mako
פרסומת

מותר לפנטז: מלון חדש נפתח במאוריציוס

במלון SALT of Palmar החדש במאוריציוס, יש את כל מה שאתם רוצים לקבל ממלון ביעד אקזוטי. הוא מעוצב מדהים, מפנק, במיקום טוב ואם זה לא מספיק הוא גם נבנה תוך דגש על נושא הקיימות. וגם: הקבוצה שמזמינה את מי שרוצה לצייר יעדים מסביב לעולם וברידברג שבגרמניה מצאו רעיון יצירתי להנציח את אלביס

לירון מילשטיין
mako חופש
פורסם:
SALT of Palmar
מלון SALT of Palmar במאוריציוס | צילום: באדיבות המלון
הקישור הועתק

לראות את העולם, רישום אחד בכל פעם

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם אוהבים לצייר או כי אתם אוהבים ציורים של אחרים.

Urban Sketchers הוא מוסד ללא מטרות רווח שמחבר קהילת אמנים עולמית, כולם מקדישים את או מזמנם לתיעוד המקומות בהם הם חיים ומטיילים. הקהילה החלה את דרכה בפורום מקוון ב-2007, אותו פתח העיתונאי והמאייר גבריאל קמפנריו (Gabriel Campanario) מסיאטל. כל מי שרוצה להיות חבר בקהילה מוזמן והתנאי היחידי הוא שיצירת האמנות תתבצע במקום - לא מהזיכרון ולא מצילום. אתם גם מוזמנים להתרשם מהבלוג, חשבון האינסטגרם, או לעקוב אחרי משתמשים אחרים המופיעים במדריך, או להצטרף בעצמכם.

להתפנק במלון בגישה הפילוסופית-הוליסטית לקיימות

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם מחפשים מקום לירח דבש או כי תמיד רציתם לקלוע סלי בטאן.

מלון חדש נחנך לאחרונה בכוכב ומפתח האוקיינוס ההודי, ה-SALT of Palmar במאוריציוס. עושר וצבעוניות אוצרות הטבע של האי הטרופי מדגישים את ססגוניותו של המלון ששופץ בתוך מבנה מ-2005 של האדריכל המקומי מוריס ג׳יראד (Maurice Giraud), כשעל העבודה הופקדה האמנית קמיל וולאלה (Camille Walala), והאדריכל ג'ון-פרנסס אדאמס (John-François Adams). בכל אחד מ-59 חדרי המלון - כמו גם בחללים שביניהם - זכו לחותמת הגרפית המזוהה עם האמנית, רצועות צבע שחורות-לבנות שמדגישות את הגוונים העשירים של הסביבה. המלון אימץ לחיקו את הגישה הפילוסופית-הוליסטית לקיימות, ולא תמצאו בו ארוחות מזנונים, טלויזיות או משהו - כל דבר - שעשוי מפלסטיק, וכל הרהיטים, החפצים ויצירות האמנות הוזמנו מבעלי מלאכה ואמנים מקומיים - אצלהם תוכלו לבקר וללמוד לייצר בעצמכם סבונים או לקלוע סלי בטאן.

SALT of Palmar
המלון אימץ לחיקו את הגישה הפילוסופית-הוליסטית לקיימות | צילום: באדיבות המלון
פרסומת

SALT of Palmar
SALT of Palmar | צילום: באדיבות המלון

גם פרידברג רוצה חתיכה מאלביס

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם בדרך לפרנקפורט או כי גם אתם רוצים חתיכה.

כשנה וחצי בלבד בילה מלך הרוק אנד רול אלביס פרסלי בבסיס של הצבא האמריקאי בפרידברג, גרמניה, ובמקום עדיין ממשיכים לציין את הפרק החגיגי בחייה, קצת פחות בחייו שלו. הדמות המופיעה בשלושה מרמזורי הולכי הרגל בעיר זכתה לגרסאות של אלביס: האדום עומד עם מיקרופון בידו, הירוק בתנוחת ה״אלביס פלביס״ המפורסמת. בעיר כבר ניצבת כיכר אלביס פרסלי, והמטרה המוצהרת היא להיות גורם משיכה לצלייני המלך.

פרסומת

חודש לפני הותקנו בווילנה, בירת ליטא 14 רמזורים שקווי המתאר של האנשים בהם של נשים הם, ואלו ממוקמים לאורך הרחוב הראשי Konstitucijos. רמזורי ההעצמה הותקנו לכבוד חגיגות 100 שנות זכות הצבעה לנשים, אך גם כתזכורת לפערים שעדיין קיימים: ליטאיות מרוויחות שכר נמוך בכ-14 אחוזים בהשוואה לליטאים, ורק 17 אחוזים מחזיקות בתפקידים בכירים.