מי תרם מיליון פרנק שוויצרי למכשפה האחרונה של אירופה?

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם מתעניינים בציד מכשפות או כי אתם בדרך לאננדה, שוויץ

אנה גולדי (Anna Göldi) ידועה כאשה האחרונה שהוצאה להורג באירופה תחת האישום של עיסוק במעשי כישוף אסורים בשנת 1782. גולדי, שנולדה למשפחה עניה בשוויץ ועשתה את דרכה לקנטון גלרוס, מצאה את פרנסתה במשך 17 שנים בביתו של רופא ופוליטיקאי שאפתן בשם יקוב צ׳ודי (Jakob Tschudi). יום אחד פיטר אותה צ׳ודי ומיד דיווח עליה לשלטונות בטענה כי מצא מחטים בלחם ובחלב, וכי גולדי עשתה שימוש בכישוף כדי לנסות להרעיל את ילדיו. גולדי הועמדה למשפט ואחרי כמה סבבי עינויים הודתה בקשרים עם השטן. היא אמנם חזרה בה והמשכילים באותה התקופה כבר לא האמינו במעשי כישוף, אך דינה נחרץ. סיפורה של האישה האחרונה שראשה נערף בגין היותה מכשפה הוא הציר המרכזי של המוזיאון הנושא את שמה ומתמקד בזכויות אדם בכלל וזכויות נשים בפרט. סיפורה חזר לכותרות ב-2008, לאחר שבית המשפט זיכה אותה מההאשמות המקוריות. לדברי חוקרים מודרניים הסיבה לפיטורין הייתה בכלל רומן שניהלו השניים, שחשיפתו עלולה הייתה לפגוע בקריירה הפוליטית של צ׳ודי. עד כה פעל המוזיאון באננדה (Ennenda) , גלרוס רק בחודשי הקיץ, אך תרומה אלמונית בסך מיליון פרנק שוויצרי תאפשר את שיפוץ מבנה המוזיאון החדש ופתיחתו במשך כל ימות השנה. מי תרם? למה תרם? זו עדיין נשארה תעלומה.

מוזיאון אנה גודלי (צילום: מתוך אתר המוזיאון)
מוזיאון אנה גולדי | צילום: מתוך אתר המוזיאון

מוזיאון אנה גודלי (צילום: מתוך אתר המוזיאון)
מוזיאון אנה גולדי | צילום: מתוך אתר המוזיאון

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש


לטוס עם הילדים במחלקה ראשונה

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי גם אתם מאמינים שילדים הכי מתוקים כשהם ישנים, או כי אתם רוצים לשדרג להם (ולכם, ולכל יתר הנוסעים) את חוויית הטיסה

אם אתם מטיילים בעולם עם ילדים מתחת לגיל 7, יש לי תחושה ש-BedBox זה הדבר הזה שהייתם צריכים כל הזמן ולא ידעתם. המיטה הניידת מגיעה בעיצוב מגניב, והיא מתקפלת לכדי טרולי קטן שיכול להכיל מעט צעצועים, ולהיגרר על ידי הילדים עצמם כל הדרך לשדה. הקופסא קלה מספיק לנשיאה ביד וחזקה דיה לאפשר לילדים לרכב עליה. כשתגיעו למושב תוכלו להציע לילדיכם את המיטה בתקווה שהם יעצמו את העיניים ויאפשרו לכם ולכל יתר הנוסעים להנות מטיסה נעימה.

A post shared by JetKids (@jetkidscom) on

המלון הירוק של Snøhetta

שתי סיבות להמשיך לקרוא: כי אתם מתעניינים בתקני בניה ירוקים או כי אתם עושים תוכניות ל-2021

חובבי האדריכלות הירוקה יאלצו להמתין כמה שנים טובות עד להשלמת בנייתו של מלון Svart למרגלות קרחון Svartisen בצפון נורבגיה. המלון יבנה על פי תקן ה-Powerhouse, מערכת כללים שנקבעו על ידי חברת האדריכלים Snøhetta ושותפותיה לפרויקט. על פי התקן, צפוי מבנה המלון לספק אנרגיה מתחדשת לאורך כשישים שנה, בכמות העולה על זו הנדרשת להקמתו. ההשראה לעיצוב מלון Svart, שפירוש שמו "כחול ושחור" בנורדית עתיקה, תזכורת למים הכחולים והסלעים השחורים הממסגרים את הקרחון, מגיעה מהאדריכלות המקומית והוא יבנה בעיגול על מנת לנצל את אנרגיית השמש בכל עונות השנה. הפאנלים הסולריים שיותקנו על הגג, צפויים לספק אנרגיה משמעותית בלילות הקיץ הארוכים. אל המלון, שצפוי להיפתח ב-2021, תוכלו להגיע בסירה שתשוט אף היא בעזרת אנרגיה ירוקה.

מלון Svart (צילום: Snøhetta)
מלון Svart | צילום: Snøhetta

מלון Svart (צילום: Snøhetta)
מלון Svart | צילום: Snøhetta