הם מסתובבים כל הזמן ובכל היבשות, ומה לעשות שהם חייבים גם לאכול מדי פעם - ביקשנו מדיילי ישראייר שייתנו לנו את ההמלצות שלהם למקומות הכי-הכי טובים לאכול בהם בחו"ל, וזה מה שקיבלנו.

אין תמונה
צלופחים, חיפושיות, צרצרים, סוסי ים ומה לא. שוק האוכל בבייג'ינג

שוק האוכל בבייג'ינג, סין/ עדי גלילי

אם אתם אוהבים חוויות קולינאריות, שוק הלילה של בייג'ינג (Donghuamen Night Market) הוא אחד מהמקומות שאסור לכם לפספס. שוק המזון, שנפתח בכל ערב בסביבות השעה 18:00 ונסגר ב-22:00, נמצא ממש ליד טיילת המערבית ל"עיר האסורה", שמסביבה מאות חנויות ודוכנים.

חלק מהדוכנים מכילים דברים קלים לעיכול כמו פירות מסוכרים על מקל, וחלקם מכילים דברים שניתן למצוא בעיקר בתחרויות אומץ בתכניות ריאליטי ויהממו כל תייר - עקרבים, זחלי משי, כוכבי ים על שיפוד, צלופחים, חיפושיות, צרצרים, סוסי ים ומה לא. שוק האוכל נחשב ל"נקודת חובה" לתיירים וגם למקומיים. ההגעה לשוק מומלצת גם למי שלא יאכל בשוק שום דבר - מדובר בחוויה ובמגוון שחייבים לראות.

אין תמונה
מאכלים שיהממו כל תייר. עדי מתנסה בשוק האוכל הסיני

מרקש, וושינגטון / קרן מוגרמן

המסעדה הכי טובה בה אכלתי בחו"ל היא מסעדת מרקש (marrakesh) - מסעדה מרוקאית אותנטית, המשלבת בין טעמים ומאכלים מצוינים לבין חווית אכילה מקורית להפליא. כשהתיישבנו לשולחן ניגש אלינו מלצר בלבוש מרוקאי שכלל כפתן וכובע, תיאר בפנינו את התפריט - אין במקום בחירה במנות, והדגיש כי במסעדה אוכלים בידיים בלבד. היינו בטוחים שהוא צוחק איתנו, אבל כשראינו שאין מזלגות הבנו שהוא רציני לגמרי.

המנות התחילו להגיע, ואכלנו אותן כשברקע רוקדת רקדנית בטן לצלילי מוסיקה מסורתית. בהתחלה הוגשו לשולחן מגוון סלטים מרוקאיים ולחם, לאחר מכן 'פסטיה' מתוקה מצוינת, עוף עם זיתים, שיפוד כבש עם תפוחי אדמה, ולקינוח - קערת פירות ענקית, תה עם נענע ובקלאוות. נהנינו מאוד מהאוכל, אבל לא פחות - מהחוויה. 617 New York Ave.

אין תמונה
אין סכו"ם, אוכלים בידיים. קרן במסעדת מרקש בוושינגטון

גלידריית סאן קריספינו, רומא/ קובי תפילין

אומרים שאין כמו הגלידה האיטלקית. האמת? צודקים. כל מי שמבקר באיטליה חייב לטעום גלידה איטלקית אמיתית, וברומא תוכלו למצוא את הגלידה הכי טובה, הכי טובה ומשובחה!

גם התיירים וגם המקומיים תמימי דעים לגבי גלידריית סאן קריספינו (San Crispino), שנחשבת לטובה ביותר בעיר. הגלידה מעולה ושלל הטעמים הנימוחים עשויים אך ורק מחומרים טבעיים. לא תמצאו שם קצפת, גביעי ופל ושאר תוספות, אלא גלידה נטו.

הטעמים מתחלפים בהתאם לעונה, ואם יתמזל מזלכם וגלידת הג'ינג'ר והקינמון תהיה בנמצא, תבינו שכל הדרכים מובילות לרומא, ולגלידריית סאן קריספינו במיוחד. טעמים מומלצים נוספים - גלידת זביונה ויין מרסלה, שמנת עם דבש, שוקולד ולרונה משובח ועוד. טיפ קטן: אל תבקשו לטעום. זה לא נהוג, וברומא התנהג כרומאי... הגלידריה נמצאת בכתובת Via della Panetteria 42 (סמוך למזרקת המשאלות - Fonata di Trevi).

אין תמונה
אין גביעי ופל או קצפת, רק גלידה נטו. גלידריית סאן קריספינו ברומא

קפה דה קלוס, אמסטרדם/ פלג ואן דר קראץ

מדובר, ללא ספק, במסעדה הכי טובה בה אכלתי בחו"ל. את ההמלצה הראשונה על המסעדה המיוחדת הזאת קיבלתי מבני משפחה בהולנד שגרים דווקא בדרום המדינה, אבל מקפידים לבקר בקפה דה קלוס (CAFE DE KLOS) בכל פעם שהם מגיעים לאמסטרדם.

מי שיסתכל מבחוץ בטח לא יתרשם, החזות החיצונית לא מרשימה במיוחד, אבל (גם) במקרה הזה כדאי להסתכל בקנקן. מדובר במסעדה המתמחה בבשרים, שנותנת תחושה של בר חמים ונעים. המנה המומלצת ביותר במסעדה, שנחשבת גם ל"מנת הבית", היא מנת הצלעות – ללקק את האצבעות. גם הסטייקים במקום ראויים למחמאות רבות – הבשר מעולה ומגיע עם סלט קטן ותפוחי אדמה. מעבר לכך, התפריט מצומצם ומיועד בעיקר לקרניבורים, וכדאי גם לבוא רעבים – המנות מאוד-מאוד גדולות. טווח המחירים נע בין 15 ל-35 יורו לאדם. המסעדה ממוקמת באזור הליידספליין, Kerkstraat 41-43 .

אין תמונה
תחושה של בר חמים ונעים. קפה דה קלוס באמסטרדם

דה אלברטו בברילוצ'ה, ארגנטינה/ עינת גל

ברילוצ'ה נחשבת לאחת הערים היפות בארגנטינה, וכמו שהתרמילאים הישראלים כבר יודעים – קשה שלא להתאהב בה. העיר תגרום לכם להרגיש בשוויץ בזכות סגנון הבנייה, הקסם ובעיקר בזכות הגלידה והשוקולד המשובחים שמייצרים בה.

המסעדה הטובה ביותר בברילוצ'ה לטעמי היא מסעדת דה אלברטו (De Alberto), בבעלותו של דון אלברטו המפורסם. רבים מחשיבים אותה למסעדת הסטייקים הטובה ביותר בארגנטינה, ומעטים מאוד יערערו על הקביעה הזאת. הסטייקים בה מדהימים ועשויים מבשר משובח, כראוי לארגנטינה, וגם המחיר זול ומצחיק – בטח בהשוואה לישראל או למקומות אחרים. מומלץ בחום.

אין תמונה
בשר משובח במחיר מצחיק. דה אלברטו בברילוצ'ה

טוני בברילוצ'ה, ארגנטינה/ ליאת הופר

ברילוצ'ה נחשבת לבירת השוקולד והסטייקים בדרום אמריקה בכלל ובארגנטינה בפרט. כל מטייל ישראלי שמע על מסעדת דה אלברטו המפורסמת, אולם מעטים מכירים את מסעדת הבשר של טוני (La Parrilla de Tony). כבר בכניסה למסעדה תרגישו בבית – על הקיר תלויים המון מכתבים בעברית (רובם נכתבו על מפיות המסעדה), שהשאירו המטיילים הישראלים השבעים לטוני.

המקום מתהדר בסטייקים מצוינים, ויש לו במה להתגאות - הסטייקים עצומים ומגיעים במידת הצלייה הנכונה, ככה שחבל להתמלא בתוספות ובלחם (המעולה) שבמקום. גם השירות אדיב, טוני חביב מאוד ומדי פעם מפנק ונותן טעימות מבשרים שונים לאורחים במסעדה, ואם ממש התחבבתם עליו – כנראה שגם תיהנו מ-10% הנחה בסוף הארוחה.

לדעתי זו מסעדת הבשר הטובה ביותר בברילוצ'ה. רק אל תשכחו להשאיר מזכרת על מפית, ולתלות על קיר המסעדה. Av. san martin 574, מול הקזינו.

אין תמונה
מזכרות אהבה מישראלים שבעים. מסעדת טוני בברילוצ'ה

אנג'לו ומקסי, ניו יורק/ קרן לוי

אנג'לו ומקסי (Angelo & Maxies Steakhouse) היא מסעדת בשרים מעולה, אך כמו הרבה דברים אחרים בניו יורק – לא ממש זולה (כ-50 דולר ומעלה לאדם). כפי שניתן להבין משם המסעדה, מומלץ להזמין את סטייק האנטריקוט 300 גר', צ'יפס הבית שלהם (לאוהבי שום), סלט קיסר ולקינוח סופלה שוקולד חם, והכל בליווי יין אדום. מומלץ להזמין מקום מראש. Park Ave South at 19th Street.

אין תמונה
מעולה ולא זולה. קרן באנג'לו ומקסי בניו יורק

>> בפעם הקודמת הדיילים המליצו על המתנות הכי שוות להביא מיעדים שונים בחו"ל