קוסטה ריקה: בניה ב-0 השפעה סביבתית

בהקמתו של אתר הנופש האקולוגי Kasiiya Papagayo בקוסטה ריקה לא נעשה שימוש במסמרים או בטון ואף עץ לא נכרת כדי לפנות מקום למתחם. לדברי סטודיו AW2 הפריזאי האמון על הפרויקט, המטרה לא הייתה "השפעה מינימלית" על הסביבה, כי אם אפסית ולשם כך תוכנן האתר בעל 14 חדרי-אוהלי האירוח ככפר קטן המורכב מאשכולות אוהלים, כשחדרי האירוח מוגבהים מעל הקרקע ותוכננו כך שניתן יהיה לנתקם בקלות במקרה הצורך. גם הפעלתו של אתר הנופש נועדה להימנע מפגיעה סביבתית וכוללת אנרגיה סולרית, באר מים ושימוש בכלי-רכב חשמליים. בכל אחד מאוהלי האירוח המרווחים רהיטים בסיסיים ומושלמים, כולם עשויים מחומרים האופייניים לאזור ובגוונים ניטרליים המשתלבים בסביבה הטבעית. הפעילויות לשעות הפנאי כוללות טיולים רגליים, שנירקולים וצלילה, שיט בקיאק או למטרת דיג, יוגה וגם פעילויות לכל המשפחה. הפתיחה המחודשת צפויה ב-15 בדצמבר, ובמחיר הלינה כלולות גם ארוחות.

Kasiiya Papagayo  (צילום: מתוך האתר)
צילום: מתוך האתר
Kasiiya Papagayo  (צילום: מתוך האתר)
צילום: מתוך האתר

Kasiiya Papagayo  (צילום: מתוך האתר)
צילום: מתוך האתר

אשרינו: נפתח מוזיאון האושר בקופנהגן

במרתפו של בניין שהוקם בסוף המאה ה-18 נפתח לאחרונה המוזיאון שכולנו זקוקות לו בימים אלו: מוזיאון האושר (Happiness Museum). האם את יכולה להבדיל בין חיוך אמיתי למאולץ? מהי ההגדרה הנכונה של אושר? ואילו יכולת לבחור לחיות בעולם מלאכותי שבו מתרחשות רק חוויות נעימות, היית עושה זאת? אלו כמה מהשאלות הפילוסופיות המוצגות למבקרות במוזיאון החדש בקופנהגן המחולק לשמונה חדרים הבוחנים את נושא האושר מזוויות שונות: גיאוגרפיה, היסטוריה, העתיד, אנטומיה, פוליטיקה ועוד. "אנו מקווים שהאורחות שלנו יעזבו מעט חכמות יותר, קצת יותר מאושרות ובעלות מעט יותר מוטיבציה להפוך את העולם למקום טוב יותר", אמר הסופר הדני מייק ויקינג (Meik Wiking) יוזם המוזיאון ביחד עם גוף המחקר Happiness Research Institute. לדבריו, העובדה שהאו״ם מדרג את דנמרק שוב ושוב כאחת המדינות המובילות במדד האושר, הופך אותה ל״ביתו הברור של מוזיאון המתמקד באופנים בהם אנחנו יוצרים מסגרת טובה יותר לחיים״.

Happiness Museum (צילום: מתוך האתר)
צילום: מתוך האתר

Happiness Museum (צילום: מתוך האתר)
צילום: מתוך האתר

לונלי פלנט רוצה שתטיילו בערים באופן בר-קיימא ונטול פחמן

הוצאת מדריכי הטיולים לונלי פלנט מרחיבה את היצע הסיורים נטולי-הפחמן שלה וחברה ל-Withlocals, המתמחה בסיורים המודרכים על ידי מקומיים. השת״פ עם Withlocals, המקדמת תיירות בת קיימא, בדגש על יצירת ערך עבור קהילות מקומיות הוא חלק מהרחבת שירותי Lonely Planet Experiences, שהוקם מוקדם יותר השנה במטרה לחבר בין תיירים למדריכים מקומיים ולתמוך בעסקים וקהילות באמצעות סיורים בעלי השפעה מינימלית על הסביבה. 23 ערים חדשות הצטרפו לרשימה המונה כעת למעלה מ-300 סיורים נטולי-פחמן בהן דבלין, מילאנו, סידני, מומבאי כמו גם תל אביב ובירושלים. הסיורים נערכים בקבוצות קטנות ומתקיימים ברובם במרחק מה ממרכזי התיירות הצפופים, מה שמאפשר "למטיילים לצלול עמוק יותר לתרבות המקומית ולראות מעבר לאטרקציות האופייניות למרכז העיר", אמר לואיס קבררה (Luis Cabrera), מנכ"ל לונלי פלנט. משתתפים בסיורים ייהנו גם מהנחות בלעדיות ברכישת מדריכי לונלי פלנט וגישה חופשית לאפליקציית Guides.

סיורים נטולי-פחמן (צילום: צילום מסך)
צילום: צילום מסך