כדי שחופשת הסקי תהיה באמת מושלמת, חייבים חיי לילה טובים ואלכוהול משובח. לכל אתר סקי יש את המשקאות הייחודים שלו-  כל אזור וטעמיו, לכם רק נשאר לבחור. קבלו חמישה משקאות נפוצים באתרי הסקי ברחבי העולם:

1.    בחרובקה (Becherovka) - צ'כיה

משקה צ'כי עתיק המכיל תערובת עשבי תיבול, צמחי מרפא, שורשים שונים וסוכר. המשקה חדר לתודעה כבר בשנת 1805, כשרוקח צ'כי ניסה לרקוח תרופות בעזרת זיקוק אלכוהולי. מדובר על משקה טבעי שבתחילת דרכו שווק כתרופה לבעיות עיכול וכאבי בטן ותפס תאוצה במהלך מלחמת העולם הראשונה, כשהמוני חיילים התאהבו בו. סביב המשקה נקשרה גם אגדה הגורסת כי במקור התרופה נמכרה כתרופה לאין אונות. עם הזמן המשקה פרץ לשווקים בינלאומיים והחל להיות משווק בבקבוקים גדולים במקום בטיפות. ממש כמו הסיפורים על קוקה קולה- בכל זמן נתון ישנם רק שני אנשים שיודעים את הנוסחה להכנת הבחרובקה.

באתרי הסקי השונים בצ'כיה שוט בחרובקה יעלה לכם 60 קרונות צכ'יות, שזה 15 שקל. בחלק מהמקומות תשתו את המשקה במסגרת מבצעי הפי האוור, או הטבה של אחד פלוס אחד אם תסעו דרך חברות תיירות שונות- כמו חברת סקי דיל. את הבחרובקה שותים בשוט רגיל, לא מחומם.
אתר מומלץ: שפינדלרוב מלין בצ'כיה

אין תמונה
אחד פלוס אחד באתרי הסקי באוסטריה. בוחרובקה

2.    בומברדינו (Bombaridno) - איטליה

כשתטעמו מהקוקטייל הזה בפעם הראשונה יהיה לכם דבר אחד להגיד: וואו!
אנחנו מדברים כאן על קוקטייל בומבסטי שמכיל שליש וויסקי, שליש ליקר ביצים ושליש קפה, כשמעל כל זה מתנוססת בגאווה שכבת קצפת אדירה. אם נאמין לאגדה שמספרים, שמו המיוחד ניתן לו בעקבות חוויותיו של אחד השתיינים, שטעם את המשקה ונדהם מהשילוב בין אחוזי האלכוהול והטמפרטורה בה הוגש המשקה. באוזני חבריו תיאר את תחושת השתייה כמו פצצה.
 
הבומברדינו הוא משקה סופר פופולארי באיטליה, שגם קנה לו מעריצים רבים באתרי סקי רבים באירופה, שכן הוא מאוד מחמם והשילוב בין האלכוהול לקפה ולקצפת טעים במיוחד. כוסית של המשקה תעלה לכם 3-4 אירו. גולשים שעוצרים לנוח שותים אותו בזמן ההפסקה כמשהו מרענן ומחמם.
אתר מומלץ: פאסו טונלה

אין תמונה
הכי מחמם שיש. בומברדינו

3.    שנאפס (Schnapps) - אוסטריה

באתרי הסקי באוסטריה השנאפס רץ ללא הפסקה. הטעם העדין והמרכיבים של השנאפס מזכירים קצת את הוודקה, אבל אל תטעו- השנאפס הוא משקה אלכוהולי מזוקק המתייחס למשקאות אלכוהוליים שזוקקו מדגנים, פירות (תות, דובדבן, אגס ופירות נוספים) ושורשים.

הייחודיות של השנאפס באה לידי ביטוי בהליך ההכנה: המשקה מורכב בבסיסו מאלכוהול יחד עם שאריות פרי ממפעלי מיצים, ללא תוספת סוכר ובתיבול של עשבים ארומטיים. בשנאפס יש בדרך כלל ריכוז של 40 אחוז אלכוהול, וישנו סוג נוסף של שנאפס בארצות הברית שנחשב יותר לליקר ומכיל רק 20 אחוז אלכוהול.

השנאפס מיוצר באוסטריה ושותים אותו בכוס קטנה עם פרי בפנים- לא שוט, כוס קצת גדולה יותר. אין טעם ספציפי מוביל. יש מגוון טעמים כמו תפוח, תות, אפרסק, דובדבן.
אתר מומלץ: סן אנטון

אין תמונה
רץ ללא הפסקה באתרי הסקי באוסטריה

4.    גלו ויין (Gluhwine) - אוסטריה ואיטליה

הפתרון האידיאלי לחימום הגוף והנפש: יין מתקתק וטעים המתובל בציפורן וקינמון. הגלו ויין הוא המשקה הכי פופולארי במסעדות ההרים האוסטריות והאיטלקיות ובכלל באתרי הסקי הגדולים. המשקה נודע כמשכר האולטימטיבי בזכות העובדה שלא ממש מרגישים את האלכוהול אבל תאמינו לנו שהוא קיים.

איך מכינים את המשקה? לוקחים את כל מרכיבי היין, מכניסים אותם לתוך סירי 75 ליטר עצומים ומביאים אותם כמעט לרתיחה. אחרי שתשתו אותו תרגישו זרמים של חום מתפשטים בכל הגוף וסביר להניח שלא תסתפקו בכוס אחת בלבד. מושלם למזג האוויר הקפוא ששורר באתרי הסקי.
אתר מומלץ: מאיירהופן

אין תמונה
זרמים של חום בכל הגוף. Gluhwine

5.    ג'נפי (Genepi) - צרפת

ג'נפי הוא שם כולל למגוון עשבים ארומטיים נדירים הגדלים על רכס ההרים הארופאי, והמשקה הוא אחד האופייניים ביותר לאתרי הסקי בצרפת.

בדומה לוויסקי, לא קל לשתות את הג'נפי אבל אחרי שמתרגלים אי אפשר להפסיק. אפשר להשיג אותו בכל אתרי הסקי בצרפת, אבל לא בכל מקום במדינה הוא קיים- היות וישנן מעט חברות אשר מייצרות אותו באופן מסחרי. לכן גם תושבים צרפתיים רבים רוקחים את המשקה בעצמם, כל אחד והמתכון המסורתי שלו. 

את הג'נפי שותים בסוף הארוחה כקינוח והוא מוגש במסעדות באתרים בצרפת.
אתר מומלץ: ואל טורנס

אין תמונה
קשה להשגה. ג'נפי

>> פסגת הפחד: מסלולי הסקי המפחידים באירופה