mako
פרסומת

כל מדינה והטעם שלה

אם כבר נסעתם מעבר לים, מוטב שלא תתקבעו על פיצה וצ'יפס. החמון הספרדי, הפסטיצ'ו היווני והפופרטייס ההולנדים הם כמה דוגמאות למטעמים מקומיים ששווה לכם להכיר: רשימה מצולמת של מאכלים אופייניים ביעדים פופולאריים

שרון בן דוד
דרך האוכל
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק

אתם בחו"ל. כבר חרשתם על העיר, מיציתם את האטרקציות, סיימתם לקנות את כל המתנות לכל הקרובים – הגיע הזמן להתפנות לדברים החשובים באמת, ולאכול כמו שצריך. עזבו את מסעדות התיירים עם התפריטים באנגלית ונסו להגיע אל המטעמים המקומיים המקוריים, אלה שלא תמצאו בשום מקום אחר בעולם. אספנו לכם רשימה מצולמת שתעשה לכם תיאבון: כל מדינה והמאכל האופייני לה.

איטליה:  אורקייטה ראפה, פסטה בצורת אוזניים קטנות עם ירק ממשפחת הברוקולי.

אין תמונה
אוזניים קטנות וברוקולי. אורקייטה ראפה

המזרח הרחוק ודרום מזרח אסיה: כיסונים מסוגים שונים - דים סאם בסין, גיוזה ביפן וסמוסה מטוגנת בהודו.

דים סאם
קרעפלך של אסיה. דים סאם | צילום: istockphoto

יוון: פסטיצ'ו, פשטידת בשר טחון מתובל במעט קינמון עם שכבת מקרוני ורוטב בשמל.

אין תמונה
לנו זה מזכיר סתם לזניה. פסטיצ'ו

אירלנד: שפרד'ס פאי, פשטידת בשר עם ציפוי תפוחי אדמה.

שפדרס פאי
תמצאו אותה בבר האירי הקרוב למקום מגוריכם. שפרד'ס פאי | צילום: Steve Brown
פרסומת

גרמניה: וייסוורסט, נקניקייה לבנה קטנה ושמנמנה המתובלת בפלפל אנגלי בתוך לחמנייה קטנה.

אין תמונה
נקניקייה לבנה קטנה ושמנמנה. וייסוורסט גרמני

צרפת: קרפים דקיקים מקופלים לארבע במילוי מתוק או מלוח.

קרפ סוזט
או-לה-לה לה קרפ. צרפת | צילום: על השולחן

הולנד: פופרטייס, פנקייקים קטנטנים עם חמאה מומסת ועם אבקת סוכר.

פופרטייס
בהולנד הכל מפנק יותר, אפילו הפנקייקס. פופרטייס | צילום: Aiko
פרסומת

ספרד: חמון ביוטה בעל גוון אדום עמוק וטעם עז, כטאפאס או בלחמנייה.

אין תמונה
בגוון אדום עמוק ובטעם עז. חמון ביוטה

ארצות הברית: עוגת קינמון חמה עם רוטב וניל.

אין תמונה
נו, כזה שקונים במאפיה בבוקר. סינמון רול אמריקני

הכתבה באדיבות מגזין דרך האוכל

לבחירת מגזין במתנה לחץ כאן