמחות ביעדים השונים.

ספרד: פפריקה ספרדית פימנטון

אחד מרכיבי היסוד של הבישול הספרדי. הפפריקה האיכותית ביותר מקורה במורסיה, מחוז בדרום מזרח ספרד. פפריקות ידועות יותר הן פימנטון דולסה בטעם עדין ובגוון כתום, פפריקה בחריפות בינונית מפלפלים ארוכים בצבע אדום כהה ופפריקה חריפה מסוגים שונים של פלפלים חריפים. רצוי לטעום כדי לא לשרוף את החך של המקבלים.

פפריקה ספרדית פימנטון (צילום: האתר הרשמי)
מרכיבי היסוד של הבישול הספרדי. פפריקה פימנטון | צילום: האתר הרשמי

איטליה: חומץ בלסמי ממודנה

הבלסמי מיוצר מענבים לבנים ומסוכר שעברו תהליך של חימום ושל צמצום, ויש לו ריח חזק וטעם מתקתק. באיטליה קיימים סוגי בלסמי שונים המיושנים לאורך זמן, משלוש שנים עד 12 שנים. החומץ המיושן ביותר נמכר בבקבוקים קטנים ומחירו גבוה, אך די במעט ממנו כדי לשדרג כל מנה. לא מומלץ לרכוש חומץ בלסמי במרכולים מכיוון שהוא אינו איכותי דיו, ואם המחיר נמוך - יש סיבה טובה לחשוד.

אין תמונה
ריח חזק וטעם מתקתק. בלסמי איטלקי אמיתי

יפן: אבקת דאשי

האבקה משמשת בסיס לרטבים ולמרקים, והיא מיוצרת מהרתחת אצות קומבו ושבבי דג בוניטו. האבקה מקנה טעם אותנטי ללא מעט מנות יפניות, בייחוד לנוזלים שיש לשמור בסף רתיחה כגון מרק מיסו ומרקי ציר צלולים.

צרפת: עוגיות מקרון

אילו היה אפשר, היינו ממליצים לדחוס את כל צרפת למזוודה ולהביא לארץ, אך במסגרת המגבלות בחרנו להתמקד במתוקים. מקרונים נחשבים בצרפת ליצירת אמנות ממוזערת, והמקום לרכוש אותם הוא בקונדיטוריית פייר הרמה בפריז. אמנם המחיר שערורייתי, אך שפע הטעמים והצבעים והשילוב המושלם בין מעטה חיצוני מתפצח לאווריריות, מפצה על הנזק לכיס. אפשרות אחרת היא קאליסון, ממתק מסורתי בצורת עלה ממרציפן מזוגג האופייני לחבל פרובנס.

אין תמונה
יצירת אמנות זעירה. עוגיות מקרון

ארצות הברית: רטבים חריפים

בחנויות מתמחות לתבלינים ולכלי בית אפשר למצוא רטבים כאלו לכל טעם, מחריפות עדינה עד בקבוקונים זעירים המסומנים בגולגלות ובשאר אימג'ים מפחידים, המורים שמהחומר הזה צריך להתרחק כמו מאש. מי שחושש לשים את נפשו או את נפש יקיריו בכפו, יכול לבחור בבקבוקון טבסקו אדום או ירוק בחריפות מתונה יחסית.

רוטב אמריקאי חריף  (צילום: האתר הרשמי)
להיזהר כמו מאש. רוטב חריף | צילום: האתר הרשמי

תאילנד: כלי להכנת ברביקיו קוריאני

הכלי הזה נפוץ מאוד בתאילנד; מציבים אותו על גחלים, ואפשר לבשל בו ארוחה מלאה. לתעלה החיצונית מוזגים מרק שבתוכו יתבשלו ירקות ואטריות, ועל הכיפה המחוררת במרכז צולים בשר, דגים ופירות ים. הכלי עשוי מאלומיניום וקל לנשיאה, ואפשר להשיגו בשווקים, במרכולים ובחנויות מתמחות.

כלי תיאלנדי לברביקיו (צילום: Thai Food Blog)
מכינים בו ארוחה מלאה. כלי לברביקיו מתאילנד | צילום: Thai Food Blog

הכתבה באדיבות מגזין דרך האוכל

לבחירת מגזין במתנה לחץ כאן

אחת ולתמיד: באיזו מדינה יש את האוכל הכי טעים בעולם?