ברמנית מניחה כוס קפה על קצה הבר במסעדת דיוויד באן
הכי רחוק מפשטידת דם

איך נאמר זאת בעדינות, סקוטלנד היא לא בירת הקולינריה העולמית. למעשה, בין המטעמים המקומיים תמצאו קיבות של כבשים ופשטידות דם, לא משהו שהחיך מנשנש הפלאפלים שלנו יכול להתרגל אליו בקלות. לכן שמחנו לשמוע על המסעדה של דייוויד באן באדינבורו, שהפכה לאתר עלייה לרגל ליאפים צמחונים בזכות עיצוב טרנדי ותפריט שמשלב בהצלחה בין אוכל בריא ומשעמם למעדני גורמה. אותו דייוויד באן, השף והבעלים, ידוע בכל העולם בהרכבים הקיצוניים שהוא יוצר, והמטבח שלו משלב בין נגיעות אסייתיות וסקוטיות טבעוניות.
המסעדה מצוחצחת, השירות מהיר ואלגנטי וכל המנות מבושלות במקום (לא, אין כאן מיקרוגל), אז תתאפקו יפה עד שהן מגיעות, זה לוקח זמן. תוכלו לדגום פה טופו מעושן במרינדה, גבינות עזים משובחות ולחם שנאפה במקום מקמח אורגני – מנות שמספיקות בשקט לשניים. ומותר לבקש עוד צלחת, זה אפילו מצוין בתפריט.
יש גם צ'יפס, ומספרים שהוא משובח, אבל אם אתם כבר כאן נסו דווקא מנה חתרנית כמו טריו רביולי מקמח בר השט בקציפת תפוזים, ג'ינג'ר ודבש, וקנחו בפירות מוקצפים בסילאן (דבש תמרים).
טיפ: המסעדה ענקית, התור ארוך והמחיר לא שווה לכל כיס (30 לי"ש לסועד) אבל החגיגה הקולינרית שווה כל פאונד!
המלצה שלנו: כדורי טופו בארומה מעושנת בשילוב עדין של סומסום, לימון, צ'ילי ירוק וג'ינג'ר.
איפה:David Bann,56 St Mary , וגם: האתר של דייוויד באן.