בווייטנאם מתכוונים (שוב) לפתיחת הגבולות למחוסנים

החל מנובמבר, תיירים מחוסנים ממדינות בסיכון נמוך יוכלו לבקר באי פו-קווק (Phu Quo) בווייטנאם, ומדצמבר, בכפוף להצלחת מבצע החיסונים, גם ביעדים נוספים. לאחר שווייטנאם הייתה סגורה למבקרים בינלאומיים למעלה משנה, צפויה תוכנית הפתיחה המדורגת שתוכננה לאוקטובר אך נדחתה בגלל שיעור מתחסנים נמוך ומספר חולים גבוה, לצאת לדרכה. תיירים בינלאומיים ממדינות בסיכון נמוך יהיו חייבים להציג אישור חיסון מלא, כשהמנה השנייה ניתנה לפחות 14 ימים ולא למעלה מ-12 חודשים לפני הכניסה, כמו גם תוצאת בדיקת PCR שלילית מ-72 השעות שקדמו לטיסה. אם התוכנית תצא לפועל במועדה ואף תצליח, מתכננת הממשלה לפתוח יעדים נוספים למבקרים כבר בדצמבר, בהם: הוי-אן (Hoi An) מפרץ הא-לונג, דה לאט ונה טראנג (Nha Trang).

מהצהרת הממשלה עולה כי הפתיחה העתידית תוכרע סופית רק אם המצב היה בטוח באמת. "אנחנו מתקדמים צעד אחר צעד, בזהירות אך בגמישות כדי להסתגל לאירועים הקשורים במגפה", נכתב בהודעת הממשלה. יש להניח, כי שיעור המתחסנים במדינה הוא זה שגם הפעם יחרוץ את גורל התוכנית ליציאה לדרך או עיכוב נוסף. כשהדיווח בנושא הפתיחה פורסם ברויטרס (6.10), עמד שיעור המתחסנים על 13% בלבד, אך מאז יצאה הממשלה במבצע חיסונים נרחב, גדל שיעורם ל-19.22%.

האלונג ביי (צילום: Jimmy Tran, shutterstock)
מפרץ הא לונג | צילום: Jimmy Tran, shutterstock

פראג משקיעה במרחב הציבורי

חללים דמויי כספות מקומרות ששימשו כיחידות אחסון בסכר הנטוש לגדות נהר הוולטאבה בפראג, זכו לשיפוץ וייעוד מחודש למגוון יישומים ציבוריים. הפרויקט להחייאת כארבעה קילומטרים לאורך גדות הנהר, באזור שתפקד כמגרש חניה עם מחסנים, התחיל ב-2009, והשלמת השלב הראשון בו מייצגת את ההשקעה הגדולה ביותר של פראג במרחבים ציבוריים מאז מהפכת הקטיפה והתפרקות הגוש המזרחי ב-1989. 

התוכנית שנבחרה כללה את הצעת משרד האדריכלים סטודיו בריינוורק (Brainwork) שעיקרה הקמת טיילת על קו המים והפיכתן של "הכספות" לשלושה סוגי חללים: בעלי חזית מזכוכית ובהם יפעלו חנויות וגלריות; חללים עם דלתות פלדה לבתי קפה ובתי מלאכה; והאחרים ישמשו כשירותים ציבוריים. שלבי הפרויקט הבאים כוללים התקנת מערכת תאורה, עיצוב פחי אשפה תת-קרקעיים, קוּלֶרים וספסלים, התקנת שירותים נוספים בגובה הרחוב, בריכה צפה, והמשך המרתן של הכספות נותרות.

פראג משתדרגת (צילום: Boys Play Nice)
צילום: Boys Play Nice

פראג משתדרגת (צילום: Boys Play Nice)
צילום: Boys Play Nice

צילומים: Boys Play Nice


פיצת-לילה רומאית אוטומאטית

בפעם הבאה שיתעורר בכם חשק בשעה לא מהוגנת לפיצה ברומא, תוכלו להשביע את רעבונכם במכונת הממכר האוטומאטית של Mr. Go. מוח-הפיציולו מאחורי המכונה הוא מאסימו בוקולו (Massimo Bucolo), סיציליאני שחי בעיר הבירה וזיהה נכונה קהל רעב שאין לו מענה, בדמות אנשי הלילה. ג׳וליה בקלי (Julia Buckley), כתבת CNN שבחנה את המכונה מקרוב, מספרת שעיצוב המקום מזמין וכולל מוזיקת פופ להשלמת האווירה, הוראות ההפעלה מופיעות גם באנגלית וכולו נקי למשעי. התהליך כולל "ידי"-מתכת שמערבבות קמח ומים, מרדדות ומוסיפות רסק עגבניות, מוצרלה ותוספות, נשלחות לתנור קטן לאפייה כשהתהליך גלוי לעיני המזמין דרך חור הצצה. ומה בתפריט? פיצה מרגריטה קלאסית, ארבע גבינות, דיאבולו (נקניק חריף) או פיצה פנצ׳טה, והמחירים נעים בין 4.5-6 אירו. 

בוקולו, שהתראיין ל-CNN, מבקש לדייק את הדברים ומסביר שהמוצר שיוצא מהמכונה אינו פיצה קלאסית, שהכנתה כוללת סיבוב הפיצה (שהוכרז ב-2017 כ"מורשת תרבותית בלתי מוחשית" ע"י אונסק"ו) ואפייה בתנור עצים, אלא שילוב בינה לפיאדינה. המכונה ממוקמת באזור פיאצה בולוניה (Piazza Bologna), אזור מגורים פופולרי בקרב סטודנטים בו פועל בית חולים, מיקום מושלם במונחים של קהל-לילי.

למיטב ידיעתי, זו מכונת הפיצה האוטומאטית היחידה שפועלת באיטליה, אבל אינה היחידה מסוגה בעולם, כשכבר בעשור הקודם השיקה Let’s Pizza מכונות דומות בארצות הברית.

פיצה במכונה (צילום: Mr. Go)
צילום: Mr. Go